Skip to main content

Almunecar, Andalusien 16/4 & 24/9

Smala gränder, tapasbarer, apelsinträd och spännande utflykter, allt i ett behagligt klimat. Vi bor i den lilla staden Almunecar (en favorit för många) som breder ut sig vid havet. Almunecar är en lugn och trivsam stad öster om Malaga, med ca 20 000 invånare och begränsat utbyggd turism.

Den trevliga strandpromenaden bjuder in till kilometerlånga promenader, det finns gott om bänkar att slå sig ner på för en stunds vila och naturligtvis är det aldrig långt till en tapasbar när man blir sugen. Denna del av solkusten kallas Costa Tropical; här trivs exotiska frukter lika bra som frusna nordbor. Vi bor på fyrstjärniga hotellet Victoria Playa där vi varvar lata dagar med spännande utflykter.

Om Almunecar
Almuñécar är en kommun i provinsen Provincia de Granada i södra Spanien och tillhör regionen Andalusien. Centralorten har cirka 19 000 invånare. Almuñécar är en av orterna längs Costa Tropical. Staden har ett subtropiskt klimat med en medeltemperatur på 25 °C sommartid.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast 15 juni då vi har avstämning på flygbiljetterna.

 • Dag 1: Umeå - Arlanda-Malaga

  Flyg från Umeå via Arlanda till Malaga. Väl landade väntar vår transferbuss som tar oss till Almunecar och Hotel Victoria Playa där vi bor under hela vistelsen. Transfertid ca 80 minuter. Frukost och middagar på hotellet.

  Umeå - Arlanda-Malaga
 • Dag 2 - 14: Almunecar

  Under vistelsen varvas spännande utflykter med sköna lediga dagarna. Utmärkta Hotel Victoria Playa är beläget i en lugn del av Almuñécar med cirka fem minuters promenadavstånd till stranden San Cristóbal och 15 minuter till centrum. Hotellets pool är uppvärmd under de svalare månaderna, och här finns även en härlig utomhusjacuzzi. Alla rum har balkong eller terrass.

  Almunecar
 • Utflykt: Malaga

  Utflykt till den fantastiska sjöfartsstaden Málaga. Då spanjorerna fann Amerika blev staden centrum för handeln mellan kolonierna och blev således ett av Spaniens viktigaste handelscentrum.

 • Utflykt: Granada

  Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Lunch ingår idag.

  Granada
 • Utflykt: Las Alpujarras, Sierra Nevada

  Idag väntar Las Alpujarras, ett bergsområde vid foten av mäktiga Sierra Nevada. Ett fantastiskt vackert område med omväxlande landskap med mandelträd, vingårdar och vita byar. Vi besöker den lilla hantverksstaden Capileira, känd för sina färgstarka trasmattor. Här hittar du också keramik och intarsia. Husen är renodlat arabiska i sin arkitektur som påminner om berberarkitekturen i Atlasbergen i Marocko. Taken är platta utan tegel och ligger i små klungor som förbinds med broar. Under dagen ingår också en lunch.

 • Utflykt: Nerja och Frigiliana

  Frigiliana ligger uppe i bergen norr om Nerja och anses vara Andalusiens vackraste by. Här hittar du en labyrint av kullerstensgator, med vitkalkade hus som skapar en fantastisk kontrast mot den blå himlen och de röda taken. De färgglada blomkrukorna packade med en blandning av bougainvillea, lavendel och jasmin bidrar till ytterligare en extra färgklick till denna förtrollande plats. Här guidas vi runt och får även lite tid på egen hand innan vi fortsätter ner till Nerja där vi gör en promenad till Europas “balkong” och får tillfälle till shopping och lunch.

  Nerja och Frigiliana
 • Dag 15: Hemresa

  Så har det då blivit dags att åka hem. Med trevliga minnen i bagaget åker vi till Málaga flygplats där planet väntar på att ta oss hem till norr.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 100 dagar före avresa. Vid avbokning 99-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Airport 13:20
Arlanda Airport 15:05

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
16/4FleraVictoria PlayaFullt15 880:-FulltMer information
24/9FleraVictoria PlayaFullt16 680:-FulltMer information

Hotell

Victoria Playa
Det fyrstjärniga Hotel Victoria Playa är beläget i en lugn del av Almuñécar med cirka fem minuters promenadavstånd till stranden San Cristóbal och 15 minuter till centrum. Hotellet har en utomhuspool...
Resekalender
16/4Almunecar, Andalusienfrån 15 880:-
23/4Relaxa i Tallinnfrån 4 980:-
Kontakta oss