Skip to main content

Lofoten

En resa som tar oss till de vackra omgivningarna runt Lofoten och Vesterålen. Lofoten – känd för sina små fiskelägen med sin bohemiska atmosfär, omgivna av majestätiska granitklippor och vita sandstränder. Under knappt två månader lyser midnattssolen i väster. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Kiruna

  Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Lunchpaus innan vi sedan gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare. Här sker vårt första riktiga möte med fjällvärlden. Därefter är det bara 11 mil kvar till Kiruna och Scandics nya hotell i den nya stadskärnan. Gemensam middag på det fina hotellet.

 • Dag 2: Kiruna-Svolvaer

  Efter frukost lämnar vi Kiruna för färd västerut genom en storslagen fjällvärld med den stora sjön Torneträsk och den välkända Lapporten som vi tydligt kan se från både Abisko och Björkliden. Redan här ser vi den dramatiska naturen långt i väster, och vi närmar oss Herjangsfjorden. På vår väg passeras såväl Bjerkvik, där vi gör ett lunchstopp, och Bogen innan vi når bron över till Norges största ö , Hinnöya. Via slingriga men bra vägar når vi snart Svolvaer, Lofotens huvudstad där vi skall övernatta i två nätter på centrala hotell Thon. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Utflyktsdag Lofoten

  Idag ser vi nästan hela Lofoten. Vi följer de vackra småvägarna och det finns goda möjligheter att få se havsörn. Målet är Å, längst ner där E10 slutar eller börjar. Här besöker vi Fiskeværsmuseét. Lunch innan nästa besök som blir det spännande Vikingamuseet Loftr i Borg, som en gång var Nordens största vikingasäte och hittades av en tillfällighet på 90-talet. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Svolvaer-Arvidsjaur

  Efter frukost säger vi farväl till Lofoten. Vi åker genom Lofasttunneln och sedan färja från Lödingen till Bognes. Vi återkommer till E6:an och följer den söderut. Vidunderliga vidder skådas och det ena fjället efter det andra passerar vi över. Vi kommer till marmorstaden Fauske, med en paus där innan vi fortsätter. Väl nere vid kusten igen, och precis innan klättringen över Saltfjället börjar, svänger vi österut. Genom den vilda och annorlunda Junkerdalen färdas vi. Här finns blommor och mineraler som inte hittas någon annanstans. Vi åker in i Sverige igen och passerar snart Polcirkeln igen. Natten tillbringar vi på hotell Laponia i Arvidsjaur. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Hemresa

  Sovmorgon och frukost. Tid för en förmiddagspromenad i de vackra omgivningarna innan vi åker längs Silvervägen mot Skellefteå där vi stannar för lunch. Sedan är vägen hem nära, och med många vackra vyer i minnet skiljs vi åt för denna gång.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Vid avbokning 30-14 dagar före debiteras 500:- per person. Vid avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Kiruna
Scandic Kiruna öppnar den 5 april 2022 i den nya stadskärnan. För besökaren som vill njuta av Kiruna från 45 meters höjd, breder Sveriges nordligaste skybar ut sig i hotellets topp...

Övernattning dag 2 - 4

Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten ligger i den natursköna hamnen i den idylliska arktiska byn Svolvær, i hjärtat av Lofoten. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten över vattnet och fjälltoppen Svolværgeita...

Övernattning dag 4 - 5

Hotell Laponia, Arvidsjaur
Våra 200 rum ger alla uttryck för en personlig komfort och stil. Vi förenar vi kapacitet och praktiskt taget gränslösa möjligheter med personlig omsorg och kvalitet. Hotellets inredning är noga utvald...
Resekalender
20/9Cinderellafrån 1 680:-
25/9Tallinnkryssningfrån 1 370:-
1/10GES i Örnsköldsvikfrån 1 680:-
2/10Cinderella med Dansbandsveckanfrån 1 990:-
3/10Sparesa till Härmäfrån 6 680:-
Kontakta oss