Skip to main content

Smaklig dagstur längs orörd älv

Foto: Roine Öberg/Kullar & klang

Följ med oss på en mysig dagstur längs vår orörda nationalälv Vindelälven som idag är ett av Unescos utsedda biosfärområden. Vi smakar på lokala drycker och får veta historien bakom Brännlands Cider. Vi besöker saluhall samt avnjuter lokal lunch hos mysiga Kullar & Klang.

Längs älven och dess biflöden finns fina besökspärlor och vi hinner med några av dem denna dag - ett besök hos Rödålie gård samt butiken Blåeld i Tavelsjö.

Välkommen att smaka och uppleva en del av Vindelälven!

Medtag kylbag för eventuella inköp!

 

Ett samarbete med projekt Smaka på Vindelälven, projektledare Gold of Lapland och samarbetspartner Biosfärområde Vindelälven- Juhttátahkka. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Bussen rullar ut från Centralstationen i Umeå och vi åker längs E12-an till Vännäs Saluhall. Här hittar du bland annat lokalt kött av lamm, fläsk och nöt, tunnbröd, dryck , marmelader och mycket mer smått och gott. (Medtag kylbag för ev inköp).

  Nästa besök blir på Brännland Cider där vi provsmakar dess ädla dryck som idag serveras på ett flertal finare restauranger runt om i världen. Och självklart får vi höra mer om deras hantverk och historia.

  Vackert beläget bland Vännforsbäcks böljande naturbetesängar med Vindelälven/Juhttátahkka som glittrande fond hittar vi Kullar & Klang. Här drivs sommarkafé med ekologisk, närodlad och hemlagad mat och fika. Här äter vi dagens lunch som är Naturbetesburgare (veg alternativ hallomiburgare.) Meddela Lind Tour om veg alt.

  Mätta och belåtna fortsätter vi till Tavelsjö och trädgårdsbutiken Blåeld. Här hittar du trevliga och vackra trädgårdstillbehör.

  Vårt sista besök för idag blir hos lantbrukarna (mjölkkor) Frank och Lenin Willinger som flyttade från Lichtenstein till Rödåsel 2018. De berättar sin livs historia, och hur de hamnade i Västerbotten som lantbrukare. Besöket avslutas med fika innan det är dags att rulla hemåt. Vi åker längs den vackra vägen 363 och är åter i Umeå ca 16:00.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 15 dagar före avresa. Vid avbokning 14-4 dagar före debiteras 500:- per person. Vid avbokning 3 dagar eller mindre debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 09:00

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
17/8Flera Mer än 8880:-BokaMer information
Resekalender
2/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
Kontakta oss