Skip to main content

Irland -den gröna ön

Med sina böljande gröna kullar, dramatiska klippor och charmiga byar kommer Irland att få ditt hjärta att slå lite snabbare.

Irland är känd för sin fascinerande natur och vackra landsbygd,  vänliga och öppna människor, gott Guinnessöl, personliga hotell, fantastiska upplevelser av kultur och historia -Irland har allt! Här väntar mängder av trevliga upplevelser och fantastiska vyer bakom varje krök. Vi finner en stark känsla för religion och gaelisk tradition samt ett milt klimat med delvis subtropisk växtlighet. Under vår vistelse på den gröna ön bjuds vi på fantastiska naturupplevelser så som de storslagna vidderna i Connemara, den vackra Galwaybukten. Vi ser de världsberömda klipporna vid Cliffs of Moher, åker på de vackra vägarna längs Ring of Kerry , och utforskar huvudstaden Dublin där vi avrundar vår vistelse med en middag och livemusikshow på Merry Ploughboys pub. Äventyret kan börja..

Reseledare: Eva Ward kommer från Sundbyberg, utanför Stockholm men har bott i Dublin sedan 1981. Där har hon jobbat som guide sedan 1989 och har visat många skandinaver runt Irland. Eva är mycket omtykt och kunnig guide som vi haft nöjet att haft även på våra tidigare Irlandsresor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast 1/7 då vi har avstämning på flygbiljetterna.

 • Dag 1: Umeå-Dublin-Galway

  Tidigt morgonflyg från Umeå till Arlanda för planbyte till Dublin. I ankomsthallen möter chaufför och vår reseledare Eva Ward upp. Resan fortsätter till staden Galway. Under dagen gör vi ett besök på Kilbeggan Destilleri i den lilla byn med samma namn. Rundturen här berättar dels om irländsk whiskeyhistoria och dels om livet på destilleriet när det fortfarande var i bruk. Här finns ett lager för whiskeytunnor och här kan man se en riktig tunnbindare arbeta! Vi äter lunch och fortsätter sen vidare mot Galway. Incheckning och fri tid fram till kvällens middag på hotellet.

 • Dag 2: Connemara

  Efter frukost väntar en heldagsutflykt i det vackra landskapet Connemara. Vi får en insikt i livet på den irländska västkusten. Vi besöker också vackra Kylemore Abbey, men först en stadsrundtur till fots i Galway. Då den gamla stadskärnan är väldigt liten och full av smala och intressanta gränder att utforska så passar det bäst med en promenad. Staden har medeltida drag och vid vissa ställen kan man fortfarande se den gamla stadsmuren. Under rundturen får vi se Lynch’s Castle, Eyre Square, Spanska arken och katedralen. Galway fullkomligt svämmar över av intressanta byggnader och områden. Dessa härstammar från det kulturella och historiska arvet som sträcker sig tillbaka till tidig kristendom. Under medeltiden regerades Galway av 14 stammar. Namnet lever kvar än idag då den fortfarande kallas stammarnas stad, City of the Tribes. Efter promenaden så går bussen till Kylemore Abbey och Garden. Klostret är den äldsta benediktinska kyrkan i Irland. Nunnorna som bor här sedan 1920 har en lång historia som når tillbaka 340 år. Före nunnorna ägdes huset av Mitchell Henry, en engelsk affärsman som blev förälskad i det fagra landskapet här. Vi äter lunch och återvänder till Galway, där ges ledig tid resten av eftermiddagen och kvällen.

  Connemara
 • Dag 3: Burren, Cliffs of Moher

  Full irländsk frukost på hotellet innan vi checkar ut och lämnar Galway för resa söderut längs med kusten, genom det spektakulära Burren som inte liknar något annat! Burrenområdet är ett fascinerande kalkstenslandskap av platåer och backar. Västra sidan inkluderar de majestätiska Cliffs of Moher, Aran öarna och Connemaras stränder. Burren är en historisk och arkeologisk guldgruva. Här finns mer än 90 megalitgravar, stendösar, ett keltiskt high-cross och ett antal
  ringfort. Naturen i Burren är väldigt ovanlig, med arktiska, alpina och medelhavsväxter blandade. Vi stannar till på vägen för att beskåda de imponerande Cliffs of Moher – en av Irlands främsta turistattraktioner. Klipporna sträcker sig 214 meter över Atlanten och är 8 km långa. O’Briens torn står stolt och blickar över klipporna. Från Cliffs of Moher kan man se Aranöarna, Galway vik, The Twelve Pins, the Maum turk mountains i Connemara och Loop Head i söder. Lunch på lämpligt ställe på vägen. Resan går vidare till Limerick där vi checkar in på vårt hotell och sedan ges ledig tid i city. Övernattning och middag på vårt hotell.

