Riga & Tallinn

Resefakta:

Resdagar: 5

Avresa: 11/8

Pris: 3.180:-

Boka online

Välkommen med på en resa till hjärtat av Baltikum med de två huvudstäderna Riga och Tallinn i en härlig kombination. Vi kryssar bekvämt med Tallinks fartyg och njuter av allt det goda som erbjuds ombord. Under vår resa utforskar vi den gamla ”svensk-staden” Riga med dess fascinerande historia och vackra arkitektur. Och Tallinn, en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder. En hotellnatt i vardera stad och en förmånlig gränshandel mellan Lettland och Estland innan vi åter
kryssar hem till Sverige.

Dag 1

Avresa enligt tidtabell. Vår resa går söderut till den kungliga huvudstaden där vi under eftermiddagen checkar in på Tallinks fräscha färja som tar oss till Riga. Vi får våra hytter, putsar av oss lite resdamm och sedan är kvällen fri.

Dag 2

Ankomst till Riga på förmiddagen. Efter landstigningen rekommenderar vi varmt att följa med på vår guidade rundtur. Gamla stan är ett måste med sitt myller av kullerstensbelagda gator och färgglada, medeltida hus. Här finns också de stora kyrkorna som Domkyrkan och Peterskyrkan med sitt spetsiga torn. Stadens skönhet med art nouveau arkitektur, det härliga läget vid floden Daugava och överkomliga priser är några av anledningarna till att Riga lockar besökare. Vi checkar in på Tallik Hotel Riga, centralt beläget. Resten av eftermiddagen/kvällen  spenderas efter egna önskemål.

Dag 3

Efter frukost checkar vi ut och beger oss norrut mot Tallinn och vid gränsen Lettland/Estland gör vi ett shoppingstopp i Ikla. Mot eftermiddagen når vi Tallinn och vårt hotell Tallink City, här bor vi mitt i city, nära till det mesta. Tallinks finaste shoppingcenter heter Viru Keskus och ligger tvärs över gatan.

Dag 4

Dagen fri att spendera efter egna önskemål och framåt eftermiddagen åker vi till Calles där man kan handla alkoholvaror för förmånliga priser, vilka lastas direkt i vår buss. Betalningssätt är kort eller euro. Färjan avgår 18.00

Dag 5

Ankomst till Stockholm 10.15. Stopp för lunch på 17 rum & kök i Harmånger. Åter i Umeå 21.00.

Avresedatum:  11/8

Pris 3.180:-

Tidtabell

Umeå Centralstation 05.30, Ö-vik Resecentrum 07.00, Höga Kusten hotellet 07.50

Härnösand Gulf 08.50, Timrå hpl E4 09.15, Sundsvall Busstn. 09.30

OBS! PASS  eller EU id-kort krävs!

Ingår Buss med wifi, 2-bädds insideshytter med WC/dusch, 2 hotellnätter del i dubbelrum inkl frukost, reseledare.

Tillägg 

Utsides hytt 400:-/person

Enkelhytt-/rumstillägg: 1180:-

Matpaket 714:- (Två middagar ombord.)

Frukostpaket 252:- (Två frukostar ombord)

Valuta Euro

 

RESEKALENDER

Klicka här för att se alla resor i datumordning!

NYHETER
PRESENTKORT
Lind Tour på Facebook
Lind Tour på Instagram
Katalogen
Video