Wales

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 16/5

Pris: 10.880 kr

Boka Online!

 

Följ med oss till det vackra Wales! Detta för många okända land i syd-västra Storbritannien. Den vackra naturen skiftar, historian är intressant och språket spännande. På ön Anglesey finns orten med det långa namnet Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. I Wales finns otroligt många gamla fästningar och en av dessa kommer vi naturligtvis att besöka.Dag 1 Umeå-Llandudno

Vi flyger via Helsingfors till Manchester Airport. Här möter vår reseledare Lena Dyche upp. Lena bor i Wales sen flera år tillbaka och brinner för att visa oss sitt Wales. Vi åker direkt vidare till hotellet i Llandudno för incheckning och gemensam middag på hotellet. Här kommer vi att bo i fyra nätter. Staden Llandudno, är en victoriansk badort med en lång asfalterad strandpromenad och en vacker pir. Många trevliga affärer och pubar. Här kan vi se tidvattnet komma in och gå ut under dagen.

Dag 2 Tåg till Snowdon topp

Med en specialjärnväg tar vi oss idag upp på Wales högsta berg Snowdon topp. Bara resan upp och ner är något speciellt med fantastiska utsikt över det vackra landskapet. Om älvorna dansar över toppen denna dag får vi se när vi väl är där. Wales har haft många skifferbruk, men idag är de flesta nedlagda. Kvar finns minnena av denna svunna tid i ett trevligt skiffermuseum som vi tänker besöka. Här kan vi se hur skiffter splittras, vad det använts till och hur arbetarna bodde. Middag på egen hand. (Reservation vid dåligt väder kan rutten ändras)

Dag 3  Ön Anglesey och Conwy

Idag gör vi ytterligare en liten utflykt och börjar med att åka till den lilla staden Beaumaris belägen på ön Anglesey. Här kan vi strosa runt och kanske också gå ut på piren. Vi fortsätter mot den lilla gemytliga staden Conwy. Vi tar en gemensam promenad genom staden och lär känna den bättre. Här finns flera intressanta museer och ytterligare en stor fästning, samt en mur man kan gå på och se ut över staden och havet. Gemensam Pub middag på stan.

Dag 4 Spännande byar och fästningar

Idag beger vi oss via vacker väg till Portmeirion. En mycket annorlunda och spännande by, uppbyggd i italiensk stil. Här finns många intressanta hus att beskåda och dessutom vackra blommor. Även en affär där man kan köpa det kända Portmeirion porslinet. Vi kommer också att besöka en av många fästningar som finns i Wales. Caernarfon Castle är den största, uppförd av Edward I på 1200-talet. Mycket av fästningen finns kvar och historian kring den är intressant. Via en bro tar vi oss över Menai Strait och besöker orten med det långa namnet Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Middag på egen hand.

Dag 5 Hemresa

Idag är det dags att lämna Llandudno och Wales för att ta oss till Manchester Airport. Vi flyger via Helsingfors och vidare till Umeå.

 

 

Avresedatum 16/5  

Pris 10.880:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 10.45

Flygtider 16/5 UME-HEL 12.00-14.20  HEL-MAN 16.05-17.00

    20/5  MAN-HEL 10.25-15.10  HEL-UME 15.50-16.10

Flygbolag BRA/Finnair

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, busstransfer, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukost, 2 middagar, utflykter enligt program, lokalguider, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1100:- Måltidsdryck.

Hotell Grand Hotel Llandudno

Bra att veta Pass behövs, Valuta GBP

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader – Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

Presentkort
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video