  Burren, Cliffs of Moher
 • Dag 4: Dinglehalvön

  Efter frukost utforskar vi Dinglehalvön. Här finns så många saker att se, göra och uppleva. Ett av de mest kända landmärkena vid Dinglehalvön är det över 1200 år gamla kapellet som är gjort helt i sten och påminner om en upp och ner vänd båt. Byggnaden står fortfarande fast i den blåsiga backen med utsikt över den vackra Smerwick Harbour viken. Ledig tid i Dingle för shopping etc innan vi åker vidare runt det magiska Slea Head Drive. Middag och övernattning på hotell i Killarney där vi bor i två nätter.

  Dinglehalvön
 • Dag 5: Ring of Kerry

  Idag åker vi runt den vackra kusten i sydvästra Irland även kallat för The Ring of Kerry, som är en del av den mystiska och oförstörda regionen av Irland som har attraherat turister i flera hundra år. The Ring of Kerry beskrivs ofta som en av de mest natursköna vägarna i Europa! Här finns några av Irlands vackraste stränder, urgamla arvegods såsom Iron Age Forts & Ogham stones, gamla kloster och ett landskap som karvats ut av den senaste istiden. Vårt första stopp är i byn Glenbeigh och dess torvmuseum. Här får vi veta hur en sådan liten by fungerade under 1800-talet. Efter besöket väntar en Irish Coffee på Red Fox Inn. Vidare till Kissane Sheep Farm där vi får en imponerande uppvisning av vallhundar och hur de används i det dagliga arbetet på gården. Lunch på lämpligt ställe under dagen. Övernattning i Killarney och middag på egen hand.

  Ring of Kerry
 • Dag 6: Killarney-Dublin

  Frukost på hotellet. Vi börjar resan tillbaka till Irlands huvudstad med stopp i Tipperary och ett besök på Cahir Castle, ett imponerande medeltidaslott från 1300-1400-talet som har fungerat som ett toppmodernt försvarsslott. Det har sedan dess fått utstå åtskilliga anfall och strider. Trots det har slottet behållit sin imponerande struktur med sina torn, fängelsehålor och försvarsanrättningar i bra skick. Vi riktigt känner historien utspela sig i väggarna. Lunch på egen hand i Cashel. Efter lunchen fortsätter resan upp till Dublin. Ledig eftermiddag efter att vi checkat in, fram till kvällens gemensamma middag på vårt hotell

  Killarney-Dublin
 • Dag 7: Dublin

  Efter en skön frukost på hotellet kör vi en stadstur där vi bekantar oss med Dublins historia och den livliga nutiden. Vi besöker bla huvudgatan O’Connell Street, det nya monumentet Spire of Dublin och huvudpostkontoret GPO, som förr i tiden var en viktig plats för den irländska kampen om självständighet.

  Resten av dagen fri. Det finns mycket att göra i Dublin och två förslag är Irlands Nationella museum eller Jameson whiskey museum. Reseledare tipsar på plats om vad att göra. Dublin har mycket att erbjuda. De främsta shoppinggatorna är Grafton Street söder om floden Liffey och Henry Street norr om floden. Historieintresserade turister kan dyka in i Dublins rika utbud och besöka Trinity College, Molly Mallonestatyn. I kväll blir det show och avskedsmiddag på Merry Ploughboys Pub, den enda puben i Irland som ägs av traditionella musiker som uppträder vid varje föreställning.

  Dublin
 • Dag 8: Hemresa

  Efter lite sovmorgon och frukost beger vi oss till flygplatsen. Vi säger Slán Abhaile! Good Bye Ireland, för den här gången. Kl 11.50 avgår vårt plan till Arlanda och vi är åter i Umeå 19:15 fyllda av upplevelser.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning tom 100 dagar före avresan. 99-40 dagar före debiteras 50% av resan.
  39 dagar eller mindre kvar debiteras 100 %.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Airport   07:30
Arlanda   09:15

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
9/9FleraBoende på Irlandsresan
Garanterad avgång!
421 580:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

THE CONNACHT HOTE, Galway
Till hotellets hemsida

Övernattning dag 3 - 4

THE GEORGE LIMERICK HOTEL, Limerick
George Hotel Limerick -modern stil möter 4-stjärnig komfort, mitt i hjärtat av vår livliga stadskärna i Limerick. Vart och ett av våra 125 vackra sovrum har utformats för att säkerställa en oöverträff...

Övernattning dag 4 - 6

RANDLES HOTEL, Killarney
Till hotellets hemsida

Övernattning dag 6 - 8

HAMPTON BY HILTON, Dublin
Vårt hotell ligger i hjärtat av Dublin, tvärs över gatan från Four Courts-komplexet. Trinity College och den ikoniska Temple Bar ligger alla inom två kilometer. Kongresscentret Dublin och Phoenix Park...
Resekalender
13/7Bygdespelet Höga Kustenfrån 1 580:-
Kontakta oss