Skip to main content

Skagerrak runt

Tre länder – tre hav!
Sverige, Danmark, Norge

Danska sandstränder, norska fjordar och svensk västkust bjuder denna resa på. Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerrak tar sig smidigt in mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det norska Sörlandet och svenska Bohuslän. Under vår rundresa, som delvis går med båt längs det otroligt vackra kustlandskapet, visar sig länderna från sina bästa sidor. GÖTEBORG, SKAGEN, BERGEN, FLÅMSBANAN & OSLO är några av upplevelserna under färden.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Norrköping

  Under dagen stannar vi för lunch, bensträckare och middag. Dagens mål är Norrköping och Scandic Strömmen.

 • Dag 2: Mot Göteborg

  Efter frukost åker vi till Göteborg. Vid ankomst, äter vi en gemensam lunch på centralt belägna Scandic Europa där vi även bor i natt. Resten av dagen fri. Kanske en promenad längs Avenyn lockar.

 • Dag 3: Skagen, Färja Hirtshals-Bergen

  Tidig frukost innan vi beger oss till Stena Lines terminal för ombordstigning på färjan som tar oss över till Danmark och Fredrikshamn. När vi lagt ut, kan vi njuta av fina skärgårdsvyer innan vi kommer längre ut på Skagerraks vatten. Vi beger oss till Danmarks nordspets, där vi tillsammans med lokalguide får uppleva Skagen. Först äter vi en gemensam lunch. Sedan väntar en åktur med Sandormen över sanddynerna på Grenen där Skagerak och Kattegatt möts. Mot kvällen åker vi till Hirtshals och går ombord på Fjord Lines kryssningsfartyg som tar oss över Nordsjön till den norska kusten. Vi installerar oss i våra hytter. Gemensam kvällsbuffé. Efter middagen kan vi koppla av och njuta av bra musik och underhållning.

  Skagen, Färja Hirtshals-Bergen
 • Dag 4: Bergen-Vossestrand

  Under arla morgontimmen kommer fartyget till Stavanger för ett kort stopp. Vi stannar kvar ombord och äter frukost och från däck kan vi njuta av den vackra norska västkusten. Vid lunchtid är vi framme i Bergen och mot eftermiddagen väntar en guidad stadsrundtur i denna vackra stad som präglas av Hansatiden. Bergen är Norges näst största stad och ligger omgiven av sju pampiga fjäll. Vi åker vidare mot Voss där vi bor två nätter på vackra Myrkdalen Hotel i Vossestrand. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

  Foto: -Sónia-Arrepia-VisitNorway

  Bergen-Vossestrand
 • Dag 5: Flåmsbanan

  Efter frukost är vi redo för dagens utflykt i Sogn och Fjordanes fantastiska omgivningar. Vi börjar i byn Flåm där en häpnadsväckande tågresa väntar på Flåmsbanan. Vi åker upp med tåg till Myrdalen, 7 km , höjdskillnad 865 m och sedan ner tillbaka till Flåm. Resan tar ca 45 minuter. Flåmsbanan betraktas som en av världens vackraste järnvägssträckor. Tåget stannar på 10 stationer där man har utsikt över vattenfall och avgrunder. Vid Vatnahalsen har vi en timma på oss att njuta av landskapet eller ta en fika innan vi åker tillbaka med tåget till Flåm. Lunch på egen hand innan det är dags att härifrån göra en båttur på den sagolikt vackra Aurlandsfjorden, en förgrening av världens längsta fjord Sognefjorden. I Gudvangen möter vår buss upp för att ta oss tillbaka till vårt hotell i Vossestrand. Middag på hotellet.

  Flåmsbanan
 • Dag 6: Vossestrand-Oslo

  Efter frukost åker vi mot Voss. Här delar sig vägen och vi väljer att passera Hardangerfjorden via nya Hardangerbron – Norges längsta hängbro 1320 m. Nu väntar en vacker resa genom Måbödalen och över en av Europas största högfjällsplatåer – Hatdangervidda – ”Norges tak”! På avstånd ser vi Vöringsfossen – ett av Norges högsta vattenfall. Snart är vi i en av nordens största vintersportorter Geilo som ligger 800 m ö h. Här gör vi uppehåll för lunch innan resan fortsatter genom Hallingdalen till Oslo där vi övernattar.

 • Dag 7: Oslo-Mora

  Efter frukost väntar en guidad stadsrundtur, där vi ser bl a Operahuset och Holmenkollen, en internationell ikon och en av Norges mest populära turistattraktioner. Sen lite egen tid att strosa runt på Karl Johan, ta en lunch på någon av de mysiga restaurangerna. Avresa från Oslo kl 14.00. Kvällens middag äter vi på Värdshuset Lugnet i Malung, vackert beläget vid Västerdalsälven. Härifrån är det ca 1 timme kvar till Mora där vi övernattar.

  Oslo-Mora
 • Dag 8: Hemresa

  Efter frukost åker vi norrut. Lunch och fikapaus under dagen.

 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 50 dagar före avresa. Vid avbokning 49-30 dagar före debiteras 500:- per person. Vid avbokning 29-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar eller mindre kvar debiteras 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Umeå Centralstationen 07:30
Hörnefors Hpl E4 07:50
Nordmaling Resecentrum 08:10
Husum Hpl E4 08:30
Örnsköldsvik Resecentrum 09:00
Docksta Hpl E4, Marina 09:30
Höga Kusten Hotellet 10:00
Härnösand Gulf 10:50
Timrå Hpl E4 11:15
Sundsvall Busstationen Navet 11:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/6FleraBoende på Skagerrak runt resanMer än 816 780:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Strömmen, Norrköping
Scandic Strömmen, som tidigare hette Scandic Norrköping City, har 2019 byggts till med en helt ny huskropp; 74 nya hotellrum, en ny restaurang och relaxbad både på taket och inomhus...

Övernattning dag 2 - 3

Scandic Europa, Göteborg
Från Scandic Europa har du promenadavstånd till pulserande shoppingstråk i Nordstan men också till lugnare kullerstensgator med kaféer och personliga butiker. Restaurang HAK sätter redan vid första mö...

Övernattning dag 3 - 4

Fjord Line, Hirtshals-Bergen
Fjord Lines färjor mellan Hirtshals och Bergen går på miljövänlig naturgas. Ombord erbjuds: Förstaklassig mat, taxfree och live underhållning.

Övernattning dag 4 - 6

Myrkdalen Hotel, Vossestrand
Vackert beläget i centrala Vossestrand. De moderna hotellrummen på Myrkdalen Hotel har en platt-tv, eget badrum med dusch och gratis WiFi. Här finns tre restauranger och en bar. Perfekt läge för vandr...

Övernattning dag 6 - 7

Quality Hotel 33, Oslo

Övernattning dag 7 - 8

Mora Parken
Hotellet är beläget i markplan och med närhet till rogivande och vacker natur alldeles runt hörnet
Resekalender
16/4Almunecar, Andalusienfrån 15 880:-
Kontakta oss