Stockholms konst & kulturskatter

Resefakta:

Resdagar: 3
Avresa: 20-05-16

Pris: 3.380 kr

Boka online

 

 

Vår vackra huvudstad kan liknas vid en outtömlig skattkista fylld av konst och kultur. Under en weekend besöker vi bl.a. Prins Eugens Waldemarsudde och konsthallen Liljevalchs där vi ser utställningen “ULRIKA En paradisattack!”

 
Dag 1 Lördag 16/5

Avresa enligt tidtabell. Under dagen stannar vi för bussfika och lunch. Vi bor två nätter på utmärkta Elite Palace Hotel, beläget på Sankt Eriksgatan i Vasastan. Och här har ett stort utbud av restauranger i närområdet runt hotellet. Middag på egen hand ikväll.

 

Dag 2 Söndag 17/5

Efter frukost upplever vi Stockholm tillsammans med en kunnig lokalguide. Bussrundturen tar oss bl.a. genom City, upp på Södermalms höjder och ut på Djurgården. Egen tid ges för lunch i gamla stan innan vi besöker  Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården. Det var ursprungligen hem åt ”Målarprinsen” Eugen och är idag ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer. I museet ser vi ett urval av Eugenes verk samt konst från en rad andra konstnärer. Nära Gröna Lund ligger konsthallen Liljevalchs. Den invigdes redan 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. Just idag ser vi utställningen ”ULRICA En paradisattack!” av folkkära och färgstarka Ulrica Hydman-Vallien, som kanske var mest känd som glasformgivare. Men hon var en allkonstnär vars penna och penslar alltid var i rörelse. Åter till hotellet en stund innan kvällens middag som vi äter på anrika Restaurang Movitz i Gamla Stan. Den genuina restaurangen ligger i ett valv från 1600-talet. Buss mellan hotellet-restaurangen t/r.

Dag 3 Måndag 18/5

Efter en god hotellfrukost checkar vi ut och påbörjar hemfärden. Stopp under dagen för lunch och bussfika.

Avresedatum 20-05-16

Pris 3.380:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.00, Ö-vik resecentrum 08.30

Ingår Bussresa, bussfika, del i dubbelrum, inkl frukost, 1 x middag på Movitz, lokalguide, entré & audioguide Waldermarsudde, entré Liljevalchs konsthall.

Tillägg Enkelrum 590:-

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans
pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

RESEKALENDER

Resekalender

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

STÄNGT 18-19/2
Månadens Resa
Hämta katalogen här

Stora Coop Ersboda, Umeå Busstation, ICA Kvantum Örnsköldsvik, Fotoclick Lycksele, Gamla Mäster Erik Holmsund.

Läs katalogen här
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Video