Strada del Prosecco

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa: 7/10

Pris: 10.680 kr

Boka Online

-en bubblande resa!

Strada del Prosecco är en av många okända pärlor i Italien och ligger på ca 1 timmes bussfärd nordväst om Venedig. Prosecco är ett mousserande vin som produceras i regionen Veneto i  nord-östra Italien. Namnet prosecco kommer ursprungligen från en liten by strax norr om Trieste med samma namn. Den vanligaste druvan är glera och drycken framställs enligt den s.k.  charmat-metoden, som skiljer sig från champagnemetoden där den andra jäsningen sker i flaskan. Vi bor på trevliga Park Hotel Villa Fiorita i närheten av Treviso, en perfekt utgångspunkt för våra utflyktsmål.Dag 1 Ankomst Venedig

Vi samlas på Umeå Airport. Via Arlanda når vi flygplatsen i Milano där vår reseledare möter upp gruppen och därefter transfer till Park Hotel Villa Fiorita strax utanför Treviso. Stopp för lunch under dagen och mot kvällen samlas vi för gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Treviso & Castello di Roncade

Staden Treviso är belägen ca 30 km norr om Venedig och kallas även för ”lilla Venedig” eftersom många kanaler rinner genom staden. Förutom den berömda proseccon som produceras i området så sägs det att den klassiska  desserten tiramisù skapades här, även om det tvistas en del om var i Italien den verkligen upptäcktes. Vi gör en rundtur i Treviso med vår lokalguide som berättar om staden och dess historia. Bland sevärdheterna finner vi palatset Palazzo dei Trecento och katedralen från 600-talet. Under eftermiddagen besöker vi slottet Castello di Roncade. En guide visar oss runt och vi gör ett besök i vinkällaren med efterföljande provsmakning. Middag på hotellet.

Dag 3 Strada del Prosecco

Idag tar vi oss norrut från Treviso och åker längs den vackra vinvägen Strada del Prosecco i området kring Conegliano och Valdobbiadene, ett böljande landskap med grönskande natur. Vi stannar till på ett par vingårdar där vi  provsmakar både vin och prosecco, samt får en lektion i hur man framställer denna bubblande dryck. Vi passar även på att äta lunch på en av vingårdarna.

Dag 4 Venedig

Venedig är ett kapitel för sig, där hav och stad möter och nöter på varandra på ett sätt som ingen annanstans. Vi styr söderut och tar oss sista biten till det mytomspunna Venedig med båt. Här lockar berömda sevärdheter som  Markus-platsen och Dogepalatset samt de välkända gondolerna på Canal Grande. Vår lokalguide tar oss runt och berättar om de mest välkända platserna och historiska byggnaderna i staden. Efteråt har vi tid på egen hand för att äta lunch på någon trevlig restaurang, strosa och kanske sitta ned och njuta av en espresso.

Dag 5 Hemresa

Transfer till flygplatsen och fyllda av upplevelser lämnar vi Italien för denna gång och tar flyget hem.

Avresedatum 7/10  

Pris 10.680:-

Tidtabell Samling Umeå Airport 06.00

Flygtider   

7/10 UME-ARN 07.25-08.25 ARN-MXP 09.25-12.05   SAS
11/10 MXP-ARN 13.00-15.40 ARN-UME 17.45-18.45   SAS

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukost, 4 middagar, 1 lunch, buss, 2 vinprovningar, utflykter enl. program, lokalguider, båttransfer, reseledare.

Tillägg Enkelrumstillägg 1.060:- Måltidsdryck.

Hotell Park Hotel Villa Fiorita, Treviso.

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.