Toscana med Cinque Terre 30/8

Resefakta:

Resdagar: 8
Avresa: 2022-08-30

Pris: 15.980:-

 

Ovärderliga kulturskatter, pastellfärgade bergsbyar, sköna lediga dagar!
Toscanas norra kustremsa kallas Versiliakusten och är känd för sina fashionabla badorter. På vår resa mixas tid för rekreation och bad vid de milslånga stränderna med fina natur- och kulturupplevelser. Vi besöker bl a Toscanas huvudstad Florens med sin praktfulla arkitektur, sin historia och renässans i överflöd, vackra Pisa och Nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål. Allt inom bekvämt avstånd från vårt boende vid kusten i trivsamma Lido di Camaiore.

Dag 1 Umeå-Lido di Camaiore

Vi samlas på Umeå Airport för att påbörja vår resa. Efter ett byte på Arlanda så landar vi äntligen på Milanos flygplats i La Bella Italia! Färden (ca 25 mil) går sedan vidare söderut (lunchpaus) förbi de stora marmorbrotten i Carrara och Massa, genom det Toskanska landskapet och fram till Versiliakusten och Lido di Camaiore. Vårt hotell är beläget mitt emot havet. Vi installerar oss och avrundar resdagen med en god middag tillsammans på hotellet.

Dag 2 Utflykt till Luca & Pisa

Efter frukost på hotellet ger vi oss ut och upptäcker staden Lucca som är oförklarligt okänd för de flesta. Det är med spänd förväntan man passerar försvarsmurarna i typisk renässansstil, och där inne väntar en stad med karaktär. Här finns många sköna promenadstråk, som t ex Via Fillungo och Via Guinigi. Torget Piazza del Mercato är alldeles speciellt – ovalt som en amfiteater, och det var just vad som låg här under antiken. På vingården Fattoria il Poggio får vi en guidad visning, lunch och provsmakning av gårdens fina viner och olivolja. Sist ut idag är vackra Pisa. Vi gör en guidad rundtur vid Piazza dei Miracoli, Mirakelfältet, som är ett stort muromgärdat område norr om centrala Pisa. Här kan vi bland annat se den imponerande katedralen, dopkyrkan, den monumentala kyrkogården Camposanto och självklart det världskända ”lutande tornet i Pisa”. Härifrån har vi drygt 3 mil hem till vårt hotell. Vi träffs igen lite senare för en gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Utflykt till Cinque Terre

Idag besöker vi Nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål och säkert de mest avbildade i världen. Området sträcker sig 12 km längs Liguriens kust. De fem pittoreska fiskebyarna med pastellfärgade hus, är verkligen ett besöksmål utöver det vanliga. Byarna är byggda på klippor och sluttningar vid det azurblå havet och omgärdas av frodiga terrassodlingar. Tillsammans med vår lokalguide utforskar det vackra området med både tåg och båt. Åter på vårt hotell äter vi en gemensam middag och smälter dagens intryck av alla vackra vyer.

Dag 4 Ledig dag

Vårt familjedrivna Hotel Caesar ligger bara några steg från stranden och är en utmärkt utgångspunkt för härliga natur- och kulturutflykter i omgivningarna. En trevlig aktivitet är att hyra cykel och färdas på cykelvägar söderut till den större staden Viareggio (4km) eller orten Torre del Lago, där man kan besöka kompositören Giacomo Puccinis hem som idag är museum. På lagom cykelavstånd norr om Lido di Camaiore ligger flera andra berömda badorter, som Marina di Pietrasanta och eleganta Forte dei Marmi. På bara 4 minuter tar man sig med regionaltåget till den lilla staden Pietrasanta. Middag på egen hand.

Dag 5 Utflykt till Florens

Under morgonen tar vi bussen till renässansens huvudstad Florens! Tillsammans med en svensktalande lokalguide beger vi oss ut på en innehållsrik och intressant promenad i den romantiska staden längst pulserande gator, storslagna torg och magnifika byggnader. Santa Maria del Fiore med sin imponerande kupol (Duomo), marmorstatyn av David, konstmuseet Uffizierna, guldsmedernas bro Ponte Vecchio, för att bara nämna några av de sevärdheter vi finner när vi vandrar i Dantes, Leonardo da Vincis och Michelangelos fotspår. Efteråt ges tid till att fortsätta upptäcka staden vidare på egen hand. Efter en härlig heldag tar vi bussen tillbaka till hotellet och äter en gemensam middag där ikväll.

Dag 6 Ledig dag

Koppla av med sol och bad eller varför inte utforska omgivningarna runtomkring. Middag på egen hand.

Dag 7 Carrara Marble Tour

Idag beger vi oss till Apuanska alperna, där vi besöker ett marmorstenbrott i Carrara och får lära oss om den omfattande processen som krävs för att utvinna det ”vita guldet”. I detta område har man brutit marmor sedan romartiden, och under renässansen valde Michelangelo själv ut de block han ville arbeta med. Här färdas vi runt i jeepar längs de branta ”marmorvägarna” – glöm inte kameran – många vackra utsikter väntar. Som kuriosa kan vi nämna att James Bond filmen Quantum of Solace spelades in på vägarna mellan brotten. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell, gemensam middag.

Dag 8 Hemresa 6/9

Tidig frukost innan det är dags att åka ut till flygplatsen för hemresa.

Avresedatum 2022-08-30

Pris 15.980:-

OBS! Reservation för eventuella valutaändringar, flygtider och mindre ändringar i programmet.

Samling på Umeå Airport – tid meddelas i avresemeddelandet.

Flygtider
30AUG UME-ARN 0630-0735 ARN-LIN 0925-1205
06SEP LIN-ARN 1300-1540 ARN-UME 1745-1845

Flygbolag SAS
Bagage     Handbagage max 8 kg,  Incheckat bagage max 23 kg

Ingår

Flyg UME-ARN-MIL t/r, transfer, del i dubbelrum inkl frukost, turistskatt, 5 middagar, en lunch på vingård med provning, utflykter enl program, lokalguider, reseledare.

Tillkommer Enkelrumstillägg 1640:-

Hotell Caesar Residence & Spa, Lido di Camaiore
Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro
Avresemeddelande skickas ut några veckor före avresa med avstämning av bla samlingstid på flygplatsen.
OBS! Viktigt att alla namn är stavade korrekt enligt pass

Betalningsvillkor  Anmälningsavgift 1000:- bet inom 10 dagar.  Slutbetalning 40 dagar före avresan.
Avbokningsvillkor Fri avbokning tom 70 dagar före avresa. 69-39 dagar före debiteras 50% av resans pris. 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

 

 

Nya resor!
Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!

Medtages på teater/revyresor, Cinderellakryssningar och utrikesresor.

Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Busstransportör
Coronaviruset