Almuñécar, Andalusien 18/4 2022

Resefakta:

Resdagar: 16
Avresa: 2022-04-18

Pris: 15.580:-

 

Smala gränder, tapasbarer, apelsinträd och spännande utflykter, allt i ett behagligt klimat. Vi bor i den lilla staden Almunecar (en favorit för många) som breder ut sig vid havet. Almunecar är en lugn och trivsam stad öster om Malaga, med ca 20 000 invånare och begränsat utbyggd turism. Den trevliga strandpromenaden bjuder in till kilometerlånga promenader, det finns gott om bänkar att slå sig ner på för en stunds vila och naturligtvis är det aldrig långt till en tapasbar när man blir sugen. Denna del av solkusten kallas Costa Tropical; här trivs exotiska frukter lika bra som frusna nordbor. Vi bor på fyrstjärniga hotellet Victoria Playa där vi varvar lata dagar med spännande utflykter.

 

Dag 1 Umeå-Arlanda

Vi tar kvällsflyget till Arlanda för övernattning på Clarion Hotel Arlanda Airport. Detta pga dåliga förbindelser mellan Umeå-Arlanda. Men istället hinner vi ta morgonflyget och får på så vis nästan en hel extra dag.

Dag 2 Arlanda-Almunecar

När morgonen gryr hämtar vi ut våra frukostpåsar och checkar sedan in på terminal 5. Väl landade i Málaga väntar vår transferbuss som tar oss till Almunecar och vårt 4-stjärniga hotell där vi bor under hela vistelsen. Transfertid ca 80 minuter. Frukost och middagar på hotellet.

Under vistelsen varvas spännande utflykter med sköna lediga dagarna. Utmärkta Hotell Victoria Playa är beläget i en lugn del av Almuñécar med cirka fem minuters promenadavstånd till stranden San Cristóbal och 15 minuter till centrum. Hotellets pool är uppvärmd under de svalare månaderna, och här finns även en härlig utom-husjacuzzi. Alla rum har balkong eller terrass.

Dag 16 Almunecar-Umeå

Så har det då blivit dags att åka hem. Med trevliga minnen i bagaget åker vi till Málaga flygplats där planet väntar på att ta oss hem till norr.

 

. . . . UTFLYKTER . . . .

Málaga
Utflykt till den fantastiska sjöfartsstaden Málaga. Då spanjorerna fann Amerika blev staden centrum för handeln mellan koloniernaoch blev således ett av Spaniens viktigaste handelscentrum.

Granada
Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Lunch ingår idag.

Alpujarras, Sierra Nevada
Området Alpujarras, sträcker sig från Sierra Nevadas utlöpare ner mot Medelhavskusten och bjuder ett mycket omväxlande landskap med mandelträd, vingårdar och lugna byar. Floden Trevélez, kantad av stenekar vars ollon är godis för de svarta grisarna som levererar traktens berömda skinkor. Trerätters lunch i byn Trevélez som är med sina 1476 m.ö.h. Spaniens högst belägna by och den torra luften här uppe lämpar sig särskilt väl för torkning av skinkor.

Nerja och Frigiliana
Frigiliana ligger uppe i bergen norr om Nerja och anses vara Andalusiens vackraste by. Här hittar du en labyrint av kullerstensgator, med
vitkalkade hus som skapar en fantastisk kontrast mot den blå himlen och de röda taken. De färgglada blomkrukorna packade med en blandning av bougainvillea, lavendel och jasmin bidrar till ytterligare en extra färgklick till denna förtrollande plats. Här guidas vi runt och får även lite tid på egen hand innan vi fortsätter ner till Nerja där vi gör en promenad till Europas “balkong” och får tillfälle till shopping och lunch.

Avresedatum 2022-04-18

Pris 15.580:-

OBS! Reservation för eventuella valutaändringar, flygtider och mindre ändringar i programmet.

Samling på Umeå Airport – tid meddelas i avresemeddelandet.

Flygtider
18APR UME-ARN 1920-2025
19APR ARN-AGP 0600-1030
3MAJ AGP-ARN 1120-1535
3MAJ ARN-UME 1745-1845

Flygbolag SAS
Bagage     Handbagage max 8 kg,  Incheckat bagage max 23 kg

Ingår          Flyg Umeå-Arl-Málaga t/r, transfer, en övernattning på Arlanda, del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell inkl frukost & middag med vin, fyra utflykter enligt program varav två med lunch, lokalguider, svensk reseledare.
Tillkommer Enkelrumstillägg 2980:-

Hotell Hotel Vistoria Playa****        Rum 19kvm med balkong el terrass, kyl, hårtork, säkerhetsbox. Fri Wifi.
Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro
Avresemeddelande skickas ut några veckor före avresa med avstämning av bla samlingstid på flygplatsen.
OBS! Viktigt att alla namn är stavade korrekt enligt pass

Betalningsvillkor  Anmälningsavgift 1000:- bet inom 10 dagar.  Slutbetalning 40 dagar före avresan.
Avbokningsvillkor Fri avbokning tom 70 dagar före avresa. 69-39 dagar före debiteras 50% av resans pris. 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

 

 

Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Busstransportör
Coronaviruset