Skip to main content

Spelman på Taket

Västerbottensteatern ger årets sommarteater i vackra Medleforsparken, Skellefteå! Spelman på taket Älskad musikalklassiker och familjedrama som berör, med Reuben Sallmander som fadern Tevje.

Musikalen är en klassiker från 1964 som satts upp om och om igen runt om i hela världen, men den har nu fått en extra samtidsaktualitet i och med kriget i Ukraina då den judiska byn i pjäsen terroriseras av ryssar, som i slutet tvingar bort dem från sina hem. Musikalen utspelar sig 1905 i Anatevka, en fiktiv shtetl (judisk by) i det judiska bosättningsområdet i Tsarryssland som idag hör till Ukraina.

Huvudpersonen Tevje kämpar för att bevara de judiska traditionerna gentemot döttrarnas strävan och vilja att gifta sig med män som de själva valt. Denna familjekonflikt utspelar sig mot en bakgrund av yttre oroligheter och förföljelser av judar. Föreställningen i Medleforsparken kommer att bjuda på härlig välkänd musik, skratt och tårar. Det är en aktuell berättelse som trots att den utspelar sig för över 100 år sedan, lika mycket handlar om världen idag med ökad antisemitism och krig och förföljelse i länder runt omkring oss. Årets ensemble kommer bestå av hela 23 agerande, sjungande och dansande personer varav 14 stycken är amatörer – både barn och vuxna.

På fm gör vi först ett besök på Ekorrbo Hantverk –ett familjeföretag som med egna händer producerar genuin slöjd i trä och texti

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Kaffe och macka på Ekorrbo hantverk.
    Lunch på Medlefors Hotell
    Teater i Medleforsparken
    Hemresa – åter i Umeå ca 20:00.

    OBS! Teatern spelas utomhus, så ta med kläder efter väder!

Resekalender
2/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
16/6Tallinnkryssningfrån 1 850:-
13/7Bygdespelet Höga Kustenfrån 1 580:-
20/7Sommar på Nordkalottenfrån 19 695:-
23/7Sommar i Tallinn SPFfrån 6 110:-
Kontakta oss