Skip to main content

Bygdespelet HÖGA KUSTEN

”Höga Kusten – Sanningar och skrönor från sågverkens tid” är bygdespelet Sverige behöver just nu. Ett musikaliskt glädjepiller om människor som förenas över gränser för att hitta varandra och sig själva. Dryga två timmar fyllda av hopp, lycka, några tårar, massor av skratt samt gamla och nya sånger skrivna av Tomas Ledin.

Bygdespelet utspelar sig i början av förra seklet. När männen och kvinnorna på sågverken i norr byggde ditt och mitt Sverige. Det var en tid fylld av förstulna kyssar bakom visthusbodarna, förhoppningar på dansbanor men också en tid av slit och uppoffringar. Skogbaroner på ena sidan, tjänstehjon, flottare och sågare på andra. ”Detta är en vacker saga, säger Tomas Ledin. Men den föddes ur verkligheten. Min farfar blev bortauktionerad som liten pojk och växte sedan upp till att bli sågare i trakten runt Lövvik för att möta kärleken och gå mot militärens gevärsmynningar i Ådalen 1931.

” I bygdespelet möter den bortauktionerade Jonas den vackra Svea, dottern till traktens storbonde. Deras kärlek är förbjuden. Med orubblig tro på sig själva och den förenade kraften övervinner de dåtidens klyftor och girighet för att bygga ett gemensamt liv. "

På scen möter du välkända ansikten som Morgan Alling och Sussie Eriksson förenade med lokala sångare och skådespelare. Allt för att ge föreställningen äkthet och nerv. Regissör är Markus Virta, känd för bland annat musikalsuccén ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern i Stockholm. Manus är skrivet av Pär Nymark och musik och sångtexter står Tomas Ledin för.

OBS! Tomas Ledin medverkar ej själv på scenen!

Friluftsteatern i Lövvik
Den nybyggda friluftsteatern har plats för 900 personer.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Program

  Vi börjar med en tvårätters lunch när vi kommer fram till Lövvik. Meny: Marinerad kallskuren kalv serveras med somriga tillbehör, två såser samt smör och bröd. Dryck ingår ej. Lövvikskaka med kaffe.
  OBS! Eventuella allergier anmäls i förväg till Lind Tour.

  15:00-17:30 Bygdespelet inkl paus
  Efter föreställningen vänder vår buss hemåt igen och vi beräknas åter i Umeå runt 20:30.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning tom 30/4. Avbokningskostnad 1/5-28/6 är 800:-.
  Avboknings 14-0 dagar före debiteras 100% av resans pris

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Obbola Trappan 10:00
Holmsund Kajutan 10:10
Umeå Centralstationen 10:30
Hörnefors Hpl E4 10:50
Nordmaling Resecentrum 11:10
Husum Hpl E4 11:30
Örnsköldsvik Resecentrum 12:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
13/7Flera 
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista1 580:-Boka på väntelistaMer information
Resekalender
13/7Bygdespelet Höga Kustenfrån 1 580:-
Kontakta oss