Skip to main content

Städernas stad Paris

Paris är och förblir det klassiska resmålet som man någon gång i sitt liv måste besöka. Överallt kan vi känna en fläkt av historiens vingslag. Från renässansen på 1500-talet, solkungen Ludvig XIV på 1600- talet och Napoleontiden. Tillsammans med alla moderna byggnader i sin annorlunda, spännande arkitektur gör det Paris till en stad som man kan besöka ofta och varje gång uppleva något nytt.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: På väg

  Vi flyger med Norwegian hela vägen med planbyte på Arlanda. På förmiddagen landar vi i Paris på Charles
  de Gaulles flygplats. Innan vi åker till hotellet gör vi en tur till den 210 m höga skyskrapan Tour Montparnasse varifrån vi får en fantastisk utsikt över Paris och inte minst Eiffeltornet. Från observationsdäcket 200 m upp har vi 360 graders utsikt och vid klart väder ser vi hela 40 km. Sedan åker vi till vårt hotell för incheckning. På kvällen samlas vi för middag på närliggande restaurang. Hotel Magellan är beläget i affärsdistriktet och på 15 minuters promenad från Triumfbågen och Park Monceau.

 • Dag 2: Sightseeing och båttur på Sein

  På förmiddagen får vi upplev Paris under en klassisk stadsrundtur tillsammans med en skandinavisktalande lokalguide. Vi njuter av de tjusiga perspektiven utmed Seine, som delar staden i Högra stranden (Rive Droîte) och Vänstra stranden (Rive Gauche). Vi ser paradgatan Champs Elysees med Triumphbågen, Eiffeltornet, Operan och Notre Dame. Resten av dagen fri att upptäcka Paris på egen hand. Mot kvällen samlas vi för gemensam middag och därefter en kvällstur på Sein då vi kan se de historiska byggnaderna vackert belysta mot natthimlen.

 • Dag 3: Versailles – kunglig trädgårdsromantik

  Efter frukost väntar en utflykt med lokalguide till det imponerande slottet i Versailles. Slottet är byggt i marmor, tegel, guld och kristall med plats för 20.000 människor. Här kan ni vandra i de stora salarna, titta på underbara målningar och konst. Framför slottet ligger trädgårdsanläggningarna med sina dammar, fontäner, lundar och rabatter i barockstil. Gemensam lunch ingår idag. Resten av dagen fri.

 • Dag 4: Fri dag

  Idag har du hela dagen fri. Shoppingutbudet är stort och varierat – från bouquinisternas små stånd utmed Seinekajerna till lyxiga modehus som Dior, Chanel och Saint Laurent. Att slå sig ner på en trottoarservering och studera folklivet hör också till. Gemensam avskedsmiddag ikväll.

  Fri dag
 • Dag 5: Hemresa

  Efter frukost säger vi au revoir och lämnar den glittrande världsstaden för den här gången. Vi landar i Umeå klockan 18.45

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 70 dagar före avresa. Vid avbokning 69-41 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 40 dagar eller mindre debiteras 100%.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
23/9UmeåHotel MagellanMer än 811 980:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 5

Hotel Magellan
Hotellet ligger i närheten av populära sevärdheter som Trocadero (2,4 km) och Eiffeltornet (2,8 km). Ca 15 minuters promenad till Triumfbågen. Mysig innergård, gratis WiFi...