Vandring i Luberondalen

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 2020-09-03

Pris: 15.780 kr

Boka Online

 

Välkommen med på vår resa i Luberons storslagna landskap. Man förstår verkligen att författaren Peter Mayle skrev passionerat om Luberon i boken ”Ett år i Provence”. Här finns bra vandringsleder med fantastiska vyer i ett färgstarkt område kantat av vinodlingar och lavendelfält. Vi bor på ett trevligt och centralt hotell i Cavaillon, beläget i hjärtat av Provence, omgiven av de berömda byarna Isle sur la Sorgue, Gordes, Roussillon och Avignon. Under veckan besöker vi lokala marknader, vandrar och njut av det provencalska köket, osten och vinerna mitt i hjärtat av Provence!Dag 1 Ankomstdag

Vi flyger från Umeå via Arlanda ner till Nice. Strax väntar ett trevligt lunchstopp i kuststaden Antibes, vi fortsätter därefter vår färd. En besträckare i bedårande Aix-en-Provence, staden som har anor från 100-talet f.Kr. och anlades på den här platsen tack vare sitt milda klimat och tillgången till varma källor. Idag är Aix en betydande universitetsstad med ett blomstrande näringsliv. Mot eftermiddagen kommer vi fram till charmiga Cavaillon som blir vår hemmabas under vistelsen. Här finns mycket spännande att utforska som tex Cavallions historiska centrum med sina många torg, små gränder och marknader. Vårt hotell är beläget ett stenkast från stadens centrum och drivs av ägarinnan själv tillsammans med sin dotter. Middag äter vi på en närliggande restaurang.

Dag 2 Vandring – The Winegrower trail, 5km

Efter frukost åker vi till den lilla byn Oppède Le Vieux, högt belägen och omgiven av frodig vegetation har byn ett utmärkt utgångsläge för vandringar. Dagens vandring är på 5 km och går mellan vingårdslundar och vackra provencalska bondgårdar, bland olivträd, körsbärsträd och vinstockar vid foten av Luberon-massivet. Den vackra naturen är med oss hela tiden. Åter i Oppède blir det fransk picknik och egen tid att strosa runt i byn. Ta en promenad upp till kyrkkullen, här finns en kollegiat kyrka från 1100-talet och en fantastisk utsikt över byn väntar dig. Åter i Cavaillon är resten av eftermiddagen fri.

Dag 3 Country walk, 6 km

Dagen börjar med en busstur på ca 4 mil till den gamla och charmiga byn Vaugines, belägen långt ifrån huvudvägarna. Här startar vi dagens vandring. Vi gör ett längre stopp i den mer livliga byn Cucuron. Här finns mer än 200 gårdar som producerar körsbär, meloner, oliver och Côtes du Luberon-vinerna. När vi känner oss nöjda promenerar vi åter till Vaugines. Vi äntrar bussen och åker vidare till Lourmarin, listad som en av Frankrikes vackraste byar. Orten har blivit en riktig turistmagnet tack vare den engelske författaren Peter Mayles bok – ett år i Provence. Nöjda åker vi den korta sträckan tillbaka till hotellet. Resten av eftermiddagen/kvällen fri.

Dag 4 Marknad i Isle-sur-la-Sorge

För den som vill, tar vi idag tåget (6 minuter enkel väg) till Isle-surla-Sorge, en pittoresk by med en alldeles underbar marknad som hålls varje söndag mellan 07.00-13.00. Marknaden ligger parallellt med kanalen som går genom byn. Här säljs allt ifrån grönsaker, ostar, charkuterier, kryddor till tyger och loppisfynd. Det finns även gott om antikhandlare i den här stan. I kväll äter vi gemensam middag i närheten av hotellet.

Dag 5 Vandring Roman Way & Santiago Hill, 3,5

Idag startar vi vår vandring från hotellet. Slinga är på 3,5 km och relativt lätt. Vi går på stigar bland kullar och skuggiga dalar. Bland klipporna kan spännande fåglar som blue bird och rödhöna ses om vi har tur. Typiska växter i området är bl a myrtel, timjan, rosmarin, pistasch. En dag med fantastiska vyer och spännande natur. Resten av eftermiddagen fri.

Dag 6 Vandring – Sentier Botanique de Lagnes, 3,6km

Efter frukost åker vi till Lagnes för dagens vandring som bjuder på rik och varierande vegetation med start från Rådhuset. Från Groubelle dalen följer vi stigen upp till terrasserna med bl a grön och vit ek, viburnum, dogwood. Vild sparris och sandelträ är tecken på vad som tidigare växte på dessa fält. Efter vandringen åker vi till den charmiga orten Gordes, som var en av Evert Taubs käraste tillflyktsorter i Provence. Här stannar vi till för lite egen lunchtid. Vi åker sen den korta biten till det vackra cistercienserklostret Sènanque Abbey från 1200-talet.

Dag 7 Utflykt Avignon

Idag åker vi in till medeltidsstaden Avignon. Ett av Avignon mest välkända landmärken är en bro som bokstavligen inte leder någon stans, men ändå lockar resenärer från hela världen. Pont Saint Bénézet eller Pont dÁvignon som den är mer känd som, byggdes på 1100-talet. Ursprungligen var bron 900 meter lång och sträckte sig över floden Rhone. Idag tar den ett tvärt slut innan den når andra sidan. Vi besöker påvepalatset från 1300-talet, en av de största byggnaderna från europeisk medeltid. Vi vänder åter hem till Cavaillion och i kväll äter vi en gemensam middag.

Dag 8 Hemresa 10/9.

Efter frukost är det dags att säga au revoir till Cavallion och bege oss till Nice flygplats för hemfärd. Åter i Umeå 18.25.

 

 

Avresedatum 2020-09-03 

Pris 15.780:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 05.45

 

Flygtider   

3/9 UME-ARN 0700-0805   ARN-NCE 0940-1240
10/9 NCE- ARN 1320-1615    ARN-UME 1725-1825

Bagage Handbagage max 10 kg, incheckat bagage max 20 kg

Ingår Flyg Umeå-Arl-Nice t/r , transfer, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukost, 3 middag, 2 lunch, 1 picknicklunch, buss, entré, lokalguide, reseledare

Tillägg Enkelrumstillägg 2530:-

Hotell  The Originals Hotel du Parc***

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.