Skip to main content

Möt våren i Prag 22/4 2024

Den som aldrig varit i Prag har kvar att upptäcka en av världens vackraste och mest spännande städer. Prag är slående vackert med de historiska delarna som breder ut sig på båda sidorna av Moldau. Floden korsas av många broar och mest känd är den magnifika Karlsbron. Staden bjuder på ett brett kulturarv, vindlande gator och att man sedan i vartenda kvarter kan hitta ställen som häller upp världens bästa öl gör inte staden mindre förtjusande.

Den här resan bjuder på mycket egen tid att upptäcka stan och dess restauranger. Vi startar upp med en stadsvandring så du sedan kan orientera dig på egen hand.

En kväll gör vi ett bryggeribesök med ölprovning och middag på U Fleku, -ett traditionellt tjeckiskt bryggeri och restaurang beläget i hjärtat av Prag, i det historiska kvarteret Vinohrady -känt för sin vackra jugendarkitektur och charmiga gator. Byggnaden i sig är ett vackert exempel på gotisk arkitektur, med en mörk träexteriör och en stor kopparbryggare i det främre fönstret. Att dricka öl i Prag är nästan ett måste. Ingen annan huvudstad på den här planeten bjuder på så god öl till så låga priser som Prag.

Om Prag: Tjeckiens huvudstad med en befolkning på 1,2 miljoner. Språket är tjeckiska, men man klarar sig långt på engelska eller tyska. Klimatet är ungefär som i södra Sverige.

Valuta: Tjeckiska kronor. 100 tjeckiska kronor = cirka 38 svenska. Bankomater finns överallt.

Prisnivå: Restaurangbesök, bio och kulturevenemang är avsevärt billigare än hemma.

Tips: Utrusta dig med bekväma skor. Prag är en kuperad stad och det blir en hel del att gå.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast den 10 mars då vi har en sista avstämning på flygbiljetterna.

 • Dag 1: Umeå-Prag

  Vi samlas på Umeå Airport. Via Arlanda tar vi oss vidare till Tjeckiens huvudstad. Transferbus väntar på att ta oss till centralt belägna Botanique Hotel. Vi träffs sedan för en gemensam middag på hotellet i kväll.

 • Dag 2: Stadsvandring

  Efter frukost gör vi en traditionell stadsrundtur där vi bl.a. ser borgområdet Hradcany med slottet, St Veitskatedralen och den gyllene gränden. Till fots upptäcker vi Gamla stan med det imponerande torget, de judiska kvarteren och vi promenerar givetvis över Karlsbron. En av stadens stora turistmagneter är rådhuset med sitt astronomiska ur. Eftermiddagen tillbringas på egen hand för exempelvis shopping. I centrum finns bland shoppingcentret Palladium, fem våningar högt och med över 170 butiker. Går vi upp mot Karlsbron finns möjlighet att fynda i secondhandbutiker och små prylaffärer. Middag på egen hand ikväll.

 • Dag 3: Bryggeribesök med middag

  Dagen fri för egna strövtåg. Prag har mycket att erbjuda när det gäller mat och dryck, och då inte minst lokala specialiteter. I kväll gör vi ett bryggeribesök med provsmakning och trerätters middag med tjeckiska rätter i traditionell tjeckisk miljö. Vi åker buss dit och hem går vi (2,5km) eller så tar vi metron.

 • Dag 4: Hemresa

  Efter frukost är det så dags att tänka på hemresan. Transfer till flygplatsen där vi checkar in till Umeå med många fina minnen i bagaget

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning tom 100 dagar före avresan. Avbokning 99-40 dagar före debiteras 50% av resan. 39 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Airport Samlingstid 08:30 09:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/4FleraBotanique Hotel, Prag
Garanterad avgång!
69 480:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Botanique Hotel, Prag
Botanique Hotel Prague är ett modernt livsstilshotell inspirerat av naturen i centrum av Prag. Innovativt, helt enkelt fokuserat på gästkomfort och med ett grönt tillvägagångssätt. Beläget bara en kor...
Resekalender
10/3Tallinn Vinterspecialfrån 1 650:-
Kontakta oss