Skip to main content

Konst & vin i Toscana

Välkommen till en oförglömlig resa i hjärtat av Toscana där vin och konst möts! Vi bor i den charmiga kurorten Montecatini Terme, som är en idealisk bas för att utforska det toskanska landskapet, kulturen, vinet och den utsökta gastronomin. Här njuter vi av spännande konst, god mat, fantastiska viner och den toskanska gästfriheten.

Under våra utflykter besöker vi några av regionens mest ikoniska platser:

Florens – det ultimata paradiset för den som är intresserad av Toscanas och renässansens konst och historia. Här väntar bl a Uffizi-galleriet, Ponte Vecchio och Michelangelos David.

Pisa –Mirakelplatsen med lutande tornet och katedralen. På Nationalmuseet finns en imponerande samling av konstverk och föremål.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast 30/1 då vi har avstämning på flygstolarna.

 • Dag 1: Umeå-Florens-Montecatini Terme

  Vi flyger från Umeå via Arlanda och landar i Toscanas huvudstad Florens tidig kväll. Här väntar vår busstransfer på att ta oss till Montecatini Terme och Hotel Ariston, som blir vårt hem under veckan. Gemensam middag på hotellet i kväll.

 • Dag 2: Pisa med Nationalmuseet och vingård i Montecarlo

  Efter frukost åker vi de ca 5 milen till vackra staden Pisa. Här möter en lokalguide upp för att visa oss runt. Under rundvandringen som pågår ca 3 timmar hinner vi utforska stadens viktigaste sevärdheter som bl a Domkyrkotorget och det lutande tornet. Lungarni inklusive Piazza dei Cavalieri (hem för den prestigefyllda Scuola Normale Superiore), Borgo Stretto och Piazza delle Vettovaglie. Efter rundvandringen besöker vi Nationalmuseet San Matteo och därefter ges egen tid för lunch. Vi tar oss tillbaka till vår väntande buss med rundturståget. (reservation för ev ändring till nästa år)
  På vingården Fattoria il Poggio provsmakar vi av gårdens fina viner och olivolja med tilltugg. Belåtna med dagen återvänder vi till hotellet för en ledig eftermiddag. Middag på egen hand ikväll.

  Pisa med Nationalmuseet och vingård i Montecarlo
 • Dag 3: Tågutflykt till Florens

  Vi åker tåg till och från Florens och får därmed en extra upplevelse fylld med massor av lokal atmosfär. Tågresan tar cirka en timme. Tillsammans med en svensktalande lokalguide beger vi oss ut på en innehållsrik och intressant promenad i den romantiska staden längst pulserande gator, storslagna torg och magnifika byggnader. Santa Maria del Fiore med sin imponerande kupol (Duomo), marmorstatyn av David, konstmuseet Uffizierna, guldsmedernas bro Ponte Vecchio, för att bara nämna några av de sevärdheter vi finner när vi vandrar i Dantes, Leonardo da Vincis och Michelangelos fotspår... historiens vingslag!
  Vi besöker även ett av världens äldsta och främsta konstmuseer i världen, Uffizi. Här hittar du enastående verk av italienska renässansmästare som Botticelli, Titian, Michelangelo och da Vinci.
  Därefter har du egen tid i Florens innan vi tar tåget åter till Montecatini Terme om du inte väljer att tillbringa kvällen i Florens och ta dig hem på egen hand. En tågbiljett kostar ca 5 euro/person.

  Tågutflykt till Florens
 • Dag 4: Ledig dag

  Vår semesterort Montecatini Terme är en av Italiens förnämsta kurorter, och ligger vid foten av en kulle med den historiska byn Montecatini Alto på toppen. Kanske passar vi på att bekanta oss mer med staden, dess omgivning, och den som vill kan även ta den historiska bergbanan upp till Montecatini Alto för att vandra längs kullerstensgatorna och njuta av den fantastiska utsikten. Kanske lockar en utflykt till någon närliggande ort, eller ett avslappnande besök på SPA? Idag spenderas dagen helt efter egna önskemål, samt med middag på egen hand.

  Ledig dag
 • Dag 5: Tågutflykt till Pistoia

  Vi gör en halvdagsutflykt idag och tar tåget igen, den här gången till gemytliga Pistoia. Staden är relativt okänd för de flesta och väl framme i den lilla historiska stadskärnan märker man genast Pistoias lugna och harmoniska atmosfär. Besök domkyrkan eller Sant' Andrea-kyrkan med Pisanos predikstol. På det livliga marknadstorget ligger flera bra restauranger där man kan inta en god lunch innan hemfärden. Åter i Montecatini är eftermiddagen ledig.

  Tågutflykt till Pistoia
 • Dag 6: San Gimignano med vingårdsbesök

  San Gimignano är förmodligen den mest berömda av Toscanas medeltidsstäder, och tillsammans med en lokalguide ska vi utforska dess stadskärna närmare. Staden har agerat kuliss åt flera kända filmer, bland annat Tea with Mussolini, och med alla sina torn påminner San Gimignano på avstånd nästan om New York och dess välkända skyline. Här får vi tid att gå runt på alla de små gemytliga gatorna och att titta i de spännande butikerna innan lunch bestående av italienska smårätter och vinprovning på Fattoria San Donato. Resten av dagen ledig.

  San Gimignano med vingårdsbesök
 • Dag 7: Vingården Terreno, linbanetur och middag i Montecatini Alto

  Terreno är en svenskägd vingård som ligger i hjärtat av Chianti Classico, precis utanför byn Greve in Chianti. Här har vinodling pågått sedan romartiden. Ruhne-familjen började producera vin här 1988. Terreno har utvecklat sin filosofi genom åren, och deras vingårdar och viner är certifierade ekologiska sedan 2014. Vi går en guidad tur i vineriet och njut av vin- och olivoljeprovning med tilltugg. Åter till hotellet för lite relax och packning.
  I kväll tar oss upp till Montecatini Alto med hjälp av linbanan (ca 10 min/väg), och väl framme belönas vi med en fantastisk utsikt. Vi njuter av vår sista kväll tillsammans över en god trerättersmiddag med vin inkluderat.

  Vingården Terreno, linbanetur och middag i Montecatini Alto
 • Dag 8: Hemresa

  Utcheckning och transfer till flygplatsen för vidare färd hem till Sverige. Arrivederci Toscana, och på återseende!

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 100 dagar före avresa. Vid avbokning 99-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Airport 13:15
Arlanda Airport 15:25

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
9/4FleraHotel Ariston
Nyhet!
Mer än 818 380:-BokaMer information

Hotell

Hotel Ariston
Ett 4 stjärnigt hotell. Hotel Ariston & Spa har en takterrass och ligger nära Terme di Montecatini. Du kan äta gott på deras restaurang eller varva ned efter en lång dag med en drink i en bar/lounge....
Resekalender
1/8Magiska Lofotenfrån 11 780:-
Kontakta oss