Skip to main content

Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi är ett av norra Europas mest besökta vinterresmål och ett fantastiskt besöksmål som garanterat är ett minne för livet. Vi blir även uppdaterade om Kiruna och dess stadsomvandling. Vi bor båda nätterna på Grand Hotel Lapland.

Ishotellet - Sveriges mest unika sevärdhet och världens första och största hotell byggt av snö och is. Hotellet byggs upp i en ny skepnad av is och snö varje vinter sedan 1989.

Kiruna – en stad i förändring.  Aldrig tidigare har ett så stort samhälle omvandlats som när delar av Kiruna byggs upp igen på ny mark. En händelse som fått stor uppmärksamhet, inte minst internationellt. Kiruna som samhälle föddes i början av 1900-talet då gruvverksamheten startade.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Du som reser med oss behöver visa upp giltigt covidbevis.
  Du kan antingen visa upp ett utskrivet vaccinationsbevis eller så visar du upp det digitalt i din mobiltelefon.

 • Dag 1: Umeå-Gällivare

  Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Paus för lunch i Sikfors innan vi sedan gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare där vi bor två nätter på nyrenoverade Grand Hotell Lapland. Middag på hotellet.

 • Dag 2: Kiruna & ishotellet

  Efter frukost åker vi de ca 12 milen till Kiruna. Här möter en lokalguide upp och vi får höra om en stad i rörelse, Kiruna kyrka och mycket annat. Gemensam lunch efteråt. Sedan är det dags att åka till Jukkasjärvi, som verkligen fått sin plats på kartan genom det världsberömda Ishotellet. Vi tittar in (reserv. kan vara stängd) i Jukkasjärvi kyrka som är den äldsta bevarade kyrkan i Lappland. På ishotellet välkomnas vi med en kylslagen drink serverat i – ja, just det – isglas! En guide visar vägen till hotellets många rum med spektakulära konstverk -allt skapat av älvens klaris. Bredvid hotellet ligger även den populära iskyrkan som invigs av Svenska Kyrkan den 23:e december varje år. Innan vi återvänder till Gällivare får du någon timme på egen hand att titta runt. Gemensam middag på hotellet i Gällivare.

 • Dag 3: Hemresa

  Efter en god hotellfrukost packar vi in våra väskor och äntrar bussen för hemresa. Under dagen stannar vi för lunch och bensträckare. Åter i Umeå runt 16.30-17.00.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 40 dagar före avresa. Vid avbokning 39-15 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning 14 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Sikeå Hpl E4 08:10
Skellefteå Busstationen 09:20

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
11/3FleraGrand Hotel LaplandMer än 84 880:-BokaMer information

Hotell

Grand Hotel Lapland
Grand Hotel Lapland är beläget i centrala Gällivare mitt emot Centralstationen och med den norrländska naturen inpå knuten. Hotellet är nyrenoverat med moderna rum, bastu och relaxavdelning med enastå...