Skaraborg med Lundsbrunn Resort & Spa 18/6

Resefakta:

Resdagar: 5
Avresa:  2022-06-18

Pris: 7.180 kr

 

 

Här, i hjärtat av Västergötland, väntar vacker natur och Göta kanal bryter som en storslagen blå passage genom det gröna landskapet mellan Vänern och Vättern. Vi bor fint och bekvämt på Lundsbrunn Resort & Spa utanför Götene, strategiskt beläget vid Läckö-Kinnekullebygden och nära många sevärdheter. Lundsbrunn är en kurort vars historia sträcker sig närmare 300 år tillbaka – hit åkte man för att dricka brunn, umgås och koppla av. Här kan man äta gott i den stora, luftiga restaurangen, bada sig sund i spaavdelningen och aktivera sig frisk i park och
natur. 

Dag 1 Umeå-Västerås

Milen rullar undan och vi gör lämpliga stopp för lunch och bensträckare, innan vi når dagens mål, Västerås där vi spisar middag och vi sover i natt.

Dag 2. Ankomst till Lundsbrunn Resort & Spa

Idag beger vi oss mot Vänern och det gamla brukssamhället Hällekis. Här besöker vi först Falkängens Hantverksby, ett historiskt besöksmål som ligger fint och där hantverk och konst säljs flertal butiker. Vi fortsätter till Hellekis Säteri, som bjuder in till en skön promenad i den fantastiska trädgården. Efteråt tar vi oss upp på det blommande platåberget Kinnekulle och från utsiktstornet har vi en fantastisk vy. Gemensam lunch innan vi fortsätter till Lundsbrunn Resort & Spa som blir vårt hem för tre nätter.

Dag 3. En utflyktsdag med extra allt

Dagen börjar med en kort promenad vid Varnhems unika klosterkyrka. Den har anor från 1150-talet och här sägs bl.a. Birger Jarl vila. Vi tar oss sedan vidare söderut till tranornas Hornborgasjön, besöker Naturum och guidas på denna mycket speciella plats. Lunch på Löfwings Ateljé & Krog, en välbesökt lantgård där konst och mat står i centrum. Vidare genom retrobyn Broddetorp och ett kort stopp vid fornminnesområdet Ekornavallen. Gravfältet ligger utmed vägen och det skiljer 4 000 år mellan den äldsta och den yngsta graven. Därefter besöker vi den populära Osterian i Falköping för att prova ost och shoppa delikatesser. Vi rundar av på Alphems Arboretum, en imponerande park med en av landets största trädsamlingar, innan vi återvänder till hotellet.

Dag 4. Besök på Läckö slott & Spikens fiskeläge

Efter frukost finns spa tid eller tid för en uppfriskande morgonpromenad lockar innan vi mot lunchtid åker ut till Spikens fiskeläge, välkänt för sitt löjromsfiske och med många trevliga restauranger. Inte långt härifrån ligger det ca 700 år gamla Läckö slott vackert på en udde. Barockslottet var Magnus de la Gardies stolthet och en guide tar oss med på en tur i slottet och trädgården. Åter till vårt hotell.

Dag 5. Hemresa

Efter frukost påbörjar vi vår hemresa. Stop för lunch, middag och bensträckningar.

 

Avresedatum  2022-06-18

Pris 7.180:-

OBS! Reservation för eventuella bränslehöjningar och mindre ändringar i programmet.

Tidtabell Umeå Centralstation – 07.30, Hörnefors hpl E4 07.50, Nordmaling resecenter 08.10, Husum hpl E4 08.30, Ö-vik resecenter 09.00

Ingår  Bussresa, Bussresa, bussfika, del i dubbelrum inkl frukost, 5 middag, 4 luncher, entré och guidning enligt program, reseledare.

Tillkommer Enkelrumstillägg 650:-


Betalningsvillkor: Anmälningsavgift 500:- betalas inom 10 dagar, slutbetalning 15 dgr före avresa.

Avbokningsvillkor:  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresan. Från 30 dagar till 15 dagar före resan debiteras 500:- .
Avbokning 14-4 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar före eller senare blir kostnaden 100%.

 

 

Nya resor!
Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!

Medtages på teater/revyresor, Cinderellakryssningar och utrikesresor.

Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Busstransportör
Coronaviruset