Skip to main content

Provence med vandring i vackra Luberon

Välkommen med på vår resa i Luberons storslagna landskap. Man förstår verkligen att författaren Peter Mayle skrev passionerat om Luberon i boken ”Ett år i Provence”. Här finns bra vandringsleder med fantastiska vyer i ett färgstarkt område kantat av vinodlingar och lavendelfält. Vi bor på ett trevligt och centralt hotell i Cavaillon, beläget i hjärtat av Provence, omgiven av de berömda byarna Isle sur la Sorgue, Gordes, Roussillon och Avignon. Under veckan besöker vi lokala marknader, vandrar och njut av det provencalska köket, osten och vinerna mitt i hjärtat av Provence!

Vandringsdagar 
Viktigt att ha stadiga skor eller lättare kängor då det bitvis är ojämn terräng.
Vandringarna ligger på runt 4-6 km

Här bor vi.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast den 20 juni då vi har avstämning på flygstolarna.

 • Dag 1: Umeå-Nice-Cavaillon

  Vi flyger med SAS från Umeå via Arlanda ner till Nice. Här väntar vår buss och vi fortsätter resan via bedårande Aix-en-Provence, staden som har anor från 100-talet f.Kr. och anlades på den här platsen tack vare sitt milda klimat och tillgången till varma källor. Idag är Aix en betydande universitetsstad med ett blomstrande näringsliv. Mot kvällen kommer vi fram till charmiga Cavaillon som blir vår hemmabas under vistelsen. Här finns mycket spännande att utforska som tex Cavallions historiska centrum med sina många torg, små gränder och marknader. Vårt hotell är beläget ett stenkast från stadens centrum och drivs av ägarinnan själv tillsammans med sin dotter. Middag äter vi på en närliggande restaurang.

  Umeå-Nice-Cavaillon
 • Dag 2: Vandring - The Winegrower trail, 5km

  Efter frukost åker vi till den lilla byn Oppède Le Vieux, högt belägen och omgiven av frodig vegetation har byn ett utmärkt utgångsläge för vandringar. Dagens vandring är på 5 km och går mellan vingårdslundar och vackra provencalska bondgårdar, bland olivträd, körsbärsträd och vinstockar vid foten av Luberon-massivet. Den vackra naturen är med oss hela tiden. Åter i Oppède blir det fransk picknik + vinprovning och egen tid att strosa runt i byn. Ta en promenad upp till kyrkkullen, här finns en kollegiat kyrka från 1100-talet och en fantastisk utsikt över byn väntar dig. Åter i Cavaillon är resten av eftermiddagen fri. Middag på egen hand.

 • Dag 3: Country walk, 6 km

  Dagen börjar med en busstur på ca 4 mil till den gamla och charmiga byn Vaugines, belägen långt ifrån huvudvägarna. Här startar vi dagens vandring. Vi gör ett längre stopp i den mer livliga byn Cucuron. Här finns mer än 200 gårdar som producerar körsbär, meloner, oliver och Côtes du Luberon-vinerna. När vi känner oss nöjda promenerar vi åter till Vaugines. Vi äntrar bussen och åker vidare till Lourmarin, listad som en av Frankrikes vackraste byar. Orten har blivit en riktig turistmagnet tack vare den engelske författaren Peter Mayles bok – ett år i Provence. Nöjda åker vi den korta sträckan tillbaka till hotellet. Resten av eftermiddagen/kvällen fri och middag på egen hand.

  Country walk, 6 km
 • Dag 4: Vandring Roman Way & Santiago Hill, 3,5

  Idag startar vi vår vandring från hotellet. Slinga är på 3,5 km och relativt lätt. Vi går på stigar bland kullar och skuggiga dalar. Bland klipporna kan spännande fåglar som blue bird och rödhöna ses om vi har tur. Typiska växter i området är bl a myrtel, timjan, rosmarin, pistasch. En dag med fantastiska vyer och spännande natur. Gemensam middag på närliggande restaurang.

  Vandring Roman Way & Santiago Hill, 3,5
 • Dag 5: Vandring - Sentier Botanique de Lagnes, 3,6km

  Efter frukost åker vi till Lagnes för dagens vandring som bjuder på rik och varierande vegetation med start från Rådhuset. Från Groubelle dalen följer vi stigen upp till terrasserna med bl a grön och vit ek, viburnum, dogwood. Vild sparris och sandelträ är tecken på vad som tidigare växte på dessa fält. Efter vandringen åker vi till den charmiga orten Gordes, som var en av Evert Taubs käraste tillflyktsorter i Provence. Här stannar vi till för lite egen lunchtid. Vi åker sen den korta biten till det vackra cistercienserklostret Sènanque Abbey från 1200-talet. Middag på egen hand hemma i Cavaillon.

  Vandring - Sentier Botanique de Lagnes, 3,6km
 • Dag 6: Marknad i Isle-sur-la Sorge

  För den som vill, tar vi idag tåget (6 minuter enkel väg) till Isle-surla-Sorge, en pittoresk by med en alldeles underbar marknad som hålls varje söndag mellan 07.00-13.00. Marknaden ligger parallellt med kanalen som går genom byn. Här säljs allt ifrån grönsaker, ostar, charkuterier, kryddor till tyger och loppisfynd. Det finns även gott om antikhandlare i den här stan. Middag på egen hand.

  Marknad i Isle-sur-la Sorge
 • Dag 7: Avignon & Carriéres de Lumiéres

  Idag åker vi in till medeltidsstaden Avignon. Ett av Avignon mest välkända landmärken är en bro som bokstavligen inte leder någon stans, men ändå lockar resenärer från hela världen. Pont Saint Bénézet eller Pont dÁvignon som den är mer känd som, byggdes på 1100-talet. Ursprungligen var bron 900 meter lång och sträckte sig över floden Rhone. Idag tar den ett tvärt slut innan den når andra sidan. Vi besöker påvepalatset från 1300-talet, en av de största byggnaderna från europeisk medeltid.

  Vi lämnar Avignon och åker vidare till nästa besöksmål Carrières de Lumières -här väntar ett fascinerande besök i det gamla stenbrottet som under åren utvecklats till ett mycket populärt turistmål på grund av sina audiovisuella utställningar som saknar motstycke. Ett innovativt koncept där videokameror projicerar kända konstnärers målningar på de höga grottväggarna, och där bildernas färg och form ackompanjeras av väl utvald musik. Vi vandrar i stora gallerier uthuggna ur berget och omsluts av den spektakulära multimediashowen med verk av storheter som Van Gogh, Monet, Renior, Chagall, och renässansens giganter Michelangelo och Leonardo de Vinci. En unik utställning och en magisk upplevelse! Vi vänder åter hem till Cavaillion och i kväll äter vi en gemensam middag

  Avignon & Carriéres de Lumiéres
 • Dag 8: Hemresa

  Efter frukost är det dags att säga au revoir till Cavallion och bege oss till Nice flygplats för hemfärd. Gemensam lunch under dagen.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 100 dagar före avresa. Vid avbokning 99-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Airport   09:45
Arlanda   12:05

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
10/9FleraHotel du Parc
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista17 280:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 8

Hotel du Parc
Resekalender
1/8Magiska Lofotenfrån 11 780:-
Kontakta oss