Skördefest på Åland

Resefakta:

Resdagar: 3
Avresa: 19/9

Pris: 2.980 kr

Boka online

 

 

Höstens självklara höjdpunkt är Skördefesten på Åland. Den åländska landsbygden bjuder in till fest, så passa på att köpa hem nyskördade grönsaker, äkta åländska smaker och hantverk från de olika gårdarna. Folkmyllret, hantverken och alla skördetidens färger är en fröjd för ögat och här finns alla möjligheter att frossa i åländska specialiteter och årets grödor. Skördefesten på Åland – en njutning för alla sinnen!

 
Dag 1 Cinderella

Under dagen stannar vi för lunch och bussfika. Framme i Stockholm väntar en riktigt trevlig kryssning med Viking Lines flaggskepp Cinderella. Ombord bjuds det på Östersjöns delikataste buffé inkl öl/vin. Mätta och belåtna kan vi sedan ta del av det stora nöjesutbudet, slå en sula i parketten på någon av dansrestaurangerna eller njuta av vilsam underhållning i pianobaren. Vi sover sedan gott i våra hytter medan fartyget stävar mot Mariehamn

Dag 2 Skördetur på Åland

I arla morgonstund är det så dags att landstiga på Åland. Vi åker direkt till vårt hotell för en god frukost. Med lokal-guide gör vi sedan en skördetur ut på landsbygden. Den här tiden sprakar naturen av höstfärger och sensommarens värme är kvar. Vi besöker gårdar med nyskördade grönsaker, matvaror omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackrert hantverk. På Michael Björklunds Smakbyn njuter vi idag av en god lunch. Åter i Mariehamn mot eftermiddagen, vi säger adjö till vår lokalguide och checkar in på nyrenoverade Hotell Park Alandia. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Middag på hotellet.

Dag 3 Hemresa med Rosella

Sovmorgon idag och förmiddagen fri fram tills det är dags att gå ombord på Rosella som avgår från Mariehamns hamn kl 12.45. Ombord äter vi en härlig bistrobuffé. Sen kanske ett besök i tax free butiken lockar eller ta del av under-hållningen. Kl 14.00 angör vi Kapellskär. Vi fortsätter nu färden med buss och stannar för fika och bensträckare under eftermiddagen/kvällen. Åter i Umeå strax före midnatt.

 

Avresedatum 19/9

Pris 2.980:-

Tidtabell Umeå Centralstation – 06.30, Ö-vik resecenter 08.00

Ingår Bussresan, 2-bäddshytt (insides) inkl buffé med vin/öl, del i dubbelrum inkl frukost och middag, 2x lunch, båt personbiljett, lokalguide, reseledare, busfika.

Tillägg Enkelrum/hytt 550:-, Fönsterhytt 150:-/person

Hotell Park Alandia

Avbokningsvillkor
Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan.
Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften på 700:- förverkad. Senare än 2 veckor före avresa debiteras 50% av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske.

 

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video