Skip to main content

Smaka på Burträsk

Hur smakar man på en plats? Det finns bara ett sätt att ta reda på det. Följ med på en lanttur runt Burträskbygden, där alla dina sinnen aktiveras, men framförallt ditt smaksinne och på samma gång få uppleva denna vackra bygd.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Första besöket blir på Edelviks trädgård där vår värd för dagen möter upp. Vi får höra om skapandet av mat trädgården och det egna bageriet som producerar till trädgårdscaféet. En kopp kaffe/te med smörgås till serveras. Vi får också en visning av Edelviks herrgård och dess historia berättad.

  Nästa besök blir hos Järvtjärns utegrisar. Här bökar ett gäng lyckliga utegrisar. Gården drivs småskaligt och med fokus på miljö och hälsa av familjen Jonsson. Hanteringen gör också att grisarna blir tama och gärna kommer fram till dig. Vi serveras en välkomstdrink med tilltugg och wok med gårdens smakrika kött samt en presentation om gården och familjeföretagets historia.

  Tredje besöket - Renbergsvattnets lantbruk som är en modern KRAVmärkt mjölkgård med cirka 65 mjölkande kor. Gården har varit i familjens ägo sedan 1600-talet. Lantgården inrymmer också världens minsta gårdsbutik – Lill Einars - som är en sevärdhet i sig. Besöket ger en inblick i vad det innebär att vara en hållbar stor lantgård samt vilka krav som ställs på utrustning och ägare.

  Som kronan på verket besöker vi självklart Västerbottensost besökscenter där vi får historien om mejeriet återberättad av en kunnig guide. Vi får också se historien i bild i museidelen. Förutom detta får ni provsmaka den exklusiva Västerbottensosten. Eller varför inte ta chansen att köpa en exklusiv del av Västerbottensosten över
  disk. Här smakar vi naturligtvis på Västerbottenspaj med fyllning av lax eller lufttorkad skinka serveras som avslutning.

  Burträsk saluhall är en sammanslutning av lokala matproducenter. I saluhallen hittar du ortens olika högkvalitativa produkter som kött, fisk, ost, bröd mm. Ta med kylväskan och handla hem lokalproducerat.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 15 dagar före avresa. Vid avbokning 14-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Avbokning 3 dagar eller mindre debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Obbola Trappan 07:50
Holmsund Jvg.gatan/Trädgårdsgatan 08:05
Umeå Centralstation 08:30
Kroksjö väg 364 Byastugan 09:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
24/5Flera 41 080:-BokaMer information
21/7Umeå Mer än 81 080:-BokaMer information