Värmland

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 1/9

Pris: 6.980 kr

Boka online

 

 

Ack Värmeland du sköna! Vidsträckta skogar, öppna landskap, livet längst Klarälven och Väner-kusten, varvat med god mat och dryck. Lägg där till ett bekvämt resande med spännande utflykter i ett landskap fyllt av kultur, berättelser, samt roliga aktiviteter, så är vår resa till Värmland komplett – följ med!

 
Dag 1 Umeå-Falun

Avresa enligt tidtabell. Under dagen stannar vi för bussfika och lunch. Övernattning i Falun där vår reseledare Kikki Fjelde möter upp och efter incheckningen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Falun-Karlstad och Sandgrund

Efter frukost avgår vår buss mot Karlstad. Väl framme startar vi vårt Värmlandsbesök med en god lunch på Hotell Gustaf Fröding. Mot eftermiddagen beger vi oss till Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall. Lars anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen. Han är även en begåvad författare med en helt egen stil, och i hans skrivande möts livet och konsten i en helhet, precis som i hans målningar. Vi kan även besöka gästutställningsrummet med utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. En berikande guidad rundtur väntar! Sedan finns tid att spendera efter egna önskemål, innan vi checkar in på Scandic Winn och samlas sedan för middag på hotellet.

Dag 3 Utflykt Mårbacka, Munkfors

Efter en god frukost är vi laddade inför dagens äventyr. Först ut är författarinnan Selma Lagerlöfs Mårbacka där vi får en intressant guidad tur i den herrgård där hon föddes och växte upp. Färden går sedan vidare till den gamla bruksorten Munkfors, där vi stannar till för lunch. Vi passar även på att besöka Fridolf Rhudin museet, inrymt i ett hus omgivet av en bevarad miljö vid Gamla Bruket. Vi bjuds på underhållande Rhudinhistorier, berättelser om munkforskomikerna, Olle i Skratthult, diverse skillingtryck med mera. Fyllda av komisk kunskap så beger vi oss sedan till Ransäter, födelseort för Tage Erlander och vi gör ett stopp vid kyrkan där han ligger begravd. Dagens sista etapp tar oss till staden där solen alltid skiner – Karlstad, där gör vi en rundtur i de centrala delarna innan vi  återvänder till vårt hotell där kvällen avrundas med en god middag.

Dag 4 Utflykt Klässbol linneväveri

Idag går färden via Borgvik, en av landets bäst bevarade brukskulturmiljöer. till Klässbol och ortens linneväveri.  Väveriet är ett familjeägt företag med anor från slutet av 1800-talet, har varit Kunglig hovleverantör sedan 1970-talet, och kan stoltsera med tillverkningen av dukarna till Nobelfesten. De bevarar gamla traditionella mönster, samtidigt som de tar fram nya och mer moderna, arbetar med flera erkända formgivare, och har vunnit flera design-priser. Vi får en guidad visning av väveriet och möjligheten till shopping. Sedan väntar en god lunch på Värdshuset Nils Holgersson med utsikt över Fryken. Nöjda vänder vi åter till Karlstad för lite egen tid. Strosa runt i stan
eller kanske besöka något museum. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5 Karlstad-Umeå

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till Karlskoga och Nobelmuseet. Ett museum över  uppfinn-aren, företagaren, donatorn och instiftaren av Nobelprisen Alfred Nobel. Under sina vistelser i Sverige, samt de sista somrarna i hans liv, så bodde Alfred Nobel på Björkborns herrgård. Han lät bygga ett laboratorium i närheten av herr-gården där krutexperiment och försök med konstgjort gummi och syntetiska trådar gjordes. Laboratoriet finns kvar och är idag en utställning om Nobels experimentverksamhet och företagande. Herrgården visar utställningar om människan Alfred Nobel. Sedan är det dags för vår buss att åter rulla norrut, och efter några händelserika dagar säger vi Hej och Tack Värmeland du sköna! Lunch och middag under dagen.

 

 

 

Avresedatum 1/9

Pris 6.980:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30 Ö-vik resecentrum 09.00

Ingår Bussresan, 4 övernattningar i dubbelrum, 4x frukost, 5x lunch, 5x middag, entréer och guidning, reseledare, bussfika.

Tillägg Enkelrum 850:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans
pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video