Tallinn Sångfestival

Resefakta:

Resdagar: 5

Avresa: 4/7

Pris: 3.880:-

Boka online

“Den sjungande nationen” brukar man kalla Estland och det är lätt att förstå efter ett besök på sångfestivalen pågår i dagarna tre och äger rum vart femte år på Sångarfältet i Tallinn. I år är det 150-års jubileum för festivalen och det Här samlas runt 30 000 deltagare i färgsprakande nationaldräkter för att sjunga och dansa. Scenen har ett mäktigt tak i form av en hyperbolisk paraboloid. Den främre delen av den 73 meter breda takkonstruktionen fungerar som en akustisk skärm som reflekterar ljudet ut till publiken.

Dag 1

Avresa enligt tidtabell. Vår resa går söderut till den kungliga huvudstaden där vi under eftermiddagen checkar in på Tallinks fräscha färja som tar oss till Riga. Vi får våra hytter, putsar av oss lite resdamm och sedan är kvällen fri.

Dag 2

Ankomst Tallinn kl 10.00 lokal tid. Vi bekantar oss med staden innan vi checkar in på Tallink City Hotel. Hotellet ligger centralt, nära till shopping, gamla stan och med ett gott urval av restauranger på gångavstånd. Idag är första dagen för Sångfesten som pågår från fredag till söndag.

Dag 3 Konsert på Sångarfältet

Vi ser sångare och folkdansare gå gemensamt från Tallinns centrum till Sångarfältet, även publiken promenerar de ca tre kilometrarna. Det är folkfest när tusentals åskådare vandrar till Sångarfältet, klädda i folkdräkter och med flaggor i händerna. Kl 20.00 börjar den stora fantastiska konserten. Vi kan inte garantera att bussen kan köra fram
till Sångarfältet. Smidigast är att gå, så ta med fotvänliga skor!

Dag 4 Färja mot Stockholm

Dagen fri att spenderas enligt egna önskemål. Mot eftermiddagen åker vi till Calles där man kan handla alkoholvaror till förmånliga priser. Färjan går tillbaka till Stockholm kl 18.00.

Dag 5

Ankomst till Stockholm 10.15. Stopp för lunch på 17 rum & kök i Harmånger. Åter i Umeå 21.00.

Avresedatum:  4/7

Pris 3.880:-

Tidtabell

Umeå Centralstation 05.30, Ö-vik Resecentrum 07.00, Höga Kusten hotellet 07.50

Härnösand Gulf 08.50, Timrå hpl E4 09.15, Sundsvall Busstn. 09.30

OBS! PASS  eller EU id-kort krävs!

Ingår Buss med wifi, 2-bädds insideshytter med WC/dusch, 2 hotellnätter del i dubbelrum inkl frukost, reseledare.

Tillägg 

Entré Sångfestivalen – priset blir klart i början av 2019.

Utsides hytt 400:-/person

Enkelhytt-/rumstillägg: 2000:-

Matpaket 714:- (Två middagar ombord.)

Frukostpaket 252:- (Två frukostar ombord)

Valuta Euro