Skip to main content

Magiska Lofoten

Norr om Polcirkeln ligger ögruppen Lofoten. Det är magiskt vackert här med, dramatiska berg, vackra sandstränder och små fiskelägen. En av världens vackraste platser enlig många. Öarna har "fast" förbindelse med varann och fastlandet via ett antal broar och tunnlar som gör det extra lätt att besöka denna exotiska del av Norge.

Lofoten har stark historisk anknytning till vikingatiden. På Lofotr Vikingmuseum i Borg kan du uppleva vikingatiden i levande miljö, bland annat i det 83 meter långa rekonstruerade långhuset, det största som någonsin hittats från tidsperioden.

Tack vare Golfströmmen har Lofoten ett mycket mildare klimat än andra delar av världen på samma breddgrad. Från slutet av maj till mitten av juli kan du uppleva midnattssol och mellan september och april kan du se norrskenet dansa över himlen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Kiruna

  Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Lunchpaus innan vi sedan gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare. Här sker vårt första riktiga möte med fjällvärlden. Därefter är det bara 11 mil kvar till Kiruna och Scandics nya hotell i den nya stadskärnan. Gemensam middag på hotellet.

  OBS! Den 27/8 bor vi på BW Arctic Eden.

 • Dag 2: Kiruna-Svolvaer

  Efter frukost lämnar vi Kiruna för färd västerut genom en storslagen fjällvärld med den stora sjön Torneträsk och den välkända Lapporten som vi tydligt kan se från både Abisko och Björkliden. Redan här ser vi den dramatiska naturen långt i väster, och vi närmar oss Herjangsfjorden. På vår väg passeras såväl Bjerkvik, där vi gör ett lunchstopp, och Bogen innan vi når bron över till Norges största ö , Hinnöya. Via slingriga men bra vägar når vi snart Svolvaer, Lofotens huvudstad där vi skall övernatta i två nätter på centrala hotell Thon. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Utflyktsdag Lofoten

  Idag ser vi nästan hela Lofoten. Vi följer de vackra småvägarna och det finns goda möjligheter att få se havsörn. Målet är Å, längst ner där E10 slutar eller börjar. Här besöker vi Fiskeværsmuseét. Lunch innan nästa besök som blir det spännande Vikingamuseet Loftr i Borg, som en gång var Nordens största vikingasäte och hittades av en tillfällighet på 90-talet. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Svolvaer-Arvidsjaur

  Efter frukost säger vi farväl till Lofoten. Vi åker genom Lofasttunneln och sedan färja från Lödingen till Bognes. Vi återkommer till E6:an och följer den söderut. Vidunderliga vidder skådas och det ena fjället efter det andra passerar vi över. Vi kommer till marmorstaden Fauske, där vi stannar för lunch. Väl nere vid kusten igen, och precis innan klättringen över Saltfjället börjar, svänger vi österut. Genom den vilda och annorlunda Junkerdalen färdas vi. Här finns blommor och mineraler som inte hittas någon annanstans. Vi åker in i Sverige igen och passerar snart Polcirkeln igen. Natten tillbringar vi på hotell Laponia i Arvidsjaur. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Hemresa

  Sovmorgon och frukost. Tid för en förmiddagspromenad i de vackra omgivningarna innan vi åker längs Silvervägen mot Skellefteå där vi stannar för lunch. Sedan är vägen hem nära, och med många vackra vyer i minnet skiljs vi åt för denna gång.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 40 dagar före avresa. Vid avbokning 39-15 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning 14 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Sävar Hpl E4 07:50
Sikeå Hpl E4 08:15
Skellefteå Busstation 09:15

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
1/8FleraBoende på Lofotenresan
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista11 780:-Boka på väntelistaMer information
27/8FleraBoende på Lofotenresan
Garanterad avgång!
Mer än 812 380:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Kiruna
Scandic Kiruna öppnade den 5 april 2022 i den nya stadskärnan. För besökaren som vill njuta av Kiruna från 45 meters höjd, breder Sveriges nordligaste skybar ut sig i hotellets topp...

Övernattning dag 2 - 4

Thon Hotel Svolvaer
Hotellets centrala läge i Svolvær öppnar upp för en riktigt trevlig vistelse.

Övernattning dag 4 - 5

Hotell Laponia, Arvidsjaur
Våra 200 rum ger alla uttryck för en personlig komfort och stil. Vi förenar vi kapacitet och praktiskt taget gränslösa möjligheter med personlig omsorg och kvalitet. Hotellets inredning är noga utvald...
Resekalender
2/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
16/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
Kontakta oss