Almuñécar, Andalusien

Resefakta:

Resdagar: 15
Avresa: 21-04-10

Pris: 16.480 kr

 

Smala gränder, tapasbarer, apelsinträd och spännande utflykter, allt i ett behagligt klimat. Vi bor i den lilla staden
Almunecar (en favorit för många) som breder ut sig vid havet. Almunecar är en 
lugn och trivsam stad öster om Malaga,
med ca 20 000 invånare och begränsat utbyggd turism. Den trevliga strandpromenaden bjuder in till kilometerlånga
promenader, det finns gott om bänkar att slå sig ner på för en stunds vila och naturligtvis är det aldrig långt till en tapasbar när man blir sugen. Denna del av solkusten kallas Costa Tropical; här trivs exotiska frukter lika bra som frusna nordbor. Vi bor på fyrstjärniga hotellet Victoria Playa där vi varvar lata dagar med spännande utflykter.

Dag 1 Umeå-Almunecar

Flyg från Umeå via Arlanda till Malaga. Väl landade i Málaga väntar vår transferbuss som tar oss till Almunecar och vårt 4-stjärniga hotell
där vi bor under hela vistelsen. Transfertid ca 80 minuter. Frukost och middagar på hotellet.

Dag 2-14 Almunecar

Under vistelsen varvas spännande utflykter med sköna lediga dagarna. Utmärkta Hotell Victoria Playa är beläget i en lugn del av Almuñécar med cirka fem minuters promenadavstånd till stranden San Cristóbal och 15 minuter till centrum. Hotellets pool är uppvärmd under de svalare månaderna, och här finns även en härlig utom-husjacuzzi. Alla rum har balkong eller terrass.

Dag 15 Hemresa

Så har det då blivit dags att åka hem. Med trevliga minnen i bagaget åker vi till Málaga flygplats där planet väntar på att ta oss hem till norr.

 

. . . . UTFLYKTER . . . .

Málaga
Utflykt till den fantastiska sjöfartsstaden Málaga. Då spanjorerna fann Amerika blev staden centrum för handeln mellan koloniernaoch blev således ett av Spaniens viktigaste handelscentrum.

Granada
Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Lunch ingår idag.

Alpujarras, Sierra Nevada
Området Alpujarras, sträcker sig från Sierra Nevadas utlöpare ner mot Medelhavskusten och bjuder ett mycket omväxlande landskap med mandelträd, vingårdar och lugna byar. Floden Trevélez, kantad av stenekar vars ollon är godis för de svarta grisarna som levererar traktens berömda skinkor. Trerätters lunch i byn Trevélez som är med sina 1476 m.ö.h. Spaniens högst belägna by och den torra luften här uppe lämpar sig särskilt väl för torkning av skinkor.

Nerja och Frigiliana
Frigiliana ligger uppe i bergen norr om Nerja och anses vara Andalusiens vackraste by. Här hittar du en labyrint av kullerstensgator, med
vitkalkade hus som skapar en fantastisk kontrast mot den blå himlen och de röda taken. De färgglada blomkrukorna packade med en blandning av bougainvillea, lavendel och jasmin bidrar till ytterligare en extra färgklick till denna förtrollande plats. Här guidas vi runt och får även lite tid på egen hand innan vi fortsätter ner till Nerja där vi gör en promenad till Europas “balkong” och får tillfälle till shopping och lunch.

Avresedatum 21-04-10

Pris 16.480:-

OBS! Reservation för eventuella valutaändringar, flygtider och mindre ändringar i programmet.

Samling på Umeå Airport – tid meddelas i avresemeddelandet.

Flygtider 10APR UME-ARN 1040-1140  ARN-AGP 1450-1915   –    24APR AGP-ARN 1140-1555 ARN-UME 1835-1935
Flygbolag   SAS
Bagage     Handbagage max 8 kg,  Incheckat bagage max 23 kg
Ingår          Flyg Umeå-Arl-Málaga t/r, transfer, del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell inkl frukost & middag med vin, fyra utflykter
enligt program varav två med lunch, lokalguider, svensk reseledare.
Tillkommer Enkelrumstillägg 2300:-

Hotell Hotel Vistoria Playa****        Rum 19kvm med balkong el terrass, kyl, hårtork, säkerhetsbox. Fri Wifi.
Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro
Avresemeddelande skickas ut några veckor före avresa med avstämning av bla samlingstid på flygplatsen.
OBS! Viktigt att alla namn är stavade korrekt enligt pass

Betalningsvillkor  Delbetalning  5000:- 70 dagar före avresa.  Slutbetalning 40 dagar före avresan.
Avbokningsvillkor Fri avbokning tom 70 dagar före avresa. Avbokning 69-31 dagar före debiteras 50% av resans pris. 30 dagar och senare debiteras 100%.

 

 

Nyhet! Kulturresa i Dalarma
NYHET! Gotlandskryssning
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset