Smaka på Burträsk 4/8

Resefakta:

Resdagar: 1
Avresa:  2021-08-04  inställd

Pris: 1080 kr

Smaka på Burträsk

Hur smakar man på en plats? Det finns bara ett sätt att ta reda på det. Följ med på en dagstur där alla dina sinnen aktiveras, men framförallt ditt smaksinne och på samma gång få uppleva den vackra bygden kring Burträsket.

Dagstur

Första besöket blir på Edelviks trädgård där vår värd för dagen möter upp. Vi får höra om skapandet av matträdgården och det egna bageriet som producerar till trädgårdscaféet. En kopp kaffe/te med smörgås till serveras. Vi får också en visning av Edelviks herrgård och dess historia berättad.

Nästa besök blir hos Järvtjärns utegrisar. Här bökar ett gäng lyckliga utegrisar. Gården drivs småskaligt och med fokus på miljö och hälsa av familjen Jonsson. Hanteringen gör också att grisarna blir tama och gärna kommer fram till dig. Vi serveras en välkomstdrink med tilltugg och wok med gårdens smakrika kött samt en presentation om gården och familjeföretagets historia.

Tredje besöket – Renbergsvattnets lantbruk som är en modern KRAVmärkt mjölkgård med cirka 65 mjölkande kor. Gården har varit i familjens ägo sedan 1600-talet. Lantgården inrymmer också världens minsta gårdsbutik – Lill Einars – som är en sevärdhet i sig. Besöket ger en inblick i vad det innebär att vara en hållbar stor lantgård samt vilka krav som ställs på utrustning och ägare.

Som kronan på verket besöker vi självklart Västerbottensost besökscenter där vi får historien om mejeriet återberättad av en kunnig guide. Vi får också se historien i bild i museidelen. Förutom detta får ni provsmaka den exklusiva Västerbottensosten. Eller varför inte ta chansen att köpa en exklusiv del av Västerbottensosten över disk. Här smakar vi naturligtvis på Västerbottenspaj med fyllning av lax eller lufttorkad skinka serveras som avslutning.

Burträsk saluhall är en sammanslutning av lokala matproducenter. I saluhallen hittar du ortens olika högkvalitativa produkter som kött, fisk, ost, bröd mm. Ta med kylväskan och handla hem lokalproducerat.

Avresedatum 2021-08-04   inställd

Pris 1080:-

 

Tidtabell Umeå Centralstation 08.30

Ingår Bussresa, fika, olika små måltider, aktiviteter och guider.
OBS! Ta oömma skor för gårdsbesöken.

Max 30 resenärer i bussen!

Betalningsvillkor
Resan skall vara betald senast 15 dagar före avresan.

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 15 dagar före avresan. Från 14 – 4 dagar före resan = 50% av resans pris. Avbokning 3 dagar före eller mindre blir avbokningskostnaden 100%.

Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Coronaviruset