Skip to main content

Top of Arjeplog - vandra & njut

Att vandra är som balsam för både kropp och själ och att vandra i grupp ger en härlig gemenskap. Detta är en resa för dig som vill njuta av den svenska fjällvärlden. Arjeplog är känt för sin vackra natur och de fantastiska vyer som fjälltopparna erbjuder. Vandringarna är relativt lätta och går bitvis längs stigar och spänger. Vår buss tar oss upp på topparna varifrån vi får en fantastisk utsikt över Arjeplog och Sveriges djupaste sjö Hornavan. Har vi tur och det är riktigt bra väder så kan vi se över till vårt västra grannland Norge. Lägg där till ett härligt boende, goda middagar och tillgång till spa på Hornavan Hotell. Med på vandringsdagarna har vi en rutinerad vandrings- & naturguide.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Arjeplog

  Vi åker via Lycksele till Källan SPA i Åmliden. Här äter vi dagens lunch och tittar runt på anläggningen och omgivningarna. Mot eftermiddagen kommer vi till Arjeplog och Hornavan Hotell som blir vårt hem för tre nätter. Vi bor i bekväma rum med utsikt över Sveriges djupaste sjö, Hornavan. Vår vandringsguide möter upp och ger en första introduktion om fjällområdet. Relaxavdelningen med bastu och två bubbelpooler står till vårt förfogande under vistelsen. Vi äter en gemensam tvårätts middag på hotellet.

 • Dag 2 och 3: Vandringsdagar

  Dagarna varvas med natursköna vandringar, fjälltoppsturer med buss, relaxtid och museibesök. Vandringarna gör vi tillsammans med en kunnig natur och vandringsguide. En av dagarna besöker vi Silvermuseet, ett kulturhistoriskt museum som berättar Arjeplogs 10 000 åriga historia. Här finns stora samlingar av samiskt silver, dräkter och mycket annat som ger oss en inblick i samernas och nybyggarnas liv och levnadsöden. Middagarna äter vi på hotellet och om vädret tillåter ordnas en av middagarna på stranden. Souvas tillagad utomhus i så kallade muurikka (stekhäll utomhus), lokala ostar, vin och öl.

 • Dag 4: Hemresa

  Efter frukost checkar vi ut och rullar hemåt. I det lilla gruvsamhället Kristineberg besöker vi den berömda underjordskyrkan. Vår guide berättar legenden om kyrkans tillblivelse, hur i mitten av 1940-talet, i samband med en sprängning, en Kristusgestalt uppenbarade sig på bergsväggen. Avslutningslunch i Lycksele innan vi rullar vidare till Umeå.

 • Info vandring & fjälltoppar

  Vandringar: ca 2 timmars vandring längs Åsarna vid Rapasundet. Här - vid detta stora system av sandåsar några kilometer från Arjeplog - erbjuds promenadstråklängs stigar och spänger. Utsikten västerut över Hornavan är fantastisk och de sanddominerade åsarna erbjuder fina stränder.

  Mer info om vandringarna kommer inom kort.

  Fjälltoppsturer med buss:
  Galtispuoda -Bilväg går ända upp till den 800 meter höga toppen. Från toppen är utsikten enastående vid klart väder. På fjällheden förekommer vanliga skogsväxter tillsammans med typiska lågalpina arter som fjällgröna, krypljung, ripbär, klynnetåg och dvärgvide.

  Pieljekaise nationalpark ligger i Arjeplogsfjällen, mellan
  Jäckvik och Adolfström. Det är ett böljande lågfjällsområde med många småsjöar. I nationalparken finns stora områden med björkskog men också öppna hedar och örtrika ängar. Det högsta fjället, som också har gett nationalparken dess namn är Pieljekaise, 1 138 meter över havet. Det samiska namnet Bieljijgájse betyder örontopparna, vilket kan ha att göra med att fjällets två toppar liknar ett öra i profil.

  Reservation för ändring av Fjälltoppar och vandringsrutter. Vi inväntar mer info kring dessa turer.


 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa.
  Vid avbokning 30-14 dagar före debiteras 500:- per person.
  Vid avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris.
  Vid 3 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 09:00
Vännäsby Circle K 09:20
Granö C Hpl E12 09:45
Lycksele Busstationen entrésidan 11:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
25/8FleraHornavan HotellMer än 87 180:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 4

Hornavan Hotell