Skip to main content

Toscanska Rivieran 17/5 2024

Ovärderliga kulturskatter, pastellfärgade bergsbyar, sköna lediga dagar!
Toscanas norra kustremsa kallas Versiliakusten och är känd för sina fashionabla badorter. På vår resa mixas tid för rekreation och bad vid de milslånga stränderna med fina natur- och kulturupplevelser. Vi besöker bl a medeltidsstaden Lucca, en av de mest välbevarade och gemytliga städerna i Toscana. Pisa med sitt lutande torn och konstnärernas drömstad, Lerici, vackert belägen i en bukt vid Golfo dei Poeti på liguriska rivieran strax söder om staden La Spezia. Allt inom bekvämt avstånd från vårt boende vid kusten i trivsamma Lido di Camaiore.

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast 8 mars då vi har avstämning på flygbiljetterna.

 • Dag 1: På väg

  Vi samlas på Umeå Airport för att påbörja vår resa. Efter ett byte på Arlanda så landar vi äntligen på Milanos flygplats i La Bella Italia! Färden (ca 25 mil) går sedan vidare söderut (lunchpaus) förbi de stora marmorbrotten i Carrara och Massa, genom det Toskanska landskapet och fram till Versiliakusten och Lido di Camaiore. Vårt hotell är beläget mitt emot havet. Vi installerar oss och avrundar resdagen med en god middag tillsammans på hotellet.

 • Dag 2: Utflykt Pisa och vingårdsbesök

  Efter frukost åker vi de ca 3 milen till den vackra staden Pisa. Vi gör en guidad rundtur vid Piazza dei Miracoli, Mirakelfältet, som är ett stort muromgärdat område norr om centrala Pisa. Här kan vi bland annat se den imponerande katedralen, dopkyrkan, den monumentala kyrkogården Camposanto och självklart det världskända ”lutande tornet i Pisa”. På vingården Fattoria il Poggio får vi en guidad visning, lunch och provsmakning av gårdens fina viner och olivolja. Mätta och belåtna återvänder vi till hotellet för en ledig eftermiddag. Middag på egen hand ikväll.

 • Dag 3: Utflykt Lerici och Piertasanta

  Idag besöker vi två intressanta gamla städer.
  Lerici som ligger vackert i en bukt vid Golfo dei Poeti på liguriska rivieran strax söder om staden La Spezia. Känd för sina stränder och sin underbara utsikt. Slottet som dominerar staden från toppen av en stenig udde byggdes av pisanerna runt mitten av 200-talet vid tiden för sjöfartsrepublikerna och kriget med Genua. Berömda poeten Lord Byron levde en tid i området. Idag är Lerici en lugn turistort. Det är mysigt att vandra i denna pittoreska by med sina trånga gränder och trevliga fiskrestauranger.

  Pietrasanta anses vara den historiska huvudstaden i Versilia och huvudstaden i marmorbearbetning. Staden har fått smeknamnet Little Athens tack vare alla de konstnärer som har bosätta sig här i decennier. Bland de mest kända är Igor Mitoraj och Fernando Botero. Några av de många permanenta skulpturer som kan beundras när du går genom staden inkluderar Warrior of Botero, Centaur och Annunciation of Mitoraj. Vi strosa genom den eleganta historiska stadskärnan, som är omgiven av konstgallerier, butiker, vinbarer och lockande restauranger. Här finns många vackra kyrkor. Bland dessa är den anmärkningsvärda katedralen San Martino som har utsikt över den vackra Piazza Duomo och bevarar värdefulla verk inuti samt klocktornet med en fantastisk spiralformad trappa.
  Gemensam middag på hotellet.

  Utflykt Lerici och Piertasanta
 • Dag 4: Ledig dag

  Vårt familjedrivna Hotel Caesar ligger bara några steg från stranden och är en utmärkt utgångspunkt för härliga natur- och kulturutflykter i omgivningarna. En trevlig aktivitet är att hyra cykel och färdas på cykelvägar söderut till den större staden Viareggio (4km) eller orten Torre del Lago, där man kan besöka kompositören Giacomo Puccinis hem som idag är museum. På lagom cykelavstånd norr om Lido di Camaiore ligger flera andra berömda badorter, som Marina di Pietrasanta och eleganta Forte dei Marmi. På bara 4 minuter tar man sig med regionaltåget till den lilla staden Pietrasanta. Gemensam middag på hotellet.

  Ledig dag
 • Dag 5: Utflykt Lucca

  Förmiddagen fri. Kanske en skön promenad lockar. Mot eftermiddagen åker vi till operakompositören Puccinis födelsestad Lucca, som är en av de mest välbevarade och gemytliga städerna i hela Toscana. Med lokalguide utforskar vi staden och dess sevärdheter. Besöket avslutas med middag innan vi i kvällsbelysningens sken lämnar Lucca för hemfärd till Lido di Camaiore och hotell Caesar.

  Utflykt Lucca
 • Dag 6: Ledig dag

  Koppla av med sol och bad eller varför inte utforska omgivningarna runtomkring. Middag på egen hand.

  Ledig dag
 • Dag 7: Carrara Marble Tour

  Idag beger vi oss till Apuanska alperna, där vi besöker ett marmorstenbrott i Carrara och får lära oss om den omfattande processen som krävs för att utvinna det ”vita guldet”. I detta område har man brutit marmor sedan romartiden, och under renässansen valde Michelangelo själv ut de block han ville arbeta med. Här färdas vi runt i jeepar längs de branta ”marmorvägarna” – glöm inte kameran – många vackra utsikter väntar. Som kuriosa kan vi nämna att James Bond filmen Quantum of Solace spelades in på vägarna mellan brotten. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell, gemensam middag.

  Carrara Marble Tour
 • Dag 8: Hemresa

  Tidig frukost, ev frukostpåse innan det är dags att åka ut till flygplatsen för hemresa.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 100 dagar före avresa. Vid avbokning 99-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
17/5UmeåHotel Caesar Residence & Spa, Lido di Camaiore
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista17 280:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Hotel Caesar Residence & Spa, Lido di Camaiore
Hotel Caesar erbjuder en utomhuspool och luftkonditionerade rum i Lido di Camaiore, bara några steg från stranden. Som gäst har du tillgång till gratis WiFi, en solterrass och en restaurang. Hotellets...
Resekalender
10/3Tallinn Vinterspecialfrån 1 650:-
Kontakta oss