Skip to main content

Seinäjoki & Tammerfors

Finland med Alvar Aaltos Seinäjoki och Muminmuseet i Tammerfors

Välkommen med på en resa i Alvar Aaltos fotspår. Alvar Aalto är en legendarisk finsk arkitekt och historisk person. Aaltos handavtryck syns starkt i Seinäjoki och intresserar arkitekturvänner både nationellt och internationellt.

I Seinäjoki besöker vi Aalto centret, det imponerande Apila-biblioteket med en Alvar Aalto-glassamling med över tvåhundra föremål. Den består huvudsakligen av berömda verk som skapats via glastävlingar på 1930-talet.

 

OBS! De guidade turerna i Seinäjoki går via trappor och uppförsbackar.

Ta på dig bekväma skor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Seinäjoki

  Buss till Holmsund och Wasaline där färjan Aurora Botnina lägger ut kl 11.15. Ombord äter vi dagens lunch i cafeterian. Sedan har ni möjlighet att besöka butiken, umgås och ha det trevligt. 16:00 lokal tid är vi framme i Vasa. Vår buss tar oss direkt till Seinäjoki (8,2mil) och vårt hotell som ligger centralt i stan. Middag på hotellet.

 • Dag 2: I Alvar Aaltos fotspår

  Efter frukost checkar vi ut och fortsätter dagen med ett guidat besök på Seinäjokis Aalto-center. Alvar Aalto skapade ett världsunikt kultur- och förvaltningscenter för Seinäjoki. Aalto-centret består av sex byggnader: Kyrkan Lakeuden Risti, församlingscentret, stadshuset, biblioteket, det statliga förvaltningshuset och stadsteatern. Sommartid kan du besöka Lakeuden Ristis klocktorn och beundra Seinäjoki från 65 meters höjd. Vi besöker även Apila-biblioteket, som är ritat av arkitektbyrån JKMM och är kopplat till Aaltobiblioteket via en underjordisk gång. På Aaltobiblioteket kan du beundra världens största privata samling av Aalto-glasföremål.

  Vi fortsätter till konst- och kulturcentret Kalevan Navetta. Här ser vi lokal konst och lär oss mer om tillverkningsmetoderna och sedvänjorna, och du kan även köpa med dig lokalt konsthantverk från butiken, Taito Shop Seinäjoki.

  Taito Shop Seinäjoki fokuserar på finska produkter och framför allt föremål tillverkade av österbottniska hantverkare. Utbudet består av roliga, smarta och tidsenliga vardagsföremål som passar både att köpa med till sig själv eller ge bort i present.
  Vi äter en läckert buffetlunch på Restaurant Verstas innan det är dags att säga adjö till Seinäjoki för denna gång och vi beger oss söderut till Tammerfors, Finlands tredje största stad. (18 mil). Incheckning och middag på centralt hotell.

 • Dag 3: Tammerfors-Umeå

  Frukost och utcheckning. Vi besöker världens enda muminmuseum där vi får berättat historien om Tove Jansson, livet och konsten. Sen får du egen tid att kanske besöka Nordens största saluhall.
  Denna saluhall som finns i en praktfull art nouveau-byggnad har allting från lokala delikatesser och bakverk till ost, färsk fisk, grönsaker och naturprodukter. Sätt dig ner och njut av en delikat bulle i ett av de trevliga kaféerna. Gemensam lunch innan vi åker norrut till Vasa för hemresa med färjan över till Holmsund. Kl 20:00 avgår vi och ombord njuter vi av skärgårdsbordets läckerheter. Ankomst 23:00 och vår buss tar oss in till Umeå där vi startade.

  Tammerfors-Umeå
 • Avbokningsvillkor

  Fri avbokning fram till 30 dagar före avresa. Därefter 500:- i avbokningskostnad fram till 10 dagar före. Vid 10 dagar eller mindre kvar blir kostnaden 100%.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hissjö ICA 08:45
Tavelsjö Församlingsgården 09:00
Flurkmark Hpl 09:15
Umeå C Centralstationen 09:45
Holmsund Terminalen Wasaline 10:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
5/5FleraBoende på Finlandsresan
Nyhet!
Mer än 85 480:-BokaMer information

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Seinäjoki