Skip to main content

Vasakryssning med Strömsö

Unna dig en avslappnande dag till sjöss med Wasalines nya miljövänliga färja Aurora Botnia. Ombord njuter vi av god mat och dryck i trevligt sällskap. Vi hinner också med ett besök på Strömsö som blivit bekant för miljoner tv-tittare. Vi får en guidad rundtur i den idylliska villan och tittar runt i trädgården.

 

 

OM TV-programmet: Strömsö är ett mycket populärt finlandssvenskt TV-program med hantverk, mat och trädgård som huvudinnehåll.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Program

  Kl 12:00 avgår färjan från Holmsund. På utresan kan du köpa husmanskost, sallader och mackor för större och mindre aptit i caféet på däck 8. På däck 7 finner vi fartygets välutrustade shop. Här finns bl.a drycker, parfymprodukter, godis, tobaksprodukter, accessoarer, leksaker och lokala specialiteter.

  17:00 (lokal tid) är vi framme i Vasa. I land väntar vår guide och buss för en utflykt till Strömsö. Strömsö är inte bara ett tv-program. Strömsö finns också i verkligheten. Villan där programmet görs ligger vid Västerviksstranden 7 km från Vasa centrum. Den byggdes år 1852 som sommarbostad och fungerade som sådan i över hundra år. År 2002 gjordes villan om till en TV-studio.

  20:00 (lokal tid) går färjan tillbaka och vi njuter i lugn och ro av det mångsidiga skärgårdsbordet ombord. Här står det bästa av hav och land uppdukat. Vi får garanterat något gott på kroken! Mätt och belåten kan vi nu koppla av i den fina stora baren.

  Ankomst Holmsund 23:00
  En trevlig dag/kväll till sjös, välkommen ombord!

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 15 dagar före avresa. Vid avbokning 14-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 3 dagar eller mindre debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå C Centralstationen 10:45
Gimonäs Hpl Holmsundsvägen 10:55
Holmsund Terminalen Wasaline 11:15

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
17/7Flera Mer än 81 380:-BokaMer information
Resekalender
16/4Almunecar, Andalusienfrån 15 880:-
Kontakta oss