Skip to main content

Skördefest på Åland - SPF Västerbotten

Höstens självklara höjdpunkt är Skördefesten på Åland. Då den åländska landsbygden bjuder in till fest. En fantastisk möjlighet att åka runt på den åländska landsbygden, besöka olika gårdar, lära om livet på landet och handla lokalt. Gårdarna som bjuder in till besök är en blandning av lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare. Så passa på att köp hem nyskördade grönsaker, äkta åländska smaker och hantverk från de olika gårdarna. Folkmyllret, hantverken och alla skördetidens färger är en fröjd för ögat och här finns alla möjligheter att frossa i åländska specialiteter och årets grödor. Skördefesten på Åland – en njutning för alla sinnen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Umeå-Norrtälje

  Vi rullar E4 söderut. Under dagen stannar vi för bussfika och lunch. Framme i Norrtälje checkar vi in på Hotell Roslagen där vi bor i två nätter. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2: Skördefest

  Efter frukost åker vi till Grisslehamn för ombordstigning på Eckerölinjens färja. Turen över till Eckerö tar 2 timmar och vi njuter av en god brunch ombord. I land möter vår lokalguide upp för en skördetur ut på landsbygden. Den här tiden sprakar naturen av höstfärger och sensommarens värme är kvar. Vi besöker gårdar med nyskördade grönsaker, matvaror omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackert hantverk. Kl 18:30 (lokal tid) åker vi tillbaka med Eckerölinjen igen. Ombord väntar en fisk- och skaldjursbuffé. Vi anländer kl 19:30 till det svenska fastlandet och återvänder till vårt hotell i Norrtälje för övernattning.

  Valuta på Åland: Euro ....men fler och fler gårdar tar även kortbetalning

 • Dag 3: Hemresa

  Efter frukost besöker vi Albert Engström Museum, Gård och Ateljé. Här går vi på en rundvandring tillbaka i tiden och ser inte bara familjens hem men också ateljén och verk gjorda av konstnären själv. Dags att styra kosan norrut. Stopp för lunch och bussfika under dagen.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Därefter 500:- i avbokningskostnad fram till 10 dagar före. Vid 10 dagar eller mindre kvar blir kostnaden 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Hörnefors Hpl E4 07:50
Nordmaling Resecentrum 08:10
Husum Hpl E4 08:30
Örnsköldsvik Resecentrum 09:00
Bjästa Hpl E4 09:10
Docksta E4 Marina 09:30
Höga Kusten Hotellet 10:00
Härnösand Gulf 10:50
Timrå Hpl E4 11:15
Sundsvall Busstation Navet 11:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/9FleraHotell RoslagenMer än 84 580:-BokaMer information
Resekalender
16/4Almunecar, Andalusienfrån 15 880:-
Kontakta oss