Skip to main content

Italiens vackraste sjöar

I norra Italien söder om Alperna hittar vi det vackra landskapet Piemonte, med böljande kullar, vackra sjöar med öar och slott, vinodlingar och små ålderdomliga städer. De Borromeiska öarna är små paradisjuveler i hjärtat av sjön, mot den vackra staden Stresa. Sjöarna är mycket olika varandra, både till storlek och i utformning.Vi besöker även Comosjön och den mindre kända Lago d’Orta som är en liten pärla. Vi hinner även med att  en dag besöka modestaden Milano.

Under vår vistelse bor vi i Stresa, beläget vid just Lago Maggiore som sägs vara en av de vackraste italienska sjöarna. Här får vi några sköna lediga dagar under veckan. 

Stresa
Stresa är en av de mest kända städerna kring sjön Lago Maggiore, i Piemonte i nordvästra Italien. Sjön är Italiens näst största sjö och är omgiven av en fantastisk natur. Stresa ligger på Maggioresjön västkust, norr om de Borromeiska öarna Isola Bella och Isola Madre, och längs sjön löper en elegant strandpromenad med utsikt över öarna med sina palats och barockträdgårdar. Även inne i Stresa finns det vackra villor med stora trädgårdar som gjort staden känd. Det är det milda klimatet kring Maggioresjön som gör att växterna frodas. I Stresa finns det gott om både butiker och restauranger, och varje fredag morgon hålls det marknad där du kan köpa färska grönsaker, frukt och lokalt producerade ostar och charkuterier. Varje år anordnas det en musikfestival då du kan lyssna till klassiska konserter i gamla villor, kyrkor och på strandpromenaden.

Milano
Milano är en med sina 1,4 miljoner invånare Italiens nästa största stad. Staden ligger i Lombardiet i norra delen av Italien. Vilket är ett av Italiens mest välbeställda landskap. Ett vackert kullandskap omger den dynamiska staden. Staden är centrum för den Europas modeindustrin och många världsberömda designers lever och verkar här. Här återfinns också många av de stora modevaruhusen. Ett av många måsten i Milano den utsökta shoppingen, främst av märkeskläder såsom Gucci, Dior, Prada och många andra.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast 15/7 då vi har avstämning på flygbiljetterna.

 • Dag 1: Ankomst till Stresa

  Vi samlas på Umeå Airport för att påbörja vår resa. Efter ett byte på Arlanda så landar vi äntligen på Milanos flygplats i La Bella Italia! Färden (ca 10 mil) går sedan vidare nordväst till vårt hotell i Stresa, centralt och vackert beläget vid Lago Maggiore. Vi installerar oss och avrundar resdagen med en god middag tillsammans på hotellet. (ca 100 km)

  Ankomst till Stresa
 • Dag 2: Lago Maggiore och Borromeiska öarna

  I dag utforskar vi Lago Maggiore, Italiens näst största sjö som har sin västliga del i regionen Piemonte, den östliga i Lombardiet och i norr tittar den in i Schweiz. Klimatet vid sjön är milt, och genom århundraden har parker och exotiska trädgårdar anlagts och frodats. Stresa med sin blomsterprakt och tjusiga villor är sjöns metropol. Från den eleganta strandpromenaden ser vi över till de små Borromeiska öarna, och med båt tar vi oss ut till Isola Bella där vi får en guidad visning av det vackra barockpalatset och den fantastiska barockträdgården, med många exotiska växter och frigående vita påfåglar. Vi gör också ett stopp på ”Fiskarnas ö”, Isola dei Pescatori, en rustik gammal fiskeby.
  Gemensam middag på hotellet.

  Lago Maggiore och Borromeiska öarna
 • Dag 3: Comosjön

  Vi inleder dagen med att besöka staden Como vid Comosjön, en av Italiens högst belägna sjöar och kanske är det den vackraste italienska sjön. Det är i alla fall en av de mest kända. I området har många celebriteter sina semesterboenden och här finns flera praktfulla villor från 1800-talet med fantastisk utsikt och trädgårdar med cypresser. Gemensam lunch under dagen. Vi njuter av omgivningarna under en båttur på Comosjön och ser vackra byar och städer som på ett pärlband, omgivna av grönskande natur, djupblått vatten och höga berg. Gemensam middag på hotellet. (ca 200 km)

  Comosjön
 • Dag 4: Ledig dag

  Dagen fri för egen tid i Stresa. Här kan du strosa längs den eleganta strandpromenaden och njuta av livet och den fantastiska utsikten över sjön. Det finns det gott om både butiker och restauranger. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Milano

  Efter frukost åker vi till Milano som med sina 1,4 miljoner invånare är Italiens näst största stad. Med lokalguide utforskar vi staden. Här finns vackra byggnader såsom La Scala – operan och den mäktiga katedralen Duomo di Milano. Katedralen byggdes under 500 år och är centralt placerad mitt på Piazza Duomo – torget. En annan, närbelägen sevärdhet är Galleria Vittorio Emanuele II, en ”galleria” med en mängd butiker och en mycket sevärd arkitektur, i närheten finns dessutom små mysiga caféer. Middag på hotellet. (ca 180 km)

  Milano
 • Dag 6: Ledig dag

  Spendera dagen som du vill i vackra Stresa. Varje fredag morgon hålls det marknad där du kan köpa färska grönsaker, frukt och lokalt producerade ostar och charkuterier. Promenera bland de vackra sekelskiftesvillorna. Middag på hotellet

  Ledig dag
 • Dag 7: Lago d´Orta

  dag åker vi till den västligaste av de norditalienska sjöarna Lago d’Orta som kantas av skogar och små samhällen. Ute på en udde på sjöns östra sida ligger huvudorten Orta San Giulio. Vackra hus kantar de små gränderna som leder till det lilla torget och till bryggan där vi tar båten över till ön Isola di San Giulio, en färd på bara tio minuter. Efter lunch åker vi söderut till den medeltida staden Gattinara som ligger i nordvästra Piemonte. Här provar vi regionens viner innan vi återvänder tillbaka till Stresa igen. Middag på hotellet. (ca 100 km)

  Lago d´Orta
 • Dag 8: Hemresa

  Underbart är kort, efter en tidig frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för hemfärd till Sverige och med många härliga upplevelser i bagaget.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 100 dagar före avresa. Vid avbokning 99-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
6/10UmeåHotel Milan Speranza au Lac
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista18 780:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Hotel Milan Speranza au Lac
Hotell Milan Speranza Au Lac, hotellet har ett centralt läge med en populär restaurang. Härifrån har du en magisk vyer över sjön Lago Maggiore. - Finns på hotellet och rummen: Telefon, AC, WiFi, två...
Resekalender
2/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
Kontakta oss