Strövtåg i Dalarna

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 2020-09-06

Pris: 6.380 kr

Boka online

 

 

 ”Det är skimmer i molnen och glitter i sjön, det är ljus över stränder och näs och omkring står den härliga skogen grön bakom ängarnas gungande gräs.” Gustaf Frödings dikt Strövtåg i hembygden kan lätt föra tankarna till Dalarna. Här finns en underbar natur som är fylld av vackra vandringsleder. Genom tre halvdags-vandringar upplever vi de bästa delarna av Siljansbygden och under eftermiddagarna gör vi traditionella utflykter till bl.a. Mora och Dalhalla, Nusnäs. Vi bor i Rättvik på Hotell Lerdalshöjden som bjuder på en makalöst vacker utsikt över Siljan.

 
Dag 1 Mot Rättvik

Avresa enligt tidtabell. I rask takt avverkar vi milen mot vårt mål Rättvik, där vi anländer under eftermiddagen. Under dagen gör vi stopp för fika och lunch. Väl framme så checkar vi in på Hotell Lerdalshöjden som bjuder på en makalöst vacker utsikt över Siljan. Vi samlas senare på kvällen för en gemensam middag på hotellet.

Dag 2-4 Vandring & utflykter

Rättvik ligger vackert vid Siljans östra strand och är en av Dalarnas mest kända idyller, ofta förknippad med bl.a. folkmusik och hemslöjd. Området är rikt på museer och sevärdheter varav flera finns i centrala Rättvik. En av dem är den 628 m långa Långbryggan som byggdes år 1895 för att ångbåten skulle kunna lägga till i staden. Under tre halvdagar gör vi tre enklare vandringar tillsammans med en kunnig vandringsledare. Vi vandrar ca 5-8 km per tillfälle och njuter av den vackra naturen i området runt Rättvik och Tällberg samtidigt som vår guide berättar om både natur, kultur och traditioner. Eftermiddagarna ägnas åt utflykter där vi bl.a. besöker konsertarenan Dalhalla, Vasaloppsmuseet i Mora och likaså Nusnäs, där vi lär oss om hantverket att tillverka dalahästar.

Dag 5 Hemfärd.

Efter frukost lastar vi in vårt bagage i bussen och påbörjar hemresan. Stopp för lunch och bussfika under dagen.

Idag åker vi till Silverstaden Kristianstad där vi bor i tre nätter på centrala Quality Hotel Grand. På eftermiddagen tar vi en promenad (10 minuter) till Naturum Vattenriket som är uppbyggt på pålar i Helgeå, helt i trä med ovanliga vinklar och vrår. Gemensam middag på hotellet.

 

 

 

Avresedatum 2020-09-06

Pris 6.380:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 08.30, Örnsköldsviks resecentrum 10.00

Ingår Buss, del i dubbelrum, 4 frukost, 4 middag, 2 lunch, bussfika, vandringsguider, entréer, reseledare.

Tillägg Enkelrum 1150:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans
pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.