Skip to main content

Visbykryssning med Birka Gotland

Följ med på vår populära sommarkryssning till Visby och Gotland.  Den vackra skärgården bjuder på fantastiska vyer, och det tillsammans med soldäckshäng, god mat, underhållning, möjlighet till spakur med jacuzzi och en hel dag i Visby där du kan bocka av några av öns största sevärdheter. Det här är en riktig semesterresa.

Vi kryssar från Stockholm med Birka Gotland. Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. Shower med sprudlande sång- och musikglädje.  Pianotoner i Seglarbaren eller vacker trubadursång. Och så klart är dansgolvet öppet med några av Sveriges bästa dansband på scen! Skön stämning och magiska skärgårdsvyer, ja det får du på köpet. Och du! -passa på att fynda i Taxfree butiken. 

Birka Gotland Archipelago Spa
Skäm bort dig i nyrenoverade Archipelago Spa. Din avkopplande oas ombord, där du kan dra dig tillbaka en stund och bara vara. Tänk spabehandlingar som är välgörande för både kropp och sinne, bastu med havsutsikt och inom- och utomhusjacuzzi med magiska vyer över skärgården. 

Entré vid förhandsbokning 270:-
2 tim inkl badrock och handduk. I spareceptionen kan du köpa badtofflor eller och hyra badkläder.

Maxa din resa till Gotland genom att förboka någon av Viking Lines utflykter.
Dessa är på förfrågan och måste förbokas. Info om utflykterna hittar du längst ner på sidan.

Transferbussar
Pris: 100:-/person för en dagsbiljett (ingår utan kostnad om du bokat utflykt)
Går non-stop till/från Östercentrum, precis utanför murarna.
Obs! Var ute i god tid! Köer kan uppstå.

Birka Gotland lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från centrala Visby.

Taxi till/från centrum kostar ca 150–200:-. Väntetider kan uppstå.
Obs! Resenärer bör vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00 (1 timme före avgång).

Glöm inte giltig ID-handling – obligatorisk ID-kontroll sker innan ombordstigningen. Digitala id-kort är inte giltiga resehandlingar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Stockholm

  Under dagen stannar vi för bussfika och lunchstopp. Mot eftermiddagen når vi Stockholm och Stadsgårdskajen där vi bordar Birka Gotland. Väl ombord installerar vi oss i våra högt belägna hytter. Vi träffs därefter till middag i bufférestaurangen Sjösalen, allt medans vi långsamt glider fram i en av världens absolut vackraste skärgårdar. Sedan är kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

 • Dag 2: Visby

  Vi äter frukost och kl 09.30 lägger vi till vid Birka Gotlands hamnplats. Härifrån går transferbussar direkt till Österport inne i Visby. Eller så tar du en skön promenad på ca 1,5 km till centrum. Vill du utforska Gotland mer så förboka gärna någon av Viking Lines utflykter. Fartyget ligger kvar ända till 18.00 ( ombord senast 17.00). Åter ombord bor vi i samma hytter som på hitresan. I kväll serveras en trerätters middag i a la carte restaurangen Salongen. Efter middagen kan du sippa på något svalkande från baren, besöka taxfreen, njuta av underhållningen ombord. Helt enkelt ha en trevlig kväll.

 • Dag 3: Hemresa

  Vi njuter av en välsmakande sjöfrukost ombord och kanske ett besök i taxfree butiken och några timmar på soldäck lockar idag? Kl 14.30 når vi Stockholm. Hemresan med middagsstopp under kvällen och strax efter midnatt är vi åter i Umeå.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Vid avbokning 30-14 dagar före debiteras 500:- per person. Vid avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

 • UTFLYKTER

  I mån av plats kan utflykterna förbokas - kontakta Lind Tour i god tid på 090-14 14 87 el info@lindtour.se

 • Gotland Panorama 590:-

  Rundtur med buss och guide till bl a det pittoreska Gnisvärd fiskeläge. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade samt ett litet vackert kapell.

  Gotlands bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Vi vänder tillbaka mot Visby och gör ett stopp vid naturreservatet Galgberget som är ett naturskönt friluftsområde. Här har du en vida utsikt över havet och längs med kusten där du i söder ser Visby innerstad med Domkyrkan.

  Från Österport promenerar vi längs med ringmuren och vidare in i innerstaden med besök i Domkyrkan. Vi fortsätter till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare transfer tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.

  Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas.

  Pris: 590:-/vuxen, 455:-/barn 3–12 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

 • Rosor & ruiner 285:-

  Turen startar med buss till Östercentrum för vidare promenad längs med den väl bevarade ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Via porten vandrar vi vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Sankta Maria domkyrka som uppfördes under 1200-talet av inflyttade tyska handelsmän.

  Vi fortsätter nerför den långa trappan till domkyrkan och därefter promenerar vi vidare förbi Botaniska trädgården som grundades för mer än 150 år sedan. Närheten till havet och skyddet av ringmuren skapar ett milt klimat som även är behagligt för de mer exotiska växterna som finns här.

  Vi trampar vidare på Visbys kullerstensgator, i fotspåren av de köpmän som en gång befolkade staden och stannar vid glassbaren, som är belägen vid en av de vackraste utsikterna i Visby. Här smakar vi lokalt producerad ekologisk glass med naturliga råvaror, samtidigt som vi njuter av utsikten över staden.

  Efteråt promenerar vi ner till den gamla Hansahamnen Almedalen som en gång i tiden var huvudingången till Visby. Här, precis vid havet, ligger det äldsta tornet i muren, Kruttornet, daterat omkring 1160.

  Turen avslutas inne i staden där du kan välja att promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots, eller om du väljer att åka med transfersbussen

  Bussturen startar kl 10.00. Utflykten tar ca 3 timmar. Sträckor till fots förekommer. Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå. Använd bekväma skor och ta gärna med vattenflaska. Toalett tillgänglig på turen. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.


  Pris: 285:-/vuxen, 220:-/barn 3–12 år. I priset ingår buss till Östercentrum, guidning (på svenska) samt provsmakning. Endast förköp. Utflykten bokas senast 7 dagar före avresa.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 06:00
Hörnefors Hpl E4 06:20
Nordmaling Resecentrum 06:40
Husum Hpl E4 07:00
Örnsköldsvik Resecentrum Hpl entré 07:30
Bjästa Hpl E4 07:40
Docksta Hpl E4, Marina 08:00
Ullånger OK 08:10
Höga Kusten Hotellet   08:30
Härnösand Gulf 09:30
Timrå Hpl E4 09:55
Sundsvall Busstation Navet 10:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
14/8FleraBirka Gotland
Garanterad avgång!
Fullbokad, väntelista4 580:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Birka Gotland
Östersjöns nya nöjeskryssare.
Resekalender
1/8Magiska Lofotenfrån 11 780:-
Kontakta oss