Portugal – Sesimbra

view of Sesimbra beach in Portugal

Resefakta:

Resdagar: 12

Avresa: 2020-10-10

Pris: 16,780:-

Boka Online

 

Populära Portugal lockar med sol och bad, pulserande storstadsliv och pittoreska byar, vacker natur med böljande kullar, djupa dalar, olivlundar, korkeksskogar och blomstrande ängar. Under vår resa bor vi i den charmiga orten Sesimbra, med sina berömda fiskerestauranger och vackra stränder, där vi njuter av god mat och dryck och varvar avkopplande semesterdagar med spännande utflykter.

Dag 1 Hemorten-Sesimbra

Vi flyger från Umeå via Arlanda till Lissabon. Transferbuss vidare till Costa de Lisboa och den charmiga turistorten Sesimbra. Här bor vi på Hotel do Mar, ett charmigt hotell beläget uppe på en kulle med vacker utsikt över orten Sesimbra och havet. Hotellet är byggt i terrasser med många nivåskillnader vilket innebär hiss eller trapp mellan de olika terrasserna. Här finns såväl inomhus- som utomhus pooler. Pittoreska gränder och avspänd atmosfär.  Gemensamma middagar på hotellet under veckan.

Dag 2-11 Sesimbra

De lediga dagarna spenderas enligt egna önskemål. Sesimbra var från början en liten fiskeby som under årens lopp utvecklats till en livfull semesterort, trots detta är dock folklivet fortfarande genuint och behagfullt avslappnat. Orten är belägen på den södra kusten vid nationalparken Serra da Arrábidas med en vacker strandpromenad, samt små gator och gränder med butiker, barer och restauranger. Här kan vi njuta av färska fisk- och skaldjursrätter, intressanta historiska byggnader, fina golfbanor, samt sköna stränder.

Dag 12 Hemresa 21/10

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss åter till flygplatsen i Lissabon. Hemresan går via Helsingfors och under eftermiddagen landar vi i Umeå efter en trevlig resa med soliga minnen!

. . . . . . . . . . . UTFLYKTER UNDER VECKAN. . . . . . . . . . .

Dag 4 Utflykt Lissabon

Efter frukost beger vi oss iväg till landets vackra huvudstad Lissabon. Vi får en intressant guidad rundtur där vi bekantar oss närmare med staden och dess främsta höjdpunkter. Lissabon är en mångsidig och kontrastrik stad som bjuder på ett stort utbud av sevärdheter, gallerier, museer och shopping. Här upptäcker vi det mesta längst vindlande kullerstensgränder, raka rutnät av gator, samt breda avenyer. Egen tid ges för att utforska denna kuperade stad, där spårvagn och bergbana är rekommenderade färdmedel att smidigt ta sig runt med.

Dag 7 Utflykt Evora

Idag upptäcker vi den historiska staden Evora och dess omnejd. Staden har det näst största antalet av  national-monument i Portugal, med delar av den gamla stadsmuren bevarad, samt en mängd byggnader och minnesmärken från såväl romersk som arabisk tid. Bland senare tiders byggnader märks även den gotiska domkyrkan. Vårt första stopp blir på en vinkorksfabrik för en intressant rundtur. Portugal är den största producenten av naturkork, och vi får nyttiga lärdomar om tillverkningen av vinkorkar och allehanda hantverk så som skor, väskor, smycken och diverse dekorationer. Färden går sedan vidare till närliggande Estremoz för besök på vingård. Här njutervi av en god lunch, samt bjuds på visning och provsmakning av de fina viner som är traditionella för området. Mätta och belåtna åker vi sedan tillbaka till Evora för en guidad stadsrundtur med fri tid att efteråt utforska den lilla staden på egen hand.

Dag 10 Utflykt Osttillverkning & vingårdsbesök

Idag besöker vi ysteriet Quinta Velha som tillverkar ost och smör med hög kvalité av mjölken från Azeitaos traditionella Saloia-får. Vi får en intressant rundtur med möjlighet att även själva delta i den traditionella osttillverkningen. Självklart så blir det provsmakning av dessa godbitar – säg cheese! Vad passar bättre till smakrika ostar än några goda droppar vin? En fin kombination av dagens utflykter blir därför ett besök på ännu en portugisisk vingård. Vi får en visning av gården samt sätter oss sedan till bords för en trevlig provsmakning av dessa utsökta viner.

Avresedatum 2020-10-10

Pris 16.780:-        

Tidtabell Samling Umeå Airport  09.30

 

Flygtider    10/10  UME-ARN 1040-1140 ARN-LIS 1335-1700,  21/10 LIS-HEL  0650-1350 ARN-UME 1550-1610
Flygbolag  SAS ut, Finnair hem

Bagage Handbagage max 8 kg, incheckat bagage max 23 kg

Ingår Flyg t/r, 11 övernattningar i dubbelrum inkl frukost och middag, 1 lunch, utflykter enligt program, fadoafton, reseledare

Tillägg Enkelrumstillägg 4300:- Måltidsdryck.

Hotell Hotel Do Mar

 

Bra att veta Pass behövs, Valuta Euro.

Reservation för eventuella valutahöjningar, flygskatter och mindre ändringar i programmet.

Avbeställningskostnader
Paketresa med flyg
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans totala pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.