Skip to main content

Toscana med Cinque Terre 26/5

Ovärderliga kulturskatter, pastellfärgade bergsbyar, sköna lediga dagar!
Toscanas norra kustremsa kallas Versiliakusten och är känd för sina fashionabla badorter. På vår resa mixas tid för rekreation och bad vid de milslånga stränderna med fina natur- och kulturupplevelser. Vi besöker bl a Toscanas huvudstad Florens med sin praktfulla arkitektur, sin historia och renässans i överflöd, vackra Pisa och Nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål. Allt inom bekvämt avstånd från vårt boende vid kusten i trivsamma Lido di Camaiore.

 

Lind Tours bästa resa -tyckte några av våra resenärer 2022!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast 18 mars då vi har avstämning på flygbiljetterna.

 • Dag 1: På väg

  Vi samlas på Umeå Airport för att påbörja vår resa. Efter ett byte på Arlanda så landar vi äntligen på Milanos flygplats i La Bella Italia! Färden (ca 25 mil) går sedan vidare söderut (lunchpaus) förbi de stora marmorbrotten i Carrara och Massa, genom det Toskanska landskapet och fram till Versiliakusten och Lido di Camaiore. Vårt hotell är beläget mitt emot havet. Vi installerar oss och avrundar resdagen med en god middag tillsammans på hotellet.

 • Dag 2: Utflykt Pisa och vingårdsbesök

  Efter frukost åker vi de ca 3 milen till den vackra staden Pisa. Vi gör en guidad rundtur vid Piazza dei Miracoli, Mirakelfältet, som är ett stort muromgärdat område norr om centrala Pisa. Här kan vi bland annat se den imponerande katedralen, dopkyrkan, den monumentala kyrkogården Camposanto och självklart det världskända ”lutande tornet i Pisa”. På vingården Fattoria il Poggio får vi en guidad visning, lunch och provsmakning av gårdens fina viner och olivolja. Mätta och belåtna återvänder vi till hotellet för en ledig eftermiddag. Middag på egen hand ikväll.

 • Dag 3: Utflykt Cinque Terre

  Idag besöker vi Nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål och säkert de mest avbildade i världen. Området sträcker sig 12 km längs Liguriens kust. De fem pittoreska fiskebyarna med pastellfärgade hus, är verkligen ett besöksmål utöver det vanliga. Byarna är byggda på klippor och sluttningar vid det azurblå havet och omgärdas av frodiga terrassodlingar. Tillsammans med vår lokalguide utforskar vi det vackra området med både tåg och båt. Åter på vårt hotell äter vi en gemensam middag och smälter dagens intryck av alla vackra vyer.

 • Dag 4: Ledig dag

  Vårt familjedrivna Hotel Caesar ligger bara några steg från stranden och är en utmärkt utgångspunkt för härliga natur- och kulturutflykter i omgivningarna. En trevlig aktivitet är att hyra cykel och färdas på cykelvägar söderut till den större staden Viareggio (4km) eller orten Torre del Lago, där man kan besöka kompositören Giacomo Puccinis hem som idag är museum. På lagom cykelavstånd norr om Lido di Camaiore ligger flera andra berömda badorter, som Marina di Pietrasanta och eleganta Forte dei Marmi. På bara 4 minuter tar man sig med regionaltåget till den lilla staden Pietrasanta. Gemensam middag på hotellet.

  Ledig dag
 • Dag 5: Utflykt Florence

  Under morgonen tar vi bussen till renässansens huvudstad Florens! Tillsammans med en svensktalande lokalguide beger vi oss ut på en innehållsrik och intressant promenad i den romantiska staden längst pulserande gator, storslagna torg och magnifika byggnader. Santa Maria del Fiore med sin imponerande kupol (Duomo), marmorstatyn av David, konstmuseet Uffizierna, guldsmedernas bro Ponte Vecchio, för att bara nämna några av de sevärdheter vi finner när vi vandrar i Dantes, Leonardo da Vincis och Michelangelos fotspår. Efteråt ges tid till att fortsätta upptäcka staden vidare på egen hand. Efter en härlig heldag tar vi bussen tillbaka till hotellet och äter en gemensam middag där ikväll.

 • Dag 6: Ledig dag

  Koppla av med sol och bad eller varför inte utforska omgivningarna runtomkring. Middag på egen hand.

 • Dag 7: Carrara Marble Tour

  Idag beger vi oss till Apuanska alperna, där vi besöker ett marmorstenbrott i Carrara och får lära oss om den omfattande processen som krävs för att utvinna det ”vita guldet”. I detta område har man brutit marmor sedan romartiden, och under renässansen valde Michelangelo själv ut de block han ville arbeta med. Här färdas vi runt i jeepar längs de branta ”marmorvägarna” – glöm inte kameran – många vackra utsikter väntar. Som kuriosa kan vi nämna att James Bond filmen Quantum of Solace spelades in på vägarna mellan brotten. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell, gemensam middag.

  Carrara Marble Tour
 • Dag 8: Hemresa

  Tidig frukost innan det är dags att åka ut till flygplatsen för hemresa.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 100 dagar före avresa. Vid avbokning 99-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Airport 06:10
Arlanda Airport 09:25

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
26/5FleraHotel Caesar Residence & Spa, Lido di CamaioreFullt15 980:-FulltMer information

Hotell

Hotel Caesar Residence & Spa, Lido di Camaiore
Hotel Caesar erbjuder en utomhuspool och luftkonditionerade rum i Lido di Camaiore, bara några steg från stranden. Som gäst har du tillgång till gratis WiFi, en solterrass och en restaurang. Hotellets...
Resekalender
16/4Almunecar, Andalusienfrån 15 880:-
Kontakta oss