Skip to main content

Skottland Whisky 27/4

När man talar om fantastiska whiskyupplevelser i sagolika miljöer så är det i allmänhet Skottland man pratar om och Speyside i synnerhet. Detta lättillgängliga område som rymmer en sådan mängd av destillerier, det ena mer spännande och unikt än det andra. Ungefär hälften av Skottlands idag tillverkande destillerier ligger i Speyside. Under denna resa får vi uppleva många av områdets omtalade whiskysorter och även ta del av vacker natur och huvudstaden Edinburghs historia och charm.

Med på resan är vår whiskykunniga och trevliga ciceron Denny Arnlund.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Umeå-Edinburgh

  Vi tar eftermiddagsflyget från Umeå, via Arlanda och landar på Edinburgh Airport ca 20:00. Vår väntande transferbuss tar oss in till Edinburgh och vårt hotell. Sedan går vi ut på stan och äter en sen pubmiddag.

 • Dag 2: Edinburgh - Grandtown-on-Spey

  Efter frukost checkar vi ut och vår lokalguide möter upp för en rundtur i Edinburgh, Skottlands politiska och kommersiella huvudort. The Royal Mile är vägen som går mellan två slott, från Edinburgh Castle till Palace of Holyroodhouse. Delar av vägen är livliga turiststråk med pubar och souveniraffärer. Vi lämnar Edinburgh för några dagar och åker vi norrut till Perth och Salutation hotell för lunch. Resan hit tar ca 70 minuter. Med ny energi är vi laddade för resans första whiskybesök på Glenturret distillery i Crieff. Rundvandring och provning av ett av Skottlands mest ikoniska whiskymärken. Resan fortsätter till hjärtat av högländerna och den gemytliga orten Grantown-on-Spey ligger på 202 meter över havet. Här stannar vi i tre nätter på Craiglynne Hotel. Hotellet är omgivet av trädgårdar med utsikt över de närliggande Cromdale Hills. Middag på hotellet

  Edinburgh - Grandtown-on-Spey
 • Dag 3: Speysides

  Vi befinner oss nu mitt i whiskyregionen Speyside här finns många kända destillerier och vi besöker idag två av dem. Glen Moray, i utkanten av Elgin, områdets största stad med ca 23.000 inv. Destilleriet Glen Moray startades på 1830-talet som ölbryggeri och först 1897 ställdes produktionen om till whisky. Glen Grant i idylliska Aberlour. Glen Grant grundades av John Grant 1840. Destilleriets vattenkälla är numera The Glen Grant Burn. Det drivs idag med en kapacitet på 5,900,000 liter om året. Rundvisning och provning på båda destillerierna förstås. Vi gör även ett intressant stopp på Speyside Cooperage, landets enda tunnbinderi. Här ser vi hur tillverkning och reparationer går till av de klassiska whiskytunnorna som används av destillerier över hela Skottland. Middag på hotellet.

  Speysides
 • Dag 4: Highlands

  Idag besöker vi Skottlands högst belägna destilleri, Dalwhinnie, i den lilla orten med samma namn. Omgiven av vacker natur och med bergen som skapar en härlig bakgrund. Det blir även ett ölbryggeribesök på Cairngorm Brewery i Aviemore som erbjuder ett urval av hantverksöl i både fat och flaskor från en lätt kontinental öl till en traditionell skotsk milk stout. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Grandtown-on-Spey – Edinburgh

  Efter frukost är det dags att lämna Grandtown-On-Spey och rulla söderut, åter till Edinburgh. Här besöker vi The Scotch Whisky Experience och får på ett kul och intressant sätt en bra inblick i nationaldryckens 300 år långa framställnings-historia och vi kan även botanisera i Skottlands mest välsorterade whiskybutik. Vi checkar in på samma hotell som första natten och därefter är em/kvällen ledig. Stan är fylld av historiska byggnader och minnesmärken, gallerier, museer, shopping av bästa slag och massor av trevliga pubar och restauranger.

  Grandtown-on-Spey – Edinburgh
 • Dag 6: Hemresa

  Efter frukost har vi fri tid fram tills bussen tar oss ut till flygplatsen. Med många fina minnen (och klirrande flaskor) i bagaget boardar vi flyget för hemfärd. Byte i Köpenhamn och Arlanda innan vi är åter i Umeå.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning tom 100 dagar före avresan. Avbokning 99-40 dagar före debiteras 50% av resan. 39 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Kastrup   13:40
Umeå   16:10

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
27/4FleraBoende på SkottlandsresanFullt14 980:-FulltMer information
Resekalender
16/4Almunecar, Andalusienfrån 15 880:-
Kontakta oss