Dagsprogram

 • Dag 1: Umeå - Arlanda-Malaga

  Flyg från Umeå via Arlanda till Malaga. Väl landade väntar vår transferbuss som tar oss till Almunecar och Hotel Victoria Playa där vi bor under hela vistelsen. Transfertid ca 80 minuter. Frukost och middagar på hotellet. Under vistelsen varvas spännande utflykter med sköna lediga dagarna. Utmärkta Hotel Victoria Playa är beläget i en lugn del av Almuñécar med cirka fem minuters promenadavstånd till stranden San Cristóbal och 15 minuter till centrum. Hotellets pool är uppvärmd under de svalare månaderna, och här finns även en härlig utomhusjacuzzi. Alla rum har balkong eller terrass.

 • Dag 2 - 14: Almunecar

  Under vistelsen varvas spännande utflykter med sköna lediga dagarna. Utmärkta Hotell Victoria Playa är beläget i en lugn del av Almuñécar med cirka fem minuters promenadavstånd till stranden San Cristóbal och 15 minuter till centrum. Hotellets pool är uppvärmd under de svalare månaderna, och här finns även en härlig utomhusjacuzzi. Alla rum har balkong eller terrass.

 • Utflykt: Malaga

  Utflykt till den fantastiska sjöfartsstaden Málaga. Då spanjorerna fann Amerika blev staden centrum för handeln mellan kolonierna och blev således ett av Spaniens viktigaste handelscentrum.

 • Utflykt: Granada

  Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Lunch ingår idag.

 • Utflykt: Alpujarras, Sierra Nevada

  Området Alpujarras, sträcker sig från Sierra Nevadas utlöpare ner mot Medelhavskusten och bjuder ett mycket omväxlande landskap med mandelträd, vingårdar och lugna byar. Floden Trevélez, kantad av stenekar vars ollon är godis för de svarta grisarna som levererar traktens berömda skinkor. Trerätters lunch i byn Trevélez som är med sina 1476 m.ö.h. Spaniens högst belägna by och den torra luften här uppe lämpar sig särskilt väl för torkning av skinkor.

 • Utflykt: Nerja och Frigliana

  Frigiliana ligger uppe i bergen norr om Nerja och anses vara Andalusiens vackraste by. Här hittar du en labyrint av kullerstensgator, med vitkalkade hus som skapar en fantastisk kontrast mot den blå himlen och de röda taken. De färgglada blomkrukorna packade med en blandning av bougainvillea, lavendel och jasmin bidrar till ytterligare en extra färgklick till denna förtrollande plats. Här guidas vi runt och får även lite tid på egen hand innan vi fortsätter ner till Nerja där vi gör en promenad till Europas “balkong” och får tillfälle till shopping och lunch.

 • Dag 15: Hemresa

  Så har det då blivit dags att åka hem. Med trevliga minnen i bagaget åker vi till Málaga flygplats där planet väntar på att ta oss hem till norr.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 70 dagar före avresa. Vid avbokning 69-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.