Skip to main content

Visbykryssning med Cinderella

Följ med på vår populära sommarkryssning till Visby och Gotland.  Den vackra skärgården bjuder på fantastiska vyer, och det tillsammans med soldäckshäng, god mat, underhållning och en hel dag i Visby där du kan bocka av några av öns största sevärdheter. Vi kryssar från Stockholm med Viking Lines flaggskepp Vikning Cinderella. Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. Svenska Kocklandslagets står för en fantastisk buffé  med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Hummer, kräftor, marinerade sommargrönsaker och kryddstekt oxfilé – här saknas inget!.  Och du! -passa på att fynda i Taxfree butiken. 

Ombord bjuds det på sång och artisteri på hög internationell nivå. Luta er tillbaka och njut.

Maxa din resa till Gotland genom att förboka någon av Viking Lines utflykter.

Cinderella lägger till vid Kajplats 7, cirka 1,5 km från centrala Visby.
Gratis transferbussar
Vi erbjuder transferbussar som går non-stop till/från Östercentrum, precis utanför murarna.

Transferbussar går kl 09.45–16.45 från/till Kajplats 7–Östercentrum. Sista påstigning från Östercentrum kl 16.45 (framme i hamnen kl 17.00).  Obs! Var ute i god tid! Köer kan uppstå.

Taxi till/från centrum kostar ca 150–200:-. Väntetider kan uppstå.
Obs! Resenärer bör vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00 (1 timme före avgång).

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Stockholm

  Under dagen stannar vi för bussfika och lunchstopp. Mot eftermiddagen når vi Stockholm och Stadsgårdskajen där vi bordar Viking Cinderella. Väl ombord installerar vi oss i våra högt belägna hytter. Vi träffs därefter till middag i bufférestaurangen, allt medans vi långsamt glider fram i en av världens absolut vackraste skärgårdar. Sedan är kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

 • Dag 2: Visby

  Vi äter frukost och kl 09.30 lägger vi till vid Cinderellas hamnplats. Härifrån går transferbussar direkt till Öster-port inne i Visby. Vill du utforska Gotland mer så förboka gärna någon av Viking Lines utflykter. Fartyget ligger kvar ända till 18.00 ( ombord senast 17.00). Åter på Cinderella bor vi i samma hytter som på hitresan. I kväll serveras en välsmakande skaldjursbuffé, det finns även kötträtter att välja på. Efter middagen kan du sippa på något svalkande från baren, besöka taxfreen, njuta av underhållningen ombord. Helt enkelt ha en trevlig kväll.

 • Dag 3: Hemresa

  En välsmakande brunch serveras idag istället för frukost. Kanske ett besök i taxfree butiken och några timmar på soldäck lockar idag? Kl 14.00 når vi Stockholm. Hemresan med middagsstopp under kvällen och strax efter midnatt är vi åter i Umeå.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Vid avbokning 30-14 dagar före debiteras 500:- per person. Vid avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

 • UTFLYKTER

  I mån av plats kan utflykterna förbokas - kontakta Lind Tour på 090-14 14 87 el info@lindtour.se

 • Gotland Panorama 545:-

  Rundtur med buss och guide till bl a det pittoreska Gnisvärd fiskeläge. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade samt ett litet vackert kapell.

  Gotlands bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Vi vänder tillbaka mot Visby och gör ett stopp vid naturreservatet Galgberget som är ett naturskönt friluftsområde. Här har du en vida utsikt över havet och längs med kusten där du i söder ser Visby innerstad med Domkyrkan.

  Från Österport promenerar vi längs med ringmuren och vidare in i innerstaden med besök i Domkyrkan. Vi fortsätter till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare transfer tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.

  Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas.

 • Lummelundagrottan 595:-

  Lummelundagrottan är Gotlands mest besökta sevärdhet och en av öns många naturreservat. 1959 öppnades grottan upp för allmänheten och sedan dess har besökare guidats ned i den spännande urgröpningen i kalkberget.
  I Lummelunda utforskar vi de vackra omgivningarna runt grottan och gör oss redo för en halvtimmes tur in i berget. Här möts vi av fossiler och droppstensformationer bildade för flera miljoner år sedan. Trots kylan, fuktigheten och det kala berget så kan man inte låta bli att fascineras av den välbevarade grottan.
  I Visby stannar vi vid Dalmansporten och fortsätter till fots in i den medeltida stadsdelen. Vi passerar Sankta Maria Domkyrka som byggdes av tyska köpmän i början av 1200-talet. Vi promenerar genom gränder och kullerstensgator, passerar Stora torget och avslutar turen vid den medeltida hamnen, numera Almedalen, en vacker park med en fantastik vy över Visbys medeltida stad.
  Turen avslutas i Almedalen där man kan välja promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller om du väljer att åka med transfersbussen.

  Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Bekväma skor och en kofta/jacka för grottbesöket rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.

 • Stadsvandring med ölprovning 595:-

  Vi börjar turen med ett besök på Barlingbo Bryggeri. I den del av byggnaden som idag inhyser restaurang berättar personal från bryggeriet om konsten att brygga öl och om bryggeriverksamheten. Därefter följer provsmakning med några av säsongens utvalda sorter.

  Därefter går vi en kort sträcka till Korsbetningen. Här vilar de som stred och dog under slaget utanför Visby år 1361 då Valdemar Atterdag erövrade Gotland och brutalt intog Visby. Strax intill finns också lämningar efter Solbergaklostret, från 1246, det enda nunnekloster bildats på ön. Vår vandring fortsätter därefter mot ringmuren och en av de många portar som leder in i staden.

  Via porten vandrar vi därefter in i det medeltida Visby för fler fascinerande kulturskatter. Vi styr stegen mot Sankta Maria kyrkan, numera Visbys domkyrka, uppförd under 1200-talet av tyska handelsmän.

  Vi promenerar vidare över Stora Torget som kantas av uteserveringar med ett rikt folkliv. På torgets södra sida tronar den mäktiga S:ta Karins kyrkoruin från mitten av 1250-talet, idag flitigt använd för olika event.

  Turen fortsätter genom Visbys kullerstensgator, på vägen passerar vi Almedalen och ett flertal gränder med namn som påminner om Visbys historiska invånare.

  När turen sedan avslutats någonstans de centrala delarna finns möjlighet att fortsätta upptäcka Visby på egen hand.

  Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och provning i Visby. Bekväma skor rekommenderas. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 06:00
Hörnefors Hpl E4 06:20
Nordmaling Resecentrum 06:40
Husum Hpl E4 07:00
Örnsköldsvik Resecentrum Hpl entré 07:30
Bjästa Hpl E4 07:40
Docksta Hpl E4, Marina 08:00
Ullånger OK 08:10
Höga Kusten Hotellet   08:30
Härnösand Gulf 09:30
Timrå Hpl E4 09:55
Sundsvall Busstation Navet 10:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
27/6FleraViking CinderellaFullt4 180:-FulltMer information

Hotell

Viking Cinderella
Hytterna är utrustade med handdukar, dusch och toalett. Med Lind Tour bor du alltid högt upp, från däck 6-10. Välsorterad taxfree Spa-avdelning med jacuzzi, ångbastu, kallvak, pool, bastu och hälsobar...
Resekalender
8/6Skagerrak runtfrån 16 780:-
Kontakta oss