Skip to main content

Bra att veta

Reseförsäkring
Kontakta ditt hemförsäkringsbolag angående omfattningen av din försäkring. De flesta försäkringsbolag har reseförsäkring inkluderad i hemförsäkringen, men du kan behöva komplettera den till viss del. Glöm inte att notera försäkringsnummret och ta med det på resan – det underlättar vid hantering av eventuell skade-/olycksanmälan.

Anmälan och betalning
Anmälningsavgiften betalas inom 10 dagar efter bokningen.
Bokar du en bussresa slutbetalas den 15 dagar före avresa.
Gäller det  flygresor är oftast slutbetalning 40 dagar före avresa.

Inkvartering
Inkvartering sker i dubbelrum och tvåbäddshytt ombord på färjor. Resenärer, som beställer del i dubbelrum, debiteras enkelrumstillägg om inte rumskamrat kan ordnas.

Särskilda önskemål
Har du särskilda önskemål om specialkost – om du är allergisk, vegetarian eller diabetiker, ber vi dig uppge detta vid bokningen så försöker vi, så långt det är möjligt, att tillgodose önskemålen. Detsamma gäller vid eventuellt handikapp.

Prisreservation
Vi reserverar oss för eventuella bränsle- och valutahöjningar. OBS! Vi reserverar oss mot mindre avvikelser i dag-för-dag-programmet.

Pass
Kontrollera att det är giltigt under hela restiden. För resor till kontinenten skall du fortfarande ha med dig passet. Någon form av id-handling bör tas med på alla resor.

Mediciner
Om du använder mediciner – glöm inte att ta med så det täcker behovet för hela tiden du är borta. Förvara ev. mediciner lättåtkomligt i ett handbagage. Ta gärna med dig en kopia av receptet också.

Sjuk utomlands
Om du ska resa inom Europa ska du ha med dig ett europeiskt sjukförsäkringskort (EU-kort). Se lista nedan över vilka länder det gäller. Även barn måste ha ett EU-kort. Kortet ger dig rätt till nödvändig vård på allmänna sjukvårdsinrättningar och du betalar samma patientavgifter som landets egna invånare. Beställ Försäkringskassans EU-kort i god tid, leveranstiden kan vara upp till tio arbetsdagar. Beställ på www.forsakringskassan.se eller på 0771-524 524. Kortet är giltigt i följande länder:
Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Belgien, Nederländerna, Luxenburg, Frankrike, Schweiz, Österrike, Liechtenstein, Italien, Grekland, Spanien, Portugal, Ungern, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Cypern, Malta, Bulgarien, Rumänien.
(info uppdaterad 2012-06-11)

Valuta
Växla till aktuell valuta på hemmaplan innan avresa. Har du betalkort anslutet till ditt konto kan du ta ut kontanter i automat även utomlands.

Resegaranti
Vi ställer lagstadgad resegaranti till kammarkollegiet till skydd för våra resenärers depositioner.

 
Fritextsökning
Resekalender
16/4Almunecar, Andalusienfrån 15 880:-
23/4Relaxa i Tallinnfrån 4 980:-
27/4Skottland Whisky från 14 980:-
1/5Tallinnkryssningfrån 1 450:-
12/5Äldregalan i Örnsköldsvikfrån 1 330:-
Kontakta oss
Adress:
Lind Tour
Byvägen 17
913 42 OBBOLA