Västerbottniska pärlor!

Resefakta:

Resdagar: 3
Avresa: 2020-08-28

Pris: 3.980 kr

Boka online

 

 

OBS! Vi tar in max 30 resenärer i bussen för att hålla lite distans för allas säkerhet.

Norrland med dess skogar, sjöar och fjäll beskrivs ofta – och med all rätt – som naturens skafferi. På den här
resan bjuds du på minnesvärda måltidsupplevelser och miljöer som ger lisa för själen. Utöver att äta gott, ta
del av kultur och natur gör vi en dagsvandring i fjällmiljö. Följ med på en resa som tar dig till pärlorna du inte
visste fanns!

 
Dag 1

Vi lämnar kusten och åker längs Blå vägen till vårt först stopp i Granö. Där besöker vi kulturmiljön Sjungaregården innan vi promenerar till restaurangen Granö Beckasin där vi äter tvårätters lunch byggd på lokala råvaror. Färden fortsätter sedan till Tärnaby och incheckning på det klassiska fjällhotellet där vi också intar en middagsbuffé. Den som vill avslutar dagen med en kvällsaktivitet.

Dag 2

Vid frukost packar vi ryggsäckarna med termos och matsäck och ger oss ut på en dagstur på fjället. Vi delar in i grupp efter förmåga och går mellan 3 och 7 kilometer i lätt terräng. Tillbaka på hotellet får vi afternoon-tea, stunds vila och tid att basta i hotellets panoramabastu innan avfärd till kvällens middag som intas hos Thomas och Gunilla i Virisen. Restaurangen vid vägens slut som är prisad av White Guide.

Dag 3

Idag är vi uppe med tuppen och ger oss iväg mot Vilhelmina direkt efter frukost. Efter ett par vilsamma timmar på bussen gör vi ett studiebesök hos lantbrukaren och mejeristen Ida Oderstål utanför Vilhelmina. Hon visar och berättar hur hon tillverkar sitt smör på hantverksmässigt vis, och självklart passar vi på att handla i hennes gårdsbutik. Lunch intas på flerfaldigt prisbelönta fiskförädlaren Bergmans fisk. Resans sista stopp går till Gunilla Andersson i Åsele som serverar oss ett smakprov på sin tunnbrödsklämma i sitt bageri. Åter Umeå kl 17.00.

 

 

 

Avresedatum 2020-08-28

Pris 3.980:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 09.00

Ingår Bussresa, 3x lunch (varav en picknicklunch), 2 x middag, em fika, del i dubbelrum inkl frukost, Studiebesök, div smakprov, reseledare

Tillägg Enkelrum 700:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans
pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.