Rigakryssning

Resefakta:

Resdagar: 3

Avresa:  Vi uppdaterar med datum för under våren 2021.

 

Pris:

OBS! Vi tar in max 30 resenärer i bussen för att hålla lite distans för allas säkerhet. (Gäller tillsvidare)

På fartygen Isabelle och Romantika kan du äta gott, shoppa till förmånliga havspriser och se fram emot underhållning i form av trubadurer och shower varje kväll. Med en kryssning till Riga får du hela 6 timmar iland till att upptäcka staden. Riga är den största staden i Baltikum och huvudstad i Lettland. Hit åker man för att ta del av ett rikt kulturliv, nöjen och shopping. Här finns också vackra lämningar från medeltiden då Riga var en betydande Hansastad. Staden påminner om Paris med sina breda boulevarder, imponerande byggnadsverk och många vackra parker. Koppla av på ett charmigt cafe, shoppa internationella varumärken eller lettisk design –utbudet är stort. Chansen är även stor att du blir förälskad i Riga som har en charm utöver det vanliga! Vår duktiga reseledare Birgit ser till att du trivs.

 

Dag 1

Avresa enligt tidtabell. Under dagen stannar vi för bussfika och lunch i Tönnebro. Ankomst till Stockholm ca kl 15.30. Inkvartering i högt belägna 2-bädds insideshytter. Kvällen spenderas som önskas.

Dag 2

Efter landstigningen rekommenderar vi varmt att följa med på vår guidade rundtur (min. antal 6 st). Gamla stan är ett måste med sitt myller av kullerstensbelagda gator och färgglada, medeltida hus. Här finns också de stora kyrkorna som Domkyrkan och Peterskyrkan med sitt spetsiga torn. Den som inte lider av svindel kan ta sig upp i tornet -belöningen är en hänförande utsikt. Här finns också Svenskminnen från vår stormaktstid. Svenskporten som vittnar om den ”gamla goda svensktiden” som letterna brukar kalla 1600-talet, då Riga var Sveriges största stad. Här finns också många mysiga caféer, restauranger, barer och ett stort utbud av butiker med varierande sortiment. Möjlighet finns att inhandla alkoholvaror till förmånliga priser på Spirits & Wine Outlet och lasta direkt i bussen. Färjan avgår kl 17.30. och vi har samma färja och hytter på hemresan.

Dag 3

Ankomst till Stockholm 10.30. Stopp för lunch under eftermiddagen. Åter i Umeå runt 21.00.

 

Avresedatum     

Pris 

 

Tidtabell

Umeå C Järnvägsstationen 05.30
Hörnefors hpl E4 05.50
Nordmaling hpl resecenter 06.10
Örnsköldsvik Resecentrum 07.00
Höga Kusten hotellet 07.50
Härnösand Gulf 08.50
Timrå hpl E4 09.15
Sundsvall Busstation 09.30

OBS! PASS krävs!

Ingår Buss med wifi, 2-bädds insideshytter med WC/dusch, bussen medföljer till Riga och inhandlade varor lastas i bussen. Reseledare.

Tillägg
Utsideshytt 200:-/pers, Enkelhytt 300:-
Guidad tur 160:- bokas ombord på bussen
Matpaket 946:- (2x middag, 2x frukost)

Endast frukost t/r 286:-

Bra att veta Valuta Euro

Avbokningsvillkor
Mellan 30-14 dagar före debiteras 500:- i avbokningsavgift. Avbokning 13-4 dagar före debiteras 50% av resans pris. Vid 3 dagar eller mindre blir avbokningskostnaden 100%.

 

Vaccinationsbevis!
Hämta ditt vaccinationsbevis här!
Boka & res tryggt!
Boka & res tryggt
Resebyrån flyttar hem
Busstransportör
Coronaviruset