Stora Sjöfallet & Icehotel 365

Resefakta:

Resdagar: 4
Avresa: 29/8

Pris: 5.620 kr

Boka online

 

 

Orörd natur, glaciärer, fjällmassiv och myrar stora som hav. En tur i världsarvet Laponia bjuder på storslagna vyer. Laponia är samernas kulturlandskap och ett av Västeuropas sista stora vildmarker och består av de fyra nationalparkerna Muddas, Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallet. Vi besöker också Kiruna –en stad i rörelse och tar sedan ett kliv in i vintervärlden, på Icehotel 365 –en året runt-öppen isupplevelse på 1200 kvm med 20 issviter, isbar samt ett isgalleri –allt skapat i snö och is. Ett sommarbesök på Icehotel 365 är garanterat ett minne för livet.

 
Dag 1

Avresa enligt tidtabell. Vi åker E4:an norrut, i Piteå tar vi av mot Älvsbyn och Jokkmokk. Lunchpaus innan vi sedan gör ett intressant besök på Ajtte samemuseum där vi också tar oss en titt på fjällträdgården. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare. Här checkar vi in på Quality Hotel Lappland som blir vårt hem för tre nätter. Ta gärna med badkläder, det finns bastu och jacuzzi med enastående utsikt på hotelltaket. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2

Mäktiga vyer väntar idag. Efter frukost åker vi mot Stora Sjöfallet, beläget efter ”vägen västerut” alldeles vid kanten av Sarek och Stora Sjöfallets nationalpark. Andra omtalade platser efter ”vägen västerut” är bland annat Saltoluokta, Vakkotavare och Ritsem. Härifrån har vi en makalös utsikt över fjällmassivet Áhkká 2100 meter över havet. Det ståtliga berget kallas för Lapplands drottning eftersom de många topparna och glaciärerna formar en slags krona. Glöm inte kameran! Vi besöker det nybyggda Naturumet för världsarvet Laponia. Byggnaden är spektakulär och är gjord för att klara av de hårda vindarna och att snön ska fastna och forma sig kring huset. År 1996 utsåg UNESCO Laponia till världsarv för både sin kultur och sin natur. Ett område så unikt att det är viktigt för hela mänskligheten att skydda och bevara det för kommande generationer. Lunch ingår under dagen. Åter i Gällivare åker vi upp på Dundret för att titta på utsikten. Middag på hotellet.

Dag 3

Idag åker vi till Kiruna för att få en inblick i stadsomvandlingen. Kiruna uppmärksammas både i Sverige och internationellt – aldrig tidigare har ett så stort samhälle genomgått en flytt. Ett flertal byggnader har redan bytt adress och eftersom det rör sig om en bebyggelse som ska bevaras rullas husen varsamt iväg på stora trailers. En spännande syn för såväl Kirunabor som besökare. Vår lokalguide berättar mer om flytten. Lite egen tid i Kiruna för lunch innan vi åker till Jukkasjärvi och Icehotel 365. Vi välkomnas med en kylslagen drink serverat i – ja, just det – isglas! Här kan vi nu tack vare miljövänlig solenergi uppleva snö och is året om. Vi får vi en guidad tur och förundras över de fantastiska konstverken, sviterna och den stora isbaren. Temperaturen ligger på minus 5 grader året om i den nya byggnaden.

Dag 4

Efter en god hotellfrukost packar vi in våra väskor och äntrar bussen för hemresan längs E4:an. Under dagen stannar vi för lunch och bensträckare.

Avresedatum 29/8

Pris 5.620:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30

Ingår Bussresa, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukost, 3 lunch, 3 middag, bussfika. entré, lokalguide, reseledare.

Tillägg: Enkelrum 750:- Måltidsdryck.

Hotell: Quality Hotell Lappland, Gällivare

 

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video