Skip to main content

Barolo -röda vinets högborg

Till det gastronomiskt och vinmässigt kända området i nordvästra Piemonte går resan.

Bland de böljande kullarna vid foten av alperna bor vi på familjeägda hotell Barolo känt för sina gourmetmåltider och välfyllda vinkällare. Här doftar det av tryffel från hotellets kök och i dess källare lagras  välfyllda flaskor med Barolo- och Barbarescoviner gjorda av bl a Nebbiolodruvan, den dimblå skönheten som odlas i de sluttande Langhebergen.

  Vi njuter av de utsökta vinerna, tryffeln och chokladen som köket bjuder vid våra måltider.

 Att prova läckerheter gör vi också i de mindre historiska städerna Asti där Muscat- druvan mognar och blir till bubblande vin och i Alba bjuds vi på tryffel och läcker choklad.

 En av dagarna besöker vi staden Turin, huvudstad i regionen, känd för bl a bilen Fiat som tillverkas här och fotbollslaget Juventus. Här träffar vi vår svensktalande guide som visar och berättar om staden.

En 4km lång promenad i de sköna omgivningarna tar oss till en av de många vingårdarna där vi får prova de exklusiva vinerna.

Dagar med härliga smakupplevelser och sköna vyer väntar här.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Resan bör bokas senast 20/6 då vi har avstämning på flygstolarna.

  • Dag 1: Avresedag

    Vi samlas på Umeå Airport på morgonen för att påbörja vår resa. Efter ett byte på Arlanda så landar vi på Nice flygplats 17:10. Med väntande buss följer vi den vackra franska Rivieran som strax övergår till Italienska Rivieran innan vi söker oss mot nordvästra Italien och orten Barolo som blir vårt hem under vistelsen. Under transfern gör vi ett trevligt middagsstopp. Incheckning på vårt hotell som har bästa läget i Barolo.


    Avresedag
  • Dag 2: Asti och vingården Cascina Desderi

    Idag får vi en guidning av den charmiga gamla staden Asti. De smala historiska gatorna kantade av medeltida torn ger Asti dess unika karaktär och känslan av att vara mitt i en levande målning. Vi fortsätter sedan till vingården Cascina Desderi som ligger strax utanför Asti, inbäddat bland frodiga vinfält. Här framställer man främst viner på Barbera druvan. Vi njuter av en god trerätters lunch och provar fyra av deras viner (1xrosé, 1xvitt 2xrött) samtidigt som vi insuper den avkopplande atmosfären med utsikt över vinodlingarna. Middag på egen hand i vår mysiga lilla hemby Barolo.

    Asti och vingården Cascina Desderi
  • Dag 3: Vandring och vinprovning

    Tillsammans med vandringsguide får vi idag sträcka på benen. Det blir en hyfsat enkel vandring på ca 4 km enkel väg och med en mindre höjdskillnad (upp 60 /ner 90m). Vårt mål idag är vingården Gian Piero Marrolo, beläget i La Morras omgivningar. Här har de producerat högkvalitativa viner i fyra generationer och idag drivs vingården av Gian Pieros tillsammans med hans tre döttrar, Denise, Serena och Valentina. Här provar vi tre olika viner bla Barolo och njuter av en trerätters lunch.
    Nöjda och belåtna vandrar vi sedan tillbaka till Barolo. Resten av dagen fri att upptäcka någon av de mysiga restaurangerna.

    Vandring och vinprovning
  • Dag 4: Turin

    Idag åker vi till Turin (ca 7 mil) som är områdets huvudstad med rik historia och anor tillbaka till romartiden. Mole Antonelliana, stadens ikoniska symbol, reser sig stolt mot himlen och erbjuder en utsiktsplattform för de som vill skåda staden från ovan. Ursprungligen tänkt som en synagoga, är denna byggnad nu hem för Museo Nazionale del Cinema, en hyllning till filmens värld. Tillsammans med vår lokala guide utforskar vi staden. Gemensam lunch innan vi återvänder till Barolo. Middag på egen hand i Barolo.

    Turin
  • Dag 5: Tryffel choklad & vin

    Idag besöker vi Tartuf Langhe, som utvecklat många olika tryffelprodukter, som olja, choklad, pasta mm. Varje dag kommer tryffeljägare in med en leverans färsk tryffel. Vi får en rundvisning och smakprov av tryffel & choklad. Gemensam lunch i Albatrakterna. Mot eftermiddagen väntar ett besök på den familjeägda vingården Montaribaldi, känd för att producera några av de mest berömda och prestigefyllda vinerna från regionen, inklusive Barbaresco DOCG, Barolo DOCG, Barbera d'Alba DOC, Barbera d'Asti DOCG och Roero Arneis.
    Gemensam avslutningsmiddag på hotellet ikväll.

    Tryffel choklad & vin
  • Dag 6: Hemresa

    Dags att checka ut och bege oss till flygplatsen. Gemensam lunch under dagen. Med härliga smakupplevelser och sköna vyer i minnet vänder vi hemåt.

  • Avbokningsvillkor

    Fri avbokning fram till 100 dagar före avresa. Vid avbokning 99-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Airport   09:50
Arlanda   14:05

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
31/8FleraHotel Barolo
Nyhet!
Mer än 818 380:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 6

Hotel Barolo
Familjeägda Hotell Barolo omgärdas av det böljande italienska landskapet och med en kvarts promenad från både Castello Falletti Di Barolo och Barolo Wine Museum. Rummen är inredda i piemoniesisk 1800-...
Resekalender
25/1Iggesundsrevynfrån 3 180:-
Kontakta oss