Vin, öl och vandring på Gotland 17/9

www.gotland.com

Resefakta:

Resdagar: 6
Avresa:  2021-09-17

Pris: 8.990 kr

 

 

Gotland har ett unikt utbud av upplevelser och på den här resan kommer vi framförallt nära öns varierande natur under våra tre dagar till fots. Sträckorna vi går är runt 6 km långa i kuperad terräng. Dessutom kryddar vi med fina besök och goda smaker på lokala vingårdar och bryggerier.

 

Dag 1 Umeå-Nynäshamn

Färden går mot Nynäshamn. Vi stannar under dagen för bussfika, lunch och bensträckare. Övernattning och gemensam middag på trevliga Skärgårdshotellet som ligger mitt emot färjeterminalen i Nynäshamn.

Dag 2 Nynäshamn-Visby

Frukost på hotellet och sedan avgår färjan från Nynäshamn till Visby. Vid ankomst möter vår lokalguide upp för att ta oss med på en stadsrundvandring i Visbys centrala delar med bl a Almedalen, den imponerande stadsmuren, botaniska trädgården. Därefter checkar vi in på Scandic Visby. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Vandring och vingårdsbesök

Vi startar dagen med en vandring från Visby och söderut, längs Södra Hällarna tills vi når Högklint. Härifrån har vi en magnifik utsikt över Visby och Östersjön. Vår buss möter upp och vi åker sedan vidare till Gute Vingård där vi provsmakar fyra av gårdens viner. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Vandring och bryggeribesök

Idag åker vi mot nordvästra kusten och går en bit längs Klintkustleden som är en av Sveriges finaste kustleder. Längs leden har du utsikt från höga, mäktiga klintar. Du får uppleva gammal skog och våtmarker, gamla pittoreska fiskelägen, fornborgar och andra fornlämningar. Kanske ser du en havsörn komma flygande i höjd med stigen uppe på klinten! På eftermiddagen gör vi ett bryggeribesök inne i Visby. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Vandring Fårö

Sista dagen kröner vi med vandring på Ingmar Bergmans Fårö, även känd för sina vita stränder och sina raukar. Här kan vi med fördel vandra en bit längs Langhammars raukområde mot Gamle Hamn. Vi avslutar turen med gemensam lunch på Fårögården vid Sudersand. Middag på hotellet.

Dag 6 Visby-Hemorten

Tidig väckning! Frukost äter vi ombord på färjan. Ankomst till Nynäshamn och sedan vänder vi norrut igen. Stopp under dagen för lunch och bussfika. Åter i Umeå runt 20.30-21.00.

 

Avresedatum  2021-09-17

Pris 8.990:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30, Ö-vik resecenter 09.00

Ingår
Bussresan, 3 x lunch, del i dubbelrum inkl frukost, 5 x middag, färja t/r, lokalguide, vingårdsbesök med provning, bryggeribesök med provning, reseledare, bussfika.

Tillkommer Enkelrumstillägg 1810:-


Betalningsvillkor: Resan skall vara betald senast 30 dgr före avresa. – Ingen anmälningsavgift i år.

Avbokningsvillkor:  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan. Från 30 dagar till 14 dagar före resan debiteras 500:- .
Avbokning 13-4 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar före eller senare blir kostnaden 100%.

Åtgärder för säkert resande med anledning av Covid -19

Vi har begränsat antalet resenärer till ca 30 personer (beroende på busstorlek) tillsvidare. Du behåller samma sittplats under hela resan. Det finns handsprit att tillgå på bussarna, men ta gärna med egen handsprit. Chauffören organiserar påstigning och avstigning för att minimera trängsel. Och naturligtvis stannar du hemma om du har symptom.

 

 

Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset