Skip to main content

St Johann in Tirol 27/8

Alperna i sommarskrud!

Österrike är magiskt vackert om sommaren med sina gröna skogar, klara sjöar och höga alptoppar som slickar himlen får du en storslagen naturupplevelse. Vi sätter även extra guldkant på resan med utflykter till både Mozarts födelsestad Salzburg och ”Alpernas huvudstad” Innsbruck. St Johann in Tirol ligger i förbundslandet Tyrolen, cirka fem mil nordväst om Zell am See. Välkommen med.

 

Bilder från: Austrian National Tourist Office

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Resan bör bokas senast 18 juni då vi har avstämning på flygbiljetterna.

 • Dag 1: Mot Österrikiska Tyrolen

  Från Umeå via Arlanda flyger vi till Münches flygplats där vår busstransfer väntar för att ta oss mot Tyrolen och Sankt Johann. Sträckan är på ca 16 mil och under eftermiddagen checkar vi in på gemytliga och familjeägda Hotel Gasthof Park där vi bor under vår vistelse. Middag på hotellet samtliga dagar.

 • Dag 2: Örnnästet

  Efter frukost gör vi en utflykt till Hitlers Örnnästet, eller Kehlsteinhaus som huset egentligen heter på tyska. Det här extremt högt belägna huset var en present till Adolf Hitlers 50 års dag 1939. Örnnästet ligger i södra Tyskland (Bayern) i Berchtesgaden, nära Salzburg och den österrikiska gränsen. Vägen upp heter Kehlsteinstrasse och är bara tillåten för bussarna. Resan upp är bara det en upplevelse som man inte glömmer. Med en hänförande utsikt är det en av Tysklands vackraste platser. Efter kvällens middag hemma på hotellet blir det Tyrolerafton med dans och musikunderhållning.

  Örnnästet
 • Dag 3: Innsbruck

  Efter en god hotellfrukost åker vi till Tyrolens huvudstad, Innsbruck, inbäddad i Alpernas hjärta. Här möts man av kejserlig elegans och vacker barock- och gotisk arkitektur i gamla stan. Här möter vår lokalguide upp för att visar oss stadens höjdpunkter, och därefter får vi tid för lunch på egen hand innan vi vänder åter till vårt hotell.

  Innsbruck
 • Dag 4: Ledig dag

  Frukost. Hela dagen fri för egna aktiviteter. I Sankt Johann är valmöjligheterna många. Här kan man till exempel ge sig ut på en vandring och njuta av den vackra naturen. Vill man ta det lite lugnare kan man strosa längs med gågatan och shoppa eller koppla av på en av de många restaurangerna i byns centrum. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 5: Salzburg

  Idag gör vi en utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg, som bjuder på en mängd magnifika byggnader, historiska platser, och vackra vyer. Vi får en guidad rundtur där vi utforskar stadskärnan med sevärdheter som Domkyrkan, Mozarts födelsehus, världskända gågatan Getreidegasse, samt mycket mer i denna imponerande stad! Efter lite tid på egen hand i den vackra staden åker vi tillbaka till Sankt Johann. Middag på hotellet.

  Salzburg
 • Dag 6: Båtresa på Wolfgangsee

  Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till sjö- och bergsregionen Salzkammerguts underbara sjödistrikt. Vi inleder förmiddagen med en båttur på Wolfgangsee. Den börjar i Sankt Gilgen och efter cirka en timmes färd når vi Sankt Wolfgang. Här kliver vi i land och får uppleva den vackra byn, mest berömd för värdshuset Vita Hästen och operetten med samma namn som utspelar sig här. Under eftermiddagen fortsätter vi till Hallstatt vid Hallstätter See. Den lilla byn ligger vid strandkanten av sjön och klamrar sig fast på en avsats som omges av höga berg. Här får vi en guidad visning. Därefter återvänder vi till vårt hotell och äter en gemensam middag på kvällen.

  Båtresa på Wolfgangsee
 • Dag 7: Hemresa

  Efter en sista frukost på vårt hotell checkar vi ut och åker mot flygplatsen för hemresa.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning tom 100 dagar före avresan. Avbokning 99-40 dagar före debiteras 50% av resan. 39 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Karta

Hotell

Övernattning dag 1 - 7

Hotel Gasthof Park
Resekalender
8/10Tallinn -får jag lov!från 1 650:-
13/10Änglagård Musikalenfrån 4 280:-
20/10Hernö Ginweekendfrån 2 680:-
29/10London med ABBA Voyagefrån 11 780:-
23/11Cinderella & Änglagårdfrån 3 980:-
Kontakta oss