Skip to main content

Musikalen Dreamgirls

                                                                                                            Foto: Mats Bäcker

"Dreamgirls" sveper in på Chinateatern i höst och bjuder in dig till en värld av drömmar, musik och stjärnglans.

Den hyllade musikalen, som har charmat publik världen över, tar dig med på en oförglömlig resa fylld av passion, dramatik och oemotståndlig soul. Med en oslagbar ensemble, glittrande klädprakt och en fängslande berättelse om kärlek, vänskap och uppfyllelse av drömmar, kommer "Dreamgirls" att få ditt hjärta att sjunga och dina fötter att dansa.

Dreamgirls - The Musical handlar om tre unga sångerskor som vill slå igenom i en tid då skivbolaget Motown tar musikbranschen med storm. Den gripande historien om de tre vännerna har många likheter med verklighetens The Supremes där bland andra Diana Ross var medlem. Tempot är högt, musiken tidlös och i centrum finns ett mänskligt drama där allting står på spel. Vad kostar framgång och att få sina drömmar att gå i uppfyllelse? Musikalen har hyllats på Broadway och i West End och filmatiseringen med bland andra Beyoncé och Eddie Murphy blev en enastående publiksuccé som belönades med två Oscarsstatyetter. När musikalen i höst ska möta den svenska publiken är det regissören Edward af Sillén , som efter succén med musikalen Änglagård, tar sig an en av musikalhistoriens stora succéer. Den svenska översättningen står Calle Norlén för. Kostym - & scenografdesigner för föreställningen är Lehna Edwall.

En gripande historia med tidlösa hits

Dreamgirls – The Musical är fylld av ikoniska hits som ”And I Am Telling You not going", "One Night Only”Listen””Move”, ”*I love you baby” och många fler. I huvudrollerna som Deena, Effie och Lorrell ser vi artisterna Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N’Diaye . Rollerna som Curtis och Marty spelas av Alexander Larsson och Peter Gardiner och ensemblen består av några av Sveriges mest meriterade sångare och dansare.

Självklart i sällskap av en stor orkester.

Handlingen utspelar sig i 1960-talets Detroit där de tre vännerna Deena, Effie och Lorrell drömmer om att slå igenom med sin grupp The Dreamettes. Chansen dyker upp när de träffar bilhandlaren Curtis vid en talangtävling. Curtis blir gruppens manager och hjälper de unga kvinnorna in i den utmanande musikindustrin, i en tid präglad av fördomar och diskriminering. Vägen till stjärnglansen är inte enkel och när Curtis avsätter Effie som gruppens solosångerska och i stället riktar strålkastarljuset mot Deena, prövas tjejernas vänskap.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Mot Stockholm

  På vår färd ner till Stockholm stannar vi för bussfika och lunchstopp. I Stockholm checkar vi in på Elite Hotell Adlon, centralt beläget på Vasagatan. Därefter är kvällen fri. Ankomst ca 17:30.

 • Stockholm

  Efter frukost har du hela dagen fri att spendera efter egna önskemål. Teatern börjar kl 19:30 och vår buss kör oss dit t/r.

 • Hemresa

  Vi njuter av en god hotellfrukost innan vi checkar ut och lastar in vårt bagage i bussen. 10:00 rullar vi norrut. Stopp för lunch och bensträckare under dagen och vi är åter i Ö-vik/Umeå mot kvällen.

 • Avbokningsvillkor

  Vid eventuell avbokning återbetalas ej anmälningsavgiften på 1000:- = kostnad för teaterbiljett. I övrigt fri avbokning fram till 30 dagar före. 30-14 dagar före debiteras 500:- utöver anmälningsavgiften, Vid avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning 3 dagar före eller senare är kostnaden 100%

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 08:30
Hörnefors E4 hållplats 08:50
Nordmaling Resecenter 09:10
Husum E4 hpl 09:30
Örnsköldsvik Resecenter hpl 10:00
Bjästa E4 hållplats 10:10
Docksta Marina E4 10:30
Höga kusten Hotell HK 11:00
Härnösand Gulf 11:50
Sundsvall Navet, busstationen 12:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/11FleraElite Hotell AdlonMer än 84 680:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 3

Elite Hotell Adlon
Elite Hotel Adlon är centralt beläget på Vasagatan, mitt emot Oscarsteatern. Till shoppingstråket Drottninggatan promenerar du på bara 3 minuter.
Resekalender
2/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
Kontakta oss