Skip to main content

Sommarresa till Tallinn

Följ med på en sommarkryssning till Estlands mysiga huvudstad, Tallinn. Vi åker med Tallinks fartyg Victoria. Två trevliga kryssningskvällar och nästan tre hela dagar i Tallinn där vi bor centralt på Hotell Tallink City.

Estlands huvudstad är en av världens vackraste städer. Medan solen sakta går ner i Finska viken reser sig den medeltida stadskärnan ovanför med tinnar, torn och en intakt stadsmur, som ur en saga av Bröderna Grimm. Smala kullerstensgränder slingrar sig in i Gamla Stan bland skråhus med pastellfärgade fasader. Myllrande folkliv på på marknader och torg, lummiga parker, världens äldsta ännu fungerande apotek –allt finner du här. Slå dig ner på en av alla uteserveringar och njut av tillvaron. Dessutom, som grädde på moset, är shoppingen ett nöje. Prisnivån i Estland är en angenäm erfarenhet.

 

Hur tar jag mig runt i Tallinn?

Tallinns innerstad är relativt liten och kompakt, det är därmed  både enkelt och trevligt att ta sig runt till fots. Alternativt finns här ett omfattande nätverk av både bussar och spårvagnar, perfekt om du ska åka lite längre. Planerar du att resa kollektivt ett fåtal gånger under din dag i Tallinn räcker det att använda enkelbiljetter för en billig peng, vill resa mer kan det löna sig att köpa ett såkallat Smartcard.

Taxi
För en extra bekväm resa kan du givetvis även välja att åka taxi. Taxi kan du vinka in på gatan, ringa eller beställa via appar som Uber eller Bolt. Tips! Undvik missförstånd eller att bli lurad genom att fråga taxichauffören om priset på förhand.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Värtahamnen

  Under dagen stannar vi för lunchstopp och bensträckare. Ankomst till Stockholm och Värtahamnen c.a 15.30. Inkvartering ombord i högt belägna 2-bädds insideshytter med WC/dusch. Sedan kan du göra din bordsreservation för eventuell middag. Färjan avgår 17.30. Sedan är kvällen din, ta en sväng om i nattklubben, koppla av i pianobaren eller besök puben där en duktig trubadur alltid underhåller.

 • Dag 2: Tallinn

  Ankomst Tallinn kl 10.45 lokal tid. Den gamla Hansastaden är en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder och en guidad rundtur här rekommenderas varmt. Efter avslutad tur är det dags för incheckning på Tallink City Hotel. Hotellet ligger centralt, nära till shopping, gamla stan och med ett gott urval av restauranger på gångavstånd. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna nöjen!

 • Dag 3: Tallinn

  Ännu en dag i Tallinn. Vår reseledare tipsar om vad att göra.

 • Dag 4: Mot Stockholm

  Dagen är fri att spendera efter eget önskemål och framåt eftermiddagen åker vi till SuperAlko där man kan handla alkoholvaror till hyfsat förmånliga priser, vilka lasta direkt i vår buss. Betalning med kort eller euro. Färjan går tillbaka kl 18.00.

 • Dag 5: Hemresa

  Ankomst till Stockholm 10.30. Stopp för sen lunch under eftermiddagen. Åter i Sundsvall ca 16.15, HK hotellet 17.30 och Umeå ca 21.00.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Vid avbokning 30-14 dagar före debiteras 500:- per person. Vid avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Resekalender
2/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
16/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
13/7Bygdespelet Höga Kustenfrån 1 580:-
20/7Sommar på Nordkalottenfrån 19 695:-
23/7Sommar i Tallinn SPFfrån 6 110:-
Kontakta oss