Svenska Slott & trädgårdar 16/8

Skoklosters Slott. Foto Jens Mohr

Resefakta:

Resdagar: 4
Avresa:  Nytt datum! 2021-08-16

Pris: 5.680 kr

 

 

 

I hjärtat av Uppsala ligger universitet, domkyrkan och slottet som staden byggts runt. Här verkade bl.a. Carl von Linné och hans vackra trädgårdar är välbesökta utflyktsmål. Vi njuter av blomsterprakten i Linnéträdgården och Botaniska trädgården. Under vår resa får vi även uppleva de imponerande slotten Skokloster och Ulriksdal samt pittoreska Sigtuna, Sveriges äldsta stad. Välkommen med.

 
Dag 1 Ankomst till Uppsala

Vi reser till Uppsala och stannar för bussfika och lunch under dagen. Här bor vi på Scandic Uplandia i centrala Uppsala. Efter ankomsten gör vi en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide där vi bl.a. ser Fyrisån, slottet, domkyrkan och kvarteren där Gösta Knutssons böcker om Pelle Svanslös utspelas. Gemensam middag senare på hotellet.

Dag 2. Linnéträdgården och Skoklosters slott

Efter en god frukost besöker vi Linnéträdgården med professorsbostaden, Sveriges äldsta botaniska trädgård. Bland trädgårdens dammar, rabatter och häckar kunde Linné studera årstidernas växlingar och här odlas än idag mer än tusen arter efter hans sexualsystem. I Linnés villa finns idag Linnémuseet där vi bl.a. får besöka hans arbetsrum. Efter den guidade visningen ges tid att utforska de fantastiska trädgårdarna på egen hand. Lunch ingår.
Under eftermiddagen gör vi en utflykt söderut till Skoklosters slott, det största privatpalatset som någonsin byggts i Sverige och det främsta minnesmärket från Stormaktstiden. Det nuvarande slottet uppfördes under mitten av 1600-talet av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel. Idag ägs slottet av svenska staten och slottets samlingar inkluderar bl.a. den italienska konstnären Arcimboldos mästerverk Vertumnus som föreställer den habsburgska kejsaren Rudolf II som avbildats genom frukter och grönsaker. Här får vi en guidad visning av slottet och samlingarna. Mot kvällen samlas vi för middag på hotellet.

Dag 3. Ulriksdals slott, Orangerimuséet och Sigtuna

Under morgonen reser vi söderut till Ulriksdals slott som är beläget i den norra delen av Kungliga nationalstadsparken i Stockholm. Det kungliga slottet byggdes på 1600-talet och är omgivet av en stor slottsträdgård. Parkens orangeri är idag museum för Nationalmuseums samling av svenska skulpturer. Slottet användes senast som bostad av Gustav VI Adolf och Louise Mountbatten och vi får en guidad visning som inkluderar besök i både slottet och orangeriet. Lunch ingår. Vi fortsätter sedan till Sigtuna, Sveriges äldsta bevarade stad, och grundad på 970-talet av Erik Segersäll. Staden kom snart att bli en viktig handelsstad som importerade exotiska varor från bl.a. Bysans, Polen och Ryssland. Idag är Sigtuna en förtjusande småstad vars huvudgata, Stora gatan, är fylld av pittoreska trähus med butiker, restauranger och kaféer. Middag äter vi på hotellet.

Dag 4. Botaniska trädgården och hemresa

Efter frukost lämnar vi vårt hotell och under morgonen besöker vi Botaniska trädgården nära Uppsala slott där vi får en guidad rundtur. I den praktfulla barockträdgården finns bl.a. Linnéanum; ett tvåhundraårigt orangeri och ett tropiskt växthus med växter från regnskog, stäpp och savann. Under dagen inleds sedan vår resa hemåt med inkluderad lunch.

Avresedatum  2021-08-16

Pris 5.680:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.00, Nordmaling resecenter 07.40, Ö-vik resecentrum 08.30  Höga Kusten hotellet 09.30

Ingår Bussresa, bussfika, 4x lunch, del i dubbelrum inkl frukost, 3 x middag, entréer och guider enligt program, reseledare.


Tillkommer:
Enkelrumstillägg 920:-

Avbokningsvillkor Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är debiteras 500:- . Avbokning 13-4 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar före eller senare blir kostnaden 100%.

Åtgärder för säkert resande med anledning av Covid -19

Vi har begränsat antalet resenärer till ca 30 personer (beroende på busstorlek) tillsvidare. Du behåller samma sittplats under hela resan. Det finns handsprit att tillgå på bussarna, men ta gärna med egen handsprit. Chauffören organiserar påstigning och avstigning för att minimera trängsel. Och naturligtvis stannar du hemma om du har symptom.

Vi uppdaterar oss löpande om myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Så länge situationen kräver vidtar vi och våra samarbetspartners lämpliga åtgärder.

]

 

NYHET! Öl, vin och Vandring på Gotland
Ny Dagsresa
Smaka på Burträsk
Nyhet! Kulturresa i Dalarma
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset