Skip to main content

Skaraborg med Hornborgasjön och Läckö slott

Här, i hjärtat av Västergötland, väntar vacker natur och Göta kanal bryter som en storslagen blå passage genom det gröna landskapet mellan Vänern och Vättern. Vi bor fint och bekvämt på Lundsbrunn Resort & Spa utanför Götene, strategiskt beläget vid Läckö-Kinnekullebygden och nära många sevärdheter. Lundsbrunn är en kurort vars historia sträcker sig närmare 300 år tillbaka – hit åkte man för att dricka brunn, umgås och koppla av. Här kan man äta gott i den stora, luftiga restaurangen, bada sig sund i spaavdelningen och aktivera sig frisk i park och natur. 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Du som reser med oss behöver visa upp giltigt covidbevis.
  Du kan antingen visa upp ett utskrivet vaccinationsbevis eller så visar du upp det digitalt i din mobiltelefon.

 • Dag 1: Mot Västerås

  Milen rullar undan och vi gör lämpliga stopp för lunch och bensträckare, innan vi når dagens mål, Västerås där vi spisar middag och vi sover i natt.

 • Dag 2: Ankomst Lundsbrunn Resort & Spa

  Idag beger vi oss mot Vänern och det gamla brukssamhället Hällekis. Här besöker vi först Falkängens Hantverksby, ett historiskt besöksmål som ligger fint och där hantverk och konst säljs flertal butiker. Vi fortsätter till Hellekis Säteri, som bjuder in till en skön promenad i den fantastiska trädgården. Efteråt tar vi oss upp på det blommande platåberget Kinnekulle och från utsiktstornet har vi en fantastisk vy. Gemensam lunch innan vi fortsätter till Lundsbrunn Resort & Spa som blir vårt hem för tre nätter.

 • Dag 3: Utflyktsdag med extra allt!

  Dagen börjar med en kort promenad vid Varnhems unika klosterkyrka. Den har anor från 1150-talet och här sägs bl.a. Birger Jarl vila. Vi tar oss sedan vidare söderut till tranornas Hornborgasjön, besöker Naturum och guidas på denna mycket speciella plats. Lunch på Löfwings Ateljé & Krog, en välbesökt lantgård där konst och mat står i centrum. Vidare genom retrobyn Broddetorp och ett kort stopp vid fornminnesområdet Ekornavallen. Gravfältet ligger utmed vägen och det skiljer 4 000 år mellan den äldsta och den yngsta graven. Därefter besöker vi den populära Osterian i Falköping för att prova ost och shoppa delikatesser. Vi rundar av på Alphems Arboretum, en imponerande park med en av landets största trädsamlingar, innan vi återvänder till hotellet.

 • Dag 4: Läckö slott & Spikens fiskeläge

  Efter frukost finns spa tid eller tid för en uppfriskande morgonpromenad lockar innan vi mot lunchtid åker ut till Spikens fiskeläge, välkänt för sitt löjromsfiske och med många trevliga restauranger. Inte långt härifrån ligger det ca 700 år gamla Läckö slott vackert på en udde. Barockslottet var Magnus de la Gardies stolthet och en guide tar oss med på en tur i slottet och trädgården. Åter till vårt hotell.

 • Dag 5: Hemfärd

  Efter frukost påbörjar vi vår hemresa. Stop för lunch, middag och bensträckningar.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Vid avbokning 30-14 dagar före debiteras 500:- per person. Vid avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Hörnefors Hpl E4 07:50
Nordmaling Resecentrum 08:10
Husum Hpl E4 08:30
Örnsköldsvik Resecentrum 09:00
Docksta Hpl E4, Marina 09:30
Höga Kusten Hotellet 10:00
Härnösand Gulf 11:00
Timrå Hpl E4 11:25
Sundsvall Busstationen Navet 11:40

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
18/6FleraBoende på SkaraborgsresanMer än 87 180:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Västerås

Övernattning dag 2 - 5

Lundsbrunn Resort & Spa
Idag har den forna kurorten renoverats, moderniserats coh bytt namn till Lundsbrunn Resort & Spa, men kvar finns de gamla byggnaderna från förr och inredningen anknyter till det gamla, lugnande, läkan